Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Mały słownik techniczny niemiecko-polski i polsko-niemiecki

Mały słownik techniczny niemiecko-polski i polsko-niemiecki

59.00zł
47.79zł
Chłodnictwo Technologia w piekarni 99.00zł
Chłodnictwo Technologia w piekarni

Tytuł: Chłodnictwo Technologia w piekarni
Autor: Klaus Losche
ISBN: 978-83-01-18134-5
Ilość stron: 440
Data wydania: 02/2015
Oprawa: Twarda
Format: 15.5x24.0cm
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł


Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?

Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.

Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.).

Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:
• wydajność chłodzenia
• działanie chłodni a straty cieplne
• rodzaje urządzeń chłodniczych
• odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku
• mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne
• dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa
• produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa
• analiza rentowności sklepowych stacji wypieku
• zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych

Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Chłodnictwo Technologia w piekarni
Tytuł książki: "Chłodnictwo Technologia w piekarni"
Autor: Klaus Losche
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł
Klienci, którzy kupili „Chłodnictwo Technologia w piekarni”, kupili także:

Pomiary Czujniki i metody pomiarowe wybranych wielkości fizycznych i składu chemicznego Wydanie II, Buchczik Dariusz, Ilewicz Witold, Piotrowski Janusz, Wydawnictwo Naukowe PWN

Ekspert biznesu. Jak wymyślić, stworzyć i prowadzić zyskowny biznes bez środków na start, Adam Grzesik, Wydawnictwo Onepress

Wprowadzenie do algorytmów, Thomas H. Cormen, Charles E. Leiserson, Ronald Rivest, Clifford Stein, Wydawnictwo Naukowe PWN

Wielki słownik angielsko-polski PWN-Oxford z CD-ROM twarda oprawa, PWN-Oxford, Wydawnictwo Naukowe PWN

Nowoczesne kompendium fizyki, Horst Stöcker, Wydawnictwo Naukowe PWN

AIX - UNIX najwyższej klasy Administracja systemem, Sebastian Biedroń, Wydawnictwo NAKOM

Strategia marek własnych, Nirmalya Kumar, Jan-Benedict E.M. Steenkamp, Wydawnictwo Wolters Kluwer

Krótka historia przyszłości, Jacques Attali, Wydawnictwo Prószyński

Metody analizy wielokryterialnej i wielowymiarowej we wspomaganiu decyzji, Kesra Nermend, Wydawnictwo Naukowe PWN
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Naukowe PWN
 Kategoria:
 Fizyka
Słownik tematyczny Tom 9 Fizyka

Słownik tematyczny Tom 9 Fizyka

29.90zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Drgania regularne i chaotyczne w wybranych układach z wahadłami Danuta Sado WNT
Python i Django Programowanie aplikacji webowych Jeff Forcier, Paul Bissex, Wesley Chun Helion
Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach Adam Olszewski WNT
Podstawy fizyki powierzchni półprzewodników Anna Szaynok, Stanisław Kuźmiński WNT
ArchiCAD 10 Karl Heinz Sperber Helion
Informatyka Europejczyka Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy (Wydanie II) Jarosław Skłodowski Helion
Rootkity Sabotowanie jądra systemu Windows Greg Hoglund, Jamie Butler Helion
Real World Digital Audio edycja polska Peter Kirn Helion
Podstawy fizyki Tom 2 Wydanie 2 David Halliday, Robert Resnick, Jearl Walker Naukowe PWN

wtorek, 04 października 2022   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami