Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Prószyński i S-ka
Ciemna materia i dinozaury

Ciemna materia i dinozaury

48.00zł
36.00zł
Chłodnictwo Technologia w piekarni 99.00zł
Chłodnictwo Technologia w piekarni

Tytuł: Chłodnictwo Technologia w piekarni
Autor: Klaus Losche
ISBN: 978-83-01-18134-5
Ilość stron: 440
Data wydania: 02/2015
Oprawa: Twarda
Format: 15.5x24.0cm
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł


Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?

Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.

Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.).

Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:
• wydajność chłodzenia
• działanie chłodni a straty cieplne
• rodzaje urządzeń chłodniczych
• odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku
• mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne
• dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa
• produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa
• analiza rentowności sklepowych stacji wypieku
• zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczych

Dzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.

Chłodnictwo Technologia w piekarni
Tytuł książki: "Chłodnictwo Technologia w piekarni"
Autor: Klaus Losche
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł
Klienci, którzy kupili „Chłodnictwo Technologia w piekarni”, kupili także:

ABC użytkownika Microsoft Windows 7, Mirosław Sławik, Wydawnictwo Videograf
<b>Trening mięśni pośladkowych Jak zbudować siłę, poprawić sylwetkę i osiągnąć sportowe cele</b>, <font color="navy">Bret Contreras</font>, <font color="green"> Wydawnictwo GALAKTYKA</font>
Trening mięśni pośladkowych Jak zbudować siłę, poprawić sylwetkę i osiągnąć sportowe cele, Bret Contreras, Wydawnictwo GALAKTYKA

Człowiek. Biografia, Robin Dunbar, Wydawnictwo Copernicus Center Press

Rachunkowość finansowa Wydanie 2 Difin, Maria Gmytrasiewicz, Anna Karmańska, Wydawnictwo Difin

Algebra macierzy liczbowych, Adam Marlewski, Wydawnictwo NAKOM

Windows Vista dla każdego, Mirosław Sławik, Wydawnictwo Videograf

Myśl i bogać się. Wersja oryginalna, odświeżona i zaktualizowana, Napoleon Hill, Ross Cornwell (Editor), Wydawnictwo Onepress
<b>Jak zmienić swój charakter. Pozbądź się ograniczających przekonań i wymodeluj swoją osobowość</b>, <font color="navy">Benjamin Hardy, PhD</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Sensus</font>
Jak zmienić swój charakter. Pozbądź się ograniczających przekonań i wymodeluj swoją osobowość, Benjamin Hardy, PhD, Wydawnictwo Sensus
<b>Sensory chemiczne i biosensory</b>, <font color="navy">Zbigniew Brzózka, Elżbieta Malinowska, Wojciech Wrblewski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Sensory chemiczne i biosensory, Zbigniew Brzózka, Elżbieta Malinowska, Wojciech Wrblewski, Wydawnictwo Naukowe PWN

poniedziałek, 15 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami