Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Rozwiązywanie prostych i odwrotnych zagadnień przewodzenia ciepła

Rozwiązywanie prostych i odwrotnych zagadnień przewodzenia ciepła

68.25zł
51.87zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Zbiór zadań z analizy matematycznej Wydanie 9</b>, <font color="navy">Józef Banaś, Stanisław Wędrychowicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Zbiór zadań z analizy matematycznej Wydanie 9, Józef Banaś, Stanisław Wędrychowicz, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Sensu sens</b>, <font color="navy">Marek Adamik</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Sensus</font>
Sensu sens, Marek Adamik, Wydawnictwo Sensus
<b>Odkrywanie wiedzy z danych Wprowadzenie do eksploracji danych</b>, <font color="navy">Daniel T. Larose</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Odkrywanie wiedzy z danych Wprowadzenie do eksploracji danych, Daniel T. Larose, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Skazany na trening Dziennik ćwiczeń z masą ciała</b>, <font color="navy">Paul Wade</font>, <font color="green"> Wydawnictwo AHA</font>
Skazany na trening Dziennik ćwiczeń z masą ciała, Paul Wade, Wydawnictwo AHA
<b>Biologia Paszport maturzysty</b>, <font color="navy">Magda Sobolewska</font>, <font color="green"> Wydawnictwo RM</font>
Biologia Paszport maturzysty, Magda Sobolewska, Wydawnictwo RM
<b>Zarabiaj na nieruchomościach. Praktyczny poradnik, jak kupić, wyremontować i wynająć mieszkanie</b>, <font color="navy">Agata Danowska, Bartosz Danowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Zarabiaj na nieruchomościach. Praktyczny poradnik, jak kupić, wyremontować i wynająć mieszkanie, Agata Danowska, Bartosz Danowski, Wydawnictwo Onepress
<b>A co ciebie obchodzi co myślą inni R. Feynman</b>, <font color="navy">Richard P Feynman</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Znak</font>
A co ciebie obchodzi co myślą inni R. Feynman, Richard P Feynman, Wydawnictwo Znak
<b>Java Techniki zaawansowane Wydanie IX</b>, <font color="navy">Cay S. Horstmann, Gary Cornell</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Java Techniki zaawansowane Wydanie IX, Cay S. Horstmann, Gary Cornell, Wydawnictwo HELION
<b>Medycyna alternatywna w sporcie</b>, <font color="navy">Marjan Ogorevc</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Kos</font>
Medycyna alternatywna w sporcie, Marjan Ogorevc, Wydawnictwo Kos
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Ekonometria
Ekonometria skłonności

Ekonometria skłonności

40.00zł
34.00zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Python rozmówki Brad Dayley HELION
OpenOffice 3.x PL Oficjalny podręcznik Mirosław Dziewoński HELION
Poradnik inżyniera elektryka Tom 3 rozdziały 1-6 i 7-11 Wydanie IV Pakiet Praca zbiorowa Naukowe PWN
AVR Praktyczne projekty Tomasz Francuz HELION
LATEX wiersz po wierszu Antoni Diller HELION
Mathcad ćwiczenia wydanie II Jacek Pietraszek HELION
Bezpieczeństwo w sieciach Windows Marcin Szeliga HELION
Układy mikroprocesorowe przykłady rozwiązań Bartłomiej Zieliński HELION
Microsoft Project 2016 Krok po kroku Carl Chatfield, Timothy Johnson APN Promise

czwartek, 21 luty 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami