Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach 69.00zł
Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach

Tytuł: Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach
Autor: Adam Olszewski
ISBN: 978-83-204-3366-1
Ilość stron: 364
Data wydania: 12/2009
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.8cm
Wydawnictwo: WNT
Cena: 69.00zł


Książka jest zbiorem pytań i odpowiedzi, wybranych i systematycznie zaprezentowanych, powiązanych tematycznie z podstawą programową kształcenia w zawodzie rzeźnik-wędliniarz.

Treść książki nawiązuje do wcześniej wydanego podręcznika pt.: „Technologia przetwórstwa mięsa” dopuszczonego do użytku szkolnego, jest zgodna z aktualnym stanem wiedzy w zakresie technologii mięsa i uwzględnia w tej dziedzinie postęp techniczno-technologiczny.

Pytania i odpowiedzi dotyczą m. in. takich zagadnień, jak podział żywca rzeźnego, obróbka i ocena poubojowa oraz uboczne artykuły poubojowe, charakterystyka wędlin, konserw, tłuszczów topionych, a także utylizacja odpadów pochodzenia zwierzęcego, gospodarka wodno-ściekowa, ponadto eksploatacja maszyn, urządzeń i stosowanie aparatury kontrolno-pomiarowej.

Książka jest adresowana do uczniów nowych szkół ponadgimnazjalnych kształcących się w zawodzie rzeźnik-wędliniarz, uczniów szkół o profilu przetwórstwo mięsne, słuchaczy kursów zawodowych o kierunku rzeźnik-wędliniarz oraz do pracowników przemysłu mięsnego.

Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach”, kupili także:

Wydajność Javy Poznaj i wykorzystaj optymalne sposoby na regulowanie wydajności oprogramowania Java, Charlie Hunt, Binu John, Wydawnictwo Helion

ABC systemu Windows 8 PL, Danuta Mendrala, Marcin Szeliga, Wydawnictwo Helion

Ustawa o udostępnianiu informacji o środowisku i jego ochronie, udziale społeczeństwa w ochronie środowiska oraz o ocena, Maciej Nowak, Bartosz Dąbrowski, Wydawnictwo CEDEWU

Budowanie zespołu Organizacja szkoleń team building i wypraw incentive Poradnik dla menedżera personalnego Wydanie II, Rafał Szczepanik, Wydawnictwo Onepress

HTML5 Canvas Receptury, Eric Rowell, Wydawnictwo Helion

Technologia wędzenia żywności, Kołakowski Edward, Wydawnictwo PWRiL

środa, 09 października 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami