Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 MsPress
Microsoft 2007 Office System Microsoft Official Academic Course tom I/II

Microsoft 2007 Office System Microsoft Official Academic Course tom I/II

114.45zł
91.56zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Feynmana wykłady z fizyki Zbiór zadań</b>, <font color="navy">Richard P. Feynman, Robert B. Leighton, Matthew Sands</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Feynmana wykłady z fizyki Zbiór zadań, Richard P. Feynman, Robert B. Leighton, Matthew Sands, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Jak zbudować wehikuł czasu Nauka a podróże w przeszłość i w przyszłość</b>, <font color="navy">Brian Clegg</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Prószyński</font>
Jak zbudować wehikuł czasu Nauka a podróże w przeszłość i w przyszłość, Brian Clegg, Wydawnictwo Prószyński
<b>Jakość w Agile Zwinna droga do sukcesu</b>, <font color="navy">Karolina Zmitrowicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Jakość w Agile Zwinna droga do sukcesu, Karolina Zmitrowicz, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Mindfulness. Inteligencja emocjonalna. Harvard Business Review</b>, <font color="navy">Harvard Business Review</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Mindfulness. Inteligencja emocjonalna. Harvard Business Review, Harvard Business Review, Wydawnictwo Onepress
<b>Astronomia Przewodnik Jak poznać tajemnice nocnego nieba</b>, <font color="navy">Will Gater , Anton Vamplew</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Arkady</font>
Astronomia Przewodnik Jak poznać tajemnice nocnego nieba, Will Gater , Anton Vamplew, Wydawnictwo Arkady
<b>Zbiór zadań z mikroekonometrii Modele i analizy danych indywidualnych</b>, <font color="navy">Marek Gruszczyński , Damian Przekop</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wolters Kluwer</font>
Zbiór zadań z mikroekonometrii Modele i analizy danych indywidualnych, Marek Gruszczyński , Damian Przekop, Wydawnictwo Wolters Kluwer
<b>Minecraft. Crafting, czary i świetna zabawa. Wydanie II</b>, <font color="navy">Bartosz Danowski, Jakub Danowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Minecraft. Crafting, czary i świetna zabawa. Wydanie II, Bartosz Danowski, Jakub Danowski, Wydawnictwo HELION
<b>Suplementy żywnościowe dla sportowców</b>, <font color="navy">Frederic Delavier, Michael Gundill</font>, <font color="green"> Wydawnictwo AHA</font>
Suplementy żywnościowe dla sportowców, Frederic Delavier, Michael Gundill, Wydawnictwo AHA
<b>Ustawa o transporcie drogowym Komentarz Wydanie 2</b>, <font color="navy">Renata Alicja Strachowska</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wolters Kluwer</font>
Ustawa o transporcie drogowym Komentarz Wydanie 2, Renata Alicja Strachowska, Wydawnictwo Wolters Kluwer
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Windows 2012 serwer
Tajniki Windows Server 2016

Tajniki Windows Server 2016

149.00zł
119.20zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Więcej niż C++ Wprowadzenie do bibliotek Boost Bjorn Karlsson HELION
Ubuntu Serwer Oficjalny podręcznik Wydanie II Kyle Rankin, Benjamin Mako Hill HELION
Android w praktyce Charlie Collins, Michael Galpin, Matthias Kaeppler HELION
Roboty przemysłowe Budowa i zastosowanie Wydanie 2 Jerzy Honczarenko WNT
Odzysk i zagospodarowanie niskotemperaturowego ciepła odpadowego ze spalin wylotowych Kazimierz Wójs Naukowe PWN
Programowanie strukturalne i obiektowe Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk Wydanie II poprawione Tomasz Rudny HELION
Język UML 2.0 w modelowaniu systemów informatycznych Stanisław Wrycza, Bartosz Marcinkowski, Krzysztof Wyrzykowski HELION
Chromatografia gazowa Zygfryd Witkiewicz, Jacek Hepter Naukowe PWN
Sekrety cyfrowej ciemni Scotta Kelby'ego Edycja i obróbka zdjęć w programie Adobe Photoshop Lightroom 4 Scott Kelby HELION

niedziela, 05 lipiec 2020   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami