Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WKiŁ
Odwodnienie dróg Wydanie 4

Odwodnienie dróg Wydanie 4

69.00zł
58.65zł
Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne 99.00zł
Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne

Tytuł: Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne
Autor: Zdzisław E. Sikorski , Agata Witczak
ISBN: 978-83-01-21299-5
Ilość stron: 304
Data wydania: 09/2020
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł


Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka.

Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się.

W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści.

Książka jest przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej jako autorytatywne, aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności. Jej ważnym celem jest pokazanie czytelnikowi tych zagrożeń i sposobów ich minimalizowania.

Autorzy zamieścili oraz przedyskutowali dogłębnie wiele wartościowych i żywotnych zagadnień zaczerpniętych zarówno z literatury specjalistycznej jak i będących efektem ich własnych przemyśleń, a także bogatego doświadczenia naukowo-badawczego. Poprawnie przetworzone owe informacje przyczyniły się do uzyskania przejrzystej i logicznej formy opisu zaprezentowanych w tekście zależności, opatrzonych często trafnym komentarzem..

Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne
Tytuł książki: "Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne"
Autor: Zdzisław E. Sikorski , Agata Witczak
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł
Klienci, którzy kupili „Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne”, kupili także:

Elementy wykonawcze układu sterowania silnika w praktyce warsztatowej, Gerald Schneehage, Wydawnictwo WKiŁ
<b>Skuteczny marketing na TikToku. Jak zdobyć miliony wyświetleń i tysiące obserwatorów w miesiąc (albo szybciej)</b>, <font color="navy">Mirosław Skwarek</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Skuteczny marketing na TikToku. Jak zdobyć miliony wyświetleń i tysiące obserwatorów w miesiąc (albo szybciej), Mirosław Skwarek, Wydawnictwo Onepress

Naprawa komputera osobistego Podręcznik do nauki zawodu Kwalifikacja E.12.3, Tomasz Marciniuk, Krzysztof Pytel, Sylwia Osetek, Wydawnictwo WSiP
<b>Technika chłodnicza Wydanie II</b>, <font color="navy">Dariusz Butrymowicz, Piotr Baj, Kamil Śmierciew</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Technika chłodnicza Wydanie II, Dariusz Butrymowicz, Piotr Baj, Kamil Śmierciew, Wydawnictwo Naukowe PWN

Polsko-angielski słownik informatyczny z wymową Słownik podręczny, Praca zbiorowa, Wydawnictwo Naukowe PWN

Jakościowe metody badań marketingowych Jak zrozumieć konsumenta, Dominika Maison, Wydawnictwo Naukowe PWN

ABC systemu Windows XP PL wydanie II, Danuta Mendrala, Marcin Szeliga, Marcin Świątelski, Wydawnictwo Helion

Technika HDR Warsztaty fotograficzne, Pete Carr, Robert Correll, Wydawnictwo Helion

Praktyczne aspekty sprawozdawczości przepływów pieniężnych + CD, Ewa Śnieżek, Michał Wiatr, Wydawnictwo Wolters Kluwer

piątek, 19 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami