Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Prószyński i S-ka
Przestrzeń kwantowa Pętlowa grawitacja kwantowa i poszukiwanie struktury przestrzeni, czasu i Wszechświata

Przestrzeń kwantowa Pętlowa grawitacja kwantowa i poszukiwanie struktury przestrzeni, czasu i Wszechświata

49.99zł
40.99zł
Wybrane aspekty zarządzania jakością i towaroznawstwa żywności. Systemy, metody, narzędzia 48.00zł
Wybrane aspekty zarządzania jakością i towaroznawstwa żywności. Systemy, metody, narzędzia

Tytuł: Wybrane aspekty zarządzania jakością i towaroznawstwa żywności. Systemy, metody, narzędzia
Autor: Piotr Grudowski, Maria Szpakowska, Elwira Brodnicka, Ewa Marjańska, Zb
ISBN: 978-83-8085-004-0
Ilość stron: 198
Data wydania: 05/2016
Oprawa: Miękka
Format: 16.0x23.0cm
Wydawnictwo: Difin
Cena: 48.00zł


Książka poświęcona jest wybranym, charakterystycznym problemom zarządzania jakością, od podstaw teoretycznych po uwarunkowania aplikacyjne. Autorzy odnoszą się do konkretnych przykładów w obszarze jakości, bezpieczeństwa i towaroznawstwa produktów żywnościowych.

Publikacja zainteresuje przedstawicieli przemysłu spożywczego, doktorantów i studentów specjalizujących się w obszarach zarządzania, zarządzania inżynierskiego, zarządzania produkcją, zarządzania jakością oraz towaroznawstwa.

Spis treści:

Wykaz najważniejszych skrótów
Wprowadzenie

Rozdział 1. Podstawy zarządzania projakościowego
1.1. Jakość w zarządzaniu przedsiębiorstwem
1.2. Wybrane kategorie instrumentarium zarządzania jakością
1.3. Systemy zarządzania oparte na kryterium jakości
1.4. Podejście procesowe
1.5. Integracja normatywnych systemów zarządzania
1.6. Aspekty ekonomiczne związane z jakością

Rozdział 2. Wybrane systemy związane z jakością i bezpieczeństwem żywności
2.1. Istota bezpieczeństwa żywności
2.2. Programy warunków wstępnych
2.3. System HACCP
2.4. Norma ISO 22000

Rozdział 3. Metody badania preferencji i satysfakcji konsumenta produktów żywnościowych
3.1. Istota badań satysfakcji konsumenta
3.2. Badania sondażowe
3.3. Wybrane metody sensorycznych badań konsumenckich
3.4. Metoda EsSENSE™ profile i metoda MUSA
3.5. Metoda CSI

Rozdział 4. Statystyczne metody doskonalenia procesów
4.1. Istota doskonalenia procesów z użyciem metod statystycznych
4.2. Analiza regresji
4.3. Projektowanie eksperymentów

Rozdział 5. Przykłady zastosowań wybranych metod w zarządzaniu jakością i w towaroznawstwie
5.1. System HACCP dla nowego dania serwowanego w restauracji
5.2. Konsumencka ocena sensoryczna metodą parzystą za pomocą testu dwustronnego
5.3. Metoda EsSENSE Profile™ w  badaniach konsumenckich
5.4. Metoda MUSA w analizie satysfakcji konsumentów z produktu żywnościowego
5.5. Ocena satysfakcji konsumentów wybranych win metodą CSI
5.6. Tworzenie i weryfikacja prostego modelu regresyjnego
5.7. Tworzenie i weryfikacja modelu regresji wielorakiej
5.8. Zastosowanie metody projektowania eksperymentów DOE

Podsumowanie
Bibliografia
Załączniki
Spis tabel i rysunków

Wybrane aspekty zarządzania jakością i towaroznawstwa żywności. Systemy, metody, narzędzia
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Wybrane aspekty zarządzania jakością i towaroznawstwa żywności. Systemy, metody, narzędzia”, kupili także:

Tablice informatyczne. Node.js, Mariusz Walczak, Wydawnictwo Helion

Mały słownik techniczny angielsko-polski i polsko-angielski, Praca zbiorowa, Wydawnictwo WNT
<b>Komercyjne i przemysłowe aplikacje Internetu rzeczy na Raspberry Pi Prototypowanie rozwiązań IoT</b>, <font color="navy">Ioana Culic , Alexandru Radovici , Cristian Rusu</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Promise</font>
Komercyjne i przemysłowe aplikacje Internetu rzeczy na Raspberry Pi Prototypowanie rozwiązań IoT, Ioana Culic , Alexandru Radovici , Cristian Rusu, Wydawnictwo Promise

Technologia informacyjna w usługach bankowości elektronicznej, Sylwia Wojciechowska-Filipek, Wydawnictwo Difin

Konstrukcje metalowe Tom 1 Podstawy projektowania, Mieczysław Łubiński, Andrzej Filipowicz, Wojciech Żołtowski, Wydawnictwo Arkady

Betony cementowe Zagadnienia wybrane, Henryk Dondolewski, Mariusz Januszewki, Wydawnictwo WNT

Algorytmy ewolucyjne z mutacją stabilną, Andrzej Obuchowicz, Wydawnictwo EXIT

Trening mięśni ramion Atlas ćwiczeń, Frederic Delavier, Wydawnictwo PZWL

Zyskaj na czasie Jak zdobyć przewagę konkurencyjną wdrażając Quick Response Manufacturing, Rajan Suri, Wydawnictwo MT Biznes

czwartek, 25 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami