Autor: Anita Bean
ISBN: 978-83-7506-221-2
Ilośc stron: 320
Data wydania: 2008
Żywienie w sporcie jest wyczerpującym podręcznikiem i książką niezbędną każdemu, kogo interesuje zwiększenie wydolności sportowej - własnej lub podopiecznych.
Przedmowę do publikacji napisał James Cracknell, międzynarodowej sławy wioślarz odznaczony Orderem Imperium Brytyjskiego, dwukrotny mistrz olimpijski i rekordzista świata. W najnowszym (już piątym) wydaniu Żywienia w sporcie można znaleźć najnowsze informacje, oparte na niedawno ukończonych badaniach.
Przewodnik ten napisała jedna z najbardziej szanowanych brytyjskich specjalistek do spraw żywienia w sporcie, a pomoże ci on: • zwiększyć wytrzymałość, siłę i wydolność; • obliczyć własne zapotrzebowanie kaloryczne, węglowodanowe oraz białkowe; • poprawić nawodnienie organizmu i sylwetkę; • ocenić i znaleźć odpowiednie suplementy, odżywki i środki podwyższające sprawność organizmu, dające dodatkowe wspomaganie, poprawiające wydolność; • stworzyć codzienne plany żywieniowe, dzięki którym (zależnie od twoich potrzeb) stracisz na wadze, zredukujesz tkankę tłuszczową, zyskasz masę mięśniową lub lepiej przygotujesz się do zawodów; • znaleźć odpowiedzi na pytania związane z żywieniem sportsmenek, aktywnych ruchowo dzieci oraz sportowców-wegetarian.
Anita Bean jest jednym z największych brytyjskich autorytetów do spraw żywienia w sporcie.
Żywienie w sporcie Kompletny przewodnik
|