Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu 99.00zł 78.21zł
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Autor: Henryk Romuald Gertig, Juliusz Przysławski

ISBN: 978-83-200-3603-9

Ilość stron: 468

Data wydania: 03/2015 (dodruk)

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie.

Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami.

Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom stosowanych diet, oraz alternatywnym sposobom żywienia.

Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych oraz nauki o zdrowiu akademii medycznych, a także innych uczelni (np. uczelni rolniczych), które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu.

Rozdziały:
Wstęp
Podstawowe składniki odżywcze
Witaminy
Składniki mineralne
Przemiany składników odżywczych w organizmie człowieka
Interakcje leków ze składnikami pożywienia
Ogólna charakterystyka podstawowych grup żywności
Podstawy racjonalnego żywienia
Podstawy dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
Specyficzne sposoby odżywiania się niektórych grup ludności


Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 78,21zł

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Tytuł książki: "Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu"
Autor: Henryk Romuald Gertig, Juliusz Przysławski
Wydawnictwo: PZWL
Cena: 99.00zł 78.21zł
Klienci, którzy kupili „Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu”, kupili także:

Ziemia Encyklopedia ilustrowana, Praca zbiorowa, Wydawnictwo Naukowe PWN

Matematyka współczesna dla myślących laików, Paweł Strzelecki, Wydawnictwo WUW

Konstrukcja przyrządów i urządzeń precyzyjnych, Praca zbiorowa, Wydawnictwo WNT

Organizacja budowy asfaltowych nawierzchni drogowych, Włodzimierz Martinek, Zbigniew Tokarski, Kazimierz Chojnacki, Wydawnictwo Naukowe PWN

Wielki zegar Wszechświata Wiek geniuszy i narodziny nowoczesnej nauki, Edward Dolnick, Wydawnictwo Prószyński

Ekonometryczna analiza cykliczności procesów gospodarczych o wysokiej częstotliwości obserwowania, Tadeusz Kufel, Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe UMK

Historia kolei Od lokomotyw parowych do kolei magnetycznej, Franco Tanel, Wydawnictwo Carta Blanca
<b>Programuj tak, aby nie naprawiać. Planowanie projektów i systemów</b>, <font color="navy">Juval Löwy</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Helion</font>
Programuj tak, aby nie naprawiać. Planowanie projektów i systemów, Juval Löwy, Wydawnictwo Helion

Volkswagen Golf V, Golf Plus, Jetta, Touran Wydanie IV, Hans-Rüdiger Etzold, Wydawnictwo WKiŁ

czwartek, 25 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami