Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 BTC
Przetworniki A/C i C/A Teoria i praktyka

Przetworniki A/C i C/A Teoria i praktyka

139.00zł
Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne 99.00zł
Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne

Tytuł: Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne
Autor: Zdzisław E. Sikorski , Agata Witczak
ISBN: 978-83-01-21299-5
Ilość stron: 304
Data wydania: 09/2020
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł


Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka.

Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się.

W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści.

Książka jest przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej jako autorytatywne, aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności. Jej ważnym celem jest pokazanie czytelnikowi tych zagrożeń i sposobów ich minimalizowania.

Autorzy zamieścili oraz przedyskutowali dogłębnie wiele wartościowych i żywotnych zagadnień zaczerpniętych zarówno z literatury specjalistycznej jak i będących efektem ich własnych przemyśleń, a także bogatego doświadczenia naukowo-badawczego. Poprawnie przetworzone owe informacje przyczyniły się do uzyskania przejrzystej i logicznej formy opisu zaprezentowanych w tekście zależności, opatrzonych często trafnym komentarzem..

Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne
Tytuł książki: "Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne"
Autor: Zdzisław E. Sikorski , Agata Witczak
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł
Klienci, którzy kupili „Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne”, kupili także:

Wstęp do archeologii, Dorota Ławecka, Wydawnictwo Naukowe PWN

Tworzenie serwisów WWW Standardy sieciowe, John Allsopp, Wydawnictwo Helion

Utopia HTML projektowanie w CSS bez użycia tabel, Dan Shafer, Wydawnictwo Helion

Orzecznictwo w planowaniu i zagospodarowaniu przestrzennym Wybrane przykłady, Michał Kuliński, Wydawnictwo DASHÖFER

Projektowanie nadzorowanie i doskonalenie systemu jakości według normy PN-EN ISO 9001:2009, Piotr Grudowski, Wydawnictwo ODDK

Efekt Lucyfera Dlaczego dobrzy ludzie czynią zło?, Philip Zimbardo, Wydawnictwo Naukowe PWN

Pozyskaj klientów premium. Poradnik nowoczesnego sprzedawcy usług, Justyna Fabijańczyk, Wydawnictwo Onepress
<b>Nerwy w las. Jak odnaleźć spokój i radość życia</b>, <font color="navy">Katarzyna Simonienko</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Sensus</font>
Nerwy w las. Jak odnaleźć spokój i radość życia, Katarzyna Simonienko, Wydawnictwo Sensus

Einstein w cytatach Pełne wydanie, Alice Calaprice, Freeman Dyson, Wydawnictwo Poltext

piątek, 19 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami