Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu 99.00zł 78.21zł
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu

Autor: Henryk Romuald Gertig, Juliusz Przysławski

ISBN: 978-83-200-3603-9

Ilość stron: 468

Data wydania: 03/2015 (dodruk)

Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie.

Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami.

Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych. Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom stosowanych diet, oraz alternatywnym sposobom żywienia.

Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych oraz nauki o zdrowiu akademii medycznych, a także innych uczelni (np. uczelni rolniczych), które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu.

Rozdziały:
Wstęp
Podstawowe składniki odżywcze
Witaminy
Składniki mineralne
Przemiany składników odżywczych w organizmie człowieka
Interakcje leków ze składnikami pożywienia
Ogólna charakterystyka podstawowych grup żywności
Podstawy racjonalnego żywienia
Podstawy dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych
Specyficzne sposoby odżywiania się niektórych grup ludności


Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 78,21zł

Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Tytuł książki: "Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu"
Autor: Henryk Romuald Gertig, Juliusz Przysławski
Wydawnictwo: PZWL
Cena: 99.00zł 78.21zł
Klienci, którzy kupili „Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu”, kupili także:

Tłokowe silniki spalinowe średnio- i szybkoobrotowe Wydanie 4, Wajand Jan A., Wajand Jan T., Wydawnictwo WNT

Mapa kompas GPS, Cliff Jacobson, Wydawnictwo RM

Angielsko-polski słownik budowlany z wymową terminów angielskich Słownik podręczny, Praca zbiorowa, Wydawnictwo WNT
<b>Budownictwo elektroenergetycznej infrastruktury przesyłowej i dystrybucyjnej</b>, <font color="navy">Waldemar Kamrat</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Budownictwo elektroenergetycznej infrastruktury przesyłowej i dystrybucyjnej, Waldemar Kamrat, Wydawnictwo Naukowe PWN

30 dni do zmian w związku, Edyta Zając, Wydawnictwo Sensus

Rób swoje! 10 sposobów na kreatywność w każdym czasie, Austin Kleon, Wydawnictwo Sensus

Training kit 70-647 Administrowanie systemem Windows Server 2008 w skali przedsiębiorstwa Egzamin MCITP 70-647, Orin Thomas, John Policelli, Ian McLean, J.C. Mackin, Paul Mancuso, Da, Wydawnictwo Microsoft Press

Rachunkowość małych firm według wymogów funduszy unijnych + CD, Marcin Osikowicz, Wydawnictwo Wolters Kluwer

Merchandising w małych i dużych firmach handlowych Teoria i praktyka, Lucyna Witek, Wydawnictwo C.H. BECK

wtorek, 16 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami