Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 PWN
Procesy adsorpcji reaktywnej Inżynieria chemiczna

Procesy adsorpcji reaktywnej Inżynieria chemiczna

59.00zł
44.25zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Na własne oczy O samodzielnych obserwacjach nieba i Ziemi</b>, <font color="navy">Andrzej Branicki</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Na własne oczy O samodzielnych obserwacjach nieba i Ziemi, Andrzej Branicki, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Jak pogoda zmieniała losy wojen i świata</b>, <font color="navy">Erik Durschmied</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Amber</font>
Jak pogoda zmieniała losy wojen i świata, Erik Durschmied, Wydawnictwo Amber
<b>Perełki programowania gier Vademecum profesjonalisty Tom 3</b>, <font color="navy">Dante Treglia</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Perełki programowania gier Vademecum profesjonalisty Tom 3, Dante Treglia, Wydawnictwo HELION
<b>Młoda fala Jak odważyć się na biznes</b>, <font color="navy">Paweł Oksanowicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Młoda fala Jak odważyć się na biznes, Paweł Oksanowicz, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Technika wodno-mułowa Urządzenia i procesy</b>, <font color="navy">Tadeusz Piecuch</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Technika wodno-mułowa Urządzenia i procesy, Tadeusz Piecuch, Wydawnictwo WNT
<b>Matematyka dyskretna Wydanie 5</b>, <font color="navy">Kennweth A. Ross, Charles R.B. Wright</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Matematyka dyskretna Wydanie 5, Kennweth A. Ross, Charles R.B. Wright, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Sieci Petriego w modelowaniu i analizie systemów współbieżnych</b>, <font color="navy">Marcin Szpyrka</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Sieci Petriego w modelowaniu i analizie systemów współbieżnych, Marcin Szpyrka, Wydawnictwo WNT
<b>Odszranianie oziębiaczy powietrza</b>, <font color="navy">Bogusław Zakrzewski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Odszranianie oziębiaczy powietrza, Bogusław Zakrzewski, Wydawnictwo WNT
<b>Adobe After Effects CC. Oficjalny podręcznik. Wydanie II</b>, <font color="navy">Lisa Fridsma, Brie Gyncild</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Adobe After Effects CC. Oficjalny podręcznik. Wydanie II, Lisa Fridsma, Brie Gyncild, Wydawnictwo HELION
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Fizyka
Pan raczy żartować Panie Feynman Przypadki cciekawego człowieka Wydanie III

Pan raczy żartować Panie Feynman Przypadki cciekawego człowieka Wydanie III

44.90zł
35.92zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Idealna reklama Sztuka promowania aplikacji w internecie Erica Sadun, Steve Sande HELION
Zaawansowane modele finansowe z wykorzystaniem Excela i VBA Mary Jackson, Mike Staunton HELION
Układy mikroprocesorowe przykłady rozwiązań Bartłomiej Zieliński HELION
Projektowanie gier Podstawy Wydanie II Ernest Adams HELION
C++ wykorzystaj potęgę aplikacji graficznych Janusz Ganczarski, Mariusz Owczarek HELION
Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach Adam Olszewski WNT
UML 2.1 ćwiczenia Praca zbiorowa pod redakcją Stanisława Wryczy HELION
LATEX wiersz po wierszu Antoni Diller HELION
JavaScript mocne strony Douglas Crockford HELION

poniedziałek, 10 grudzień 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami