Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Chemia organiczna Część III

Chemia organiczna Część III

99.00zł
79.20zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Jak tłumaczyć dzieciom matematykę Poradnik nie tylko dla rodziców</b>, <font color="navy">Danuta Zaremba</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Jak tłumaczyć dzieciom matematykę Poradnik nie tylko dla rodziców, Danuta Zaremba, Wydawnictwo HELION
<b>Profesjonalna obsługa klienta i radzenie sobie z trudnym klientem w urzędzie</b>, <font color="navy">Radosław Hancewicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Profesjonalna obsługa klienta i radzenie sobie z trudnym klientem w urzędzie, Radosław Hancewicz, Wydawnictwo Onepress
<b>Budujące rozmowy Szczęśliwy związek bez konfliktów</b>, <font color="navy">Laurie Puhn</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Sensus</font>
Budujące rozmowy Szczęśliwy związek bez konfliktów, Laurie Puhn, Wydawnictwo Sensus
<b>Biotechnologia roślin</b>, <font color="navy">Stefan Malepszy</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Biotechnologia roślin, Stefan Malepszy, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Systemy logistyczne Część 1</b>, <font color="navy">T. Nowakowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Difin</font>
Systemy logistyczne Część 1, T. Nowakowski, Wydawnictwo Difin
<b>Bezpieczeństwo żywności i żywienia Komentarz</b>, <font color="navy">Paweł Wojciechowski , Andrzej Balicki , Filip Opoka , Maciej Syska , D</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wolters Kluwer</font>
Bezpieczeństwo żywności i żywienia Komentarz, Paweł Wojciechowski , Andrzej Balicki , Filip Opoka , Maciej Syska , D, Wydawnictwo Wolters Kluwer
<b>Ład korporacyjny</b>, <font color="navy">Dorota Dobija, Izabela Koładkiewicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wolters Kluwer</font>
Ład korporacyjny, Dorota Dobija, Izabela Koładkiewicz, Wydawnictwo Wolters Kluwer
<b>Cudowna moc drzemki</b>, <font color="navy">Sara C. Mednick, Mark Ehrman</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Cudowna moc drzemki, Sara C. Mednick, Mark Ehrman, Wydawnictwo Onepress
<b>Wycena Minipodręcznik dla inwestorów giełdowych</b>, <font color="navy">Aswath Damodaran</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Wycena Minipodręcznik dla inwestorów giełdowych, Aswath Damodaran, Wydawnictwo Onepress
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Algorytmy
Algorytmika w analizach gospodarczych i społecznych

Algorytmika w analizach gospodarczych i społecznych

69.00zł
57.27zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
SAP R/3 podręcznik użytkownika Jim Mazzullo, Peter Wheatley HELION
Cisza w sieci Praktyczny przewodnik po pasywnym rozpoznaniu i atakach pośrednich Michał Zalewski HELION
Idealna reklama Sztuka promowania aplikacji w internecie Erica Sadun, Steve Sande HELION
RTLinux System czasu rzeczywistego Kazimierz Lal, Tomasz Rak, Krzysztof Orkisz HELION
Kwalifikacja EE.08. Montaż i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i sieci. Część 1. Urządzenia te Tomasz Kowalski, Tomasz Orkisz HELION
ECDL Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych Przewodnik Tom I Leszek Litwin HELION
Systemy Informacji Geograficznej Zarządzanie danymi przestrzennymi w GIS, SIP, SIT, LIS Leszek Litwin, Grzegorz Myrda HELION
Microsoft Project 2016 Krok po kroku Carl Chatfield, Timothy Johnson Promise
Systemy uczące się Rozpoznawanie wzorców analiza skupień i redukcja wymiarowości Mirosław Krzyśko, Waldemar Wołyński, Tomasz Górecki, Michał Skorzybut WNT

piątek, 24 maj 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami