Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Wolters Kluwer
Finanse międzynarodowe

Finanse międzynarodowe

59.00zł
49.56zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Syberyjski Sen. Opowieść bezdrożna</b>, <font color="navy">Zofia Piłasiewicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Bezdroża</font>
Syberyjski Sen. Opowieść bezdrożna, Zofia Piłasiewicz, Wydawnictwo Bezdroża
<b>MS Office 2013/365 PL w biurze i nie tylko</b>, <font color="navy">Piotr Wróblewski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
MS Office 2013/365 PL w biurze i nie tylko, Piotr Wróblewski, Wydawnictwo HELION
<b>Analiza matematyczna dla fizyków</b>, <font color="navy">Górniewicz Lech, Ingarden Roman Stanisław</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe UMK</font>
Analiza matematyczna dla fizyków, Górniewicz Lech, Ingarden Roman Stanisław, Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe UMK
<b>Dzieci i młodzież w sieci zagrożeń realnych i wirtualnych Aspekty teoretyczne i empiryczne</b>, <font color="navy">Anna Andrzejewska</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Difin</font>
Dzieci i młodzież w sieci zagrożeń realnych i wirtualnych Aspekty teoretyczne i empiryczne, Anna Andrzejewska, Wydawnictwo Difin
<b>Ekonomiczność instalacji Co to jest i jak ją liczyć</b>, <font color="navy">Jerzy Kosieradzki</font>, <font color="green"> Wydawnictwo DW Medium</font>
Ekonomiczność instalacji Co to jest i jak ją liczyć, Jerzy Kosieradzki, Wydawnictwo DW Medium
<b>Fundusze inwestycyjne Rodzaje zasady funkcjonowania efektywność Wydanie 2</b>, <font color="navy">Katarzyna Perez</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wolters Kluwer</font>
Fundusze inwestycyjne Rodzaje zasady funkcjonowania efektywność Wydanie 2, Katarzyna Perez, Wydawnictwo Wolters Kluwer
<b>Technologie bioenergetyczne</b>, <font color="navy">Roman Buczkowski, Bartłomiej Igliński, Marcin Cichosz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe UMK</font>
Technologie bioenergetyczne, Roman Buczkowski, Bartłomiej Igliński, Marcin Cichosz, Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe UMK
<b>Postfix przewodnik encyklopedyczny</b>, <font color="navy">Kyle D. Dent</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Postfix przewodnik encyklopedyczny, Kyle D. Dent, Wydawnictwo HELION
<b>Rachunkowość + CD Wydanie 2</b>, <font color="navy">Wioletta Turowska, Adam Węgrzyn</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Marina</font>
Rachunkowość + CD Wydanie 2, Wioletta Turowska, Adam Węgrzyn, Wydawnictwo Marina
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Windows 2012 serwer
Egzamin 70-740: Windows Server 2016 - Instalacja, funkcje magazynowe i obliczeniowe

Egzamin 70-740: Windows Server 2016 - Instalacja, funkcje magazynowe i obliczeniowe

98.70zł
78.96zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Jak zdać egzamin zawodowy w technikum informatycznym? Kwalifikacje E.12, E.13, E.14 Tomasz Kowalski HELION
Arytmetyka komputerów w praktyce + CD Sławomir Gryś Naukowe PWN
Serwer SQL 2008 Usługi biznesowe Analiza i eksploracja danych Danuta Mendrala, Marcin Szeliga HELION
Linux Wprowadzenie do wiersza poleceń William E. Shotts Jr. HELION
Podręcznik pentestera. Bezpieczeństwo systemów informatycznych Peter Kim HELION
Solid Edge 8/9 Grzegorz Kazimierczak HELION
Architektura systemów zarządzania przedsiębiorstwem Wzorce projektowe Martin Fowler HELION
Informatyka Europejczyka Podręcznik dla szkół ponadgimnazjalnych. Zakres podstawowy (Wydanie II) Jarosław Skłodowski HELION
Enterprise JavaBeans 3.0 wydanie V Bill Burke, Richard Monson-Haefel HELION

niedziela, 18 sierpień 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami