Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Difin
Instrumenty pochodne zabezpieczające w rachunkowości

Instrumenty pochodne zabezpieczające w rachunkowości

48.00zł
43.20zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Działaj teraz!</b>, <font color="navy">Zbigniew Ryżak</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Sensus</font>
Działaj teraz!, Zbigniew Ryżak, Wydawnictwo Sensus
<b>Rachunek prawdopodobieństwa dla studentów studiów ekonomicznych</b>, <font color="navy">Sabina Denkowska, Monika Papież</font>, <font color="green"> Wydawnictwo C.H. BECK</font>
Rachunek prawdopodobieństwa dla studentów studiów ekonomicznych, Sabina Denkowska, Monika Papież, Wydawnictwo C.H. BECK
<b>Kierownik w instytucji publicznej Znajdź swój własny, skuteczny styl zarządzania</b>, <font color="navy">Radosław Hancewicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Kierownik w instytucji publicznej Znajdź swój własny, skuteczny styl zarządzania, Radosław Hancewicz, Wydawnictwo Onepress
<b>W domu. Krótka historia rzeczy codziennego użytku</b>, <font color="navy">Bill Bryson</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Zysk i S-ka</font>
W domu. Krótka historia rzeczy codziennego użytku, Bill Bryson, Wydawnictwo Zysk i S-ka
<b>Kwalifikacja EE.08. Montaż i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i sieci. Część 2. Systemy opera</b>, <font color="navy">Tomasz Kowalski, Tomasz Orkisz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Kwalifikacja EE.08. Montaż i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i sieci. Część 2. Systemy opera, Tomasz Kowalski, Tomasz Orkisz, Wydawnictwo HELION
<b>Księga nieskończoności</b>, <font color="navy">John D. Barrow</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Prószyński</font>
Księga nieskończoności, John D. Barrow, Wydawnictwo Prószyński
<b>Wyoblanie ręczne</b>, <font color="navy">Paweł Szwedowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Wyoblanie ręczne, Paweł Szwedowski, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Mężczyzna mistrz manipulacji Zdemaskuj go, zanim on dopadnie Ciebie</b>, <font color="navy">Dorothy McCoy</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Sensus</font>
Mężczyzna mistrz manipulacji Zdemaskuj go, zanim on dopadnie Ciebie, Dorothy McCoy, Wydawnictwo Sensus
<b>Diesel na jachcie</b>, <font color="navy">Tim Bartlett</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Alma-Press</font>
Diesel na jachcie, Tim Bartlett, Wydawnictwo Alma-Press
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Fizyka
Arystoteles Zachęta do filozofii Fizyka

Arystoteles Zachęta do filozofii Fizyka

9.99zł
7.99zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Systemy Informacji Geograficznej Zarządzanie danymi przestrzennymi w GIS, SIP, SIT, LIS Leszek Litwin, Grzegorz Myrda HELION
Rysunek techniczny maszynowy Wydanie 26 Tadeusz Dobrzański Naukowe PWN
Oprogramowanie szyte na miarę. Jak rozmawiać z klientem, który nie wie, czego chce. Wydanie II rozszerzone Michał Bartyzel HELION
Analiza i prezentacja danych w Microsoft Excel Vademecum Walkenbacha Wydanie II John Walkenbach, Michael Alexander HELION
Informatyka Europejczyka Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy (Wydanie II) Jarosław Skłodowski HELION
Solid Edge Komputerowe wspomaganie projektowania Grzegorz Kazimierczak, Bernard Pacula, Adam Budzyński HELION
Perełki programowania gier Vademecum profesjonalisty Tom 1 Mark DeLoura HELION
Kwalifikacja EE.08. Montaż i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i sieci. Część 2. Systemy opera Tomasz Kowalski, Tomasz Orkisz HELION
AVR Układy peryferyjne Tomasz Francuz HELION

poniedziałek, 16 grudzień 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami