Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 MsPress
Cykl projektowania zabezpieczeń dla praktyków

Cykl projektowania zabezpieczeń dla praktyków

50.40zł
45.36zł
Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności 99.00zł
Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności

Tytuł: Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności
Autor: Zdzisław E. Sikorski, Hanna Staroszczyk
ISBN: 978-83-01-19625-7
Ilość stron: 458
Data wydania: 10/2017
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł


Chemia żywności jest specjalnością naukową w zakresie chemii. Obejmuje wiedzę o występowaniu i właściwościach składników, dodatków i zanieczyszczeń żywności, biochemicznych i chemicznych reakcajch zachodzących w surowcach i produkatach w czasie ich przechowywania i prztwarzania, wpływie poszczególnych składników i ich reakcji na jakość surowców i wyrobów oraz o metodach oznaczania składu i badania jakości żywności.
 
Szybki rozwój tej dziedziny stał się bezpośrednim impulsem do przygotowania zupełnie nowego podręcznika "Chemia żywności", który jest podzielony na dwa tomy:
Tom 1. Chemia żywności. Główne składniki żywności
Tom 2. Chemia żywności. Biologiczne właściwości składników żywności

W tomie 1 omówiono:
• zakres i rolę chemii żywności
• budowę i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych
• funkcję wody, składników mineralnych, sacharydów, tłuszczów, białka, niebiałkowych związków azotowych i witamin w produktach żywnościowych
• naturalne barwniki surowców
• substancje wpływające na smak i zapach żywności

Książka jest adresowana do studentów i pracowników naukowych wydziałów związanych z chemią, technologią i biotechnologią żywności, żywieniem człowieka, bromatologią itp. akademii rolniczych, akademii i uniwersytetów medycznych oraz politechnik. Będzie też przydatna dla technologów, towaroznawców i producentów żywności pracujących w zakładach produkujących i przetwarzających żywność.

Spis treści:
1. Zakres i rola chemii żywności
2. Budowa i podstawowy skład surowców oraz produktów żywnościowych
3. Rola wody w żywności
4. Składniki mineralne - ich niezbędność fizjologiczna, zagrożenia toksykologiczne oraz rola w żywności
5. Sacharydy - występowanie i znaczenie
6. Tłuszcze - właściwości i modyfikowanie
7. Białka
8. Niebiałkowe związki azotowe
9. Witaminy
10. Naturalne barwniki surowców żywnościowych
11. Substancje zapachowe w żywności
12. Związki wpływające na smak żywności

Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Chemia żywności Tom 1 Główne składniki żywności”, kupili także:

Pomiary gwintów w budowie maszyn, Malinowski Jan, Jakubiec Władysław, Płowucha Wojciech, Wydawnictwo WNT

ABC VAT-u Wydanie IX, Włodzimierz Markowski, Wydawnictwo Marcus

Supersymetria Supersymetryczne cząstki i odkrywanie podstawowych praw przyrody, Gordon Kane, Wydawnictwo Prószyński

C++ Ćwiczenia praktyczne Wydanie III, Andrzej Stasiewicz, Wydawnictwo Helion

Czym jest projektowanie opakowań? Podręcznik projektowania, Giles Calver, Wydawnictwo ABE Dom Wydawn

Zasady sporządzania specyfikacji technicznych, Andrzej Kysiak, Wydawnictwo DASHÖFER

Czipy klony i przekraczanie progu 100 lat życia, Paul J.H. Schoemaker, Joyce Schoemaker, Wydawnictwo Sonia Draga
<b>Tworzenie mikrofrontendów. Skalowanie zespołów i projektów, nowe możliwości dla twórców oprogramowania</b>, <font color="navy">Luca Mezzalira</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Helion</font>
Tworzenie mikrofrontendów. Skalowanie zespołów i projektów, nowe możliwości dla twórców oprogramowania, Luca Mezzalira, Wydawnictwo Helion

Jak się uczymy 26 naukowo potwierdzonych mechanizmów, Daniel L. Schwartz , Jessica M. Tsang, Wydawnictwo Naukowe PWN

czwartek, 28 marca 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami