Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 MsPress
Microsoft SQL Server 2012 Vademecum Administratora

Microsoft SQL Server 2012 Vademecum Administratora

81.90zł
65.52zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Gwiazdy i planety Jak je odszukać poznać i polubić</b>, <font color="navy">Joachim Ekrutt</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Muza</font>
Gwiazdy i planety Jak je odszukać poznać i polubić, Joachim Ekrutt, Wydawnictwo Muza
<b>Pomiary geometryczne powierzchni Zarysy kształtu, falistość i chropowatość</b>, <font color="navy">Stanisław Adamczak</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Pomiary geometryczne powierzchni Zarysy kształtu, falistość i chropowatość, Stanisław Adamczak, Wydawnictwo WNT
<b>Windows 7 PL Seria praktyk</b>, <font color="navy">Harshad Kotecha</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Windows 7 PL Seria praktyk, Harshad Kotecha, Wydawnictwo HELION
<b>Bieganie 80/20 Zwolnij na treningu, by przyspieszyć na zawodach</b>, <font color="navy">Matt Fitzgerald</font>, <font color="green"> Wydawnictwo AHA</font>
Bieganie 80/20 Zwolnij na treningu, by przyspieszyć na zawodach, Matt Fitzgerald, Wydawnictwo AHA
<b>Jak zdać egzamin zawodowy w technikum informatycznym? Kwalifikacje E.12, E.13, E.14</b>, <font color="navy">Tomasz Kowalski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Jak zdać egzamin zawodowy w technikum informatycznym? Kwalifikacje E.12, E.13, E.14, Tomasz Kowalski, Wydawnictwo HELION
<b>Strukturalne aspekty odkształcania metali</b>, <font color="navy">Karol Przybyłowicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Strukturalne aspekty odkształcania metali, Karol Przybyłowicz, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Marketing usług logistycznych</b>, <font color="navy">Joanna Dyczkowska</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Difin</font>
Marketing usług logistycznych, Joanna Dyczkowska, Wydawnictwo Difin
<b>Lider mocnych osobowości Zostań przywódcą indywidualistów</b>, <font color="navy">Patrick J. McKenna, David H. Maister</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Lider mocnych osobowości Zostań przywódcą indywidualistów, Patrick J. McKenna, David H. Maister, Wydawnictwo Onepress
<b>Microsoft SQL Server 2012 Integration Services</b>, <font color="navy">Wee-Hyong Tok, Rakesh Parida, Matt Masson, Xiaoning Ding i Kaarthik Si</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Microsoft Press</font>
Microsoft SQL Server 2012 Integration Services, Wee-Hyong Tok, Rakesh Parida, Matt Masson, Xiaoning Ding i Kaarthik Si, Wydawnictwo Microsoft Press
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Fizyka
Laboratorium w szufladzie Optyka

Laboratorium w szufladzie Optyka

49.00zł
36.26zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Jądro Linuksa Przewodnik programisty Robert Love HELION
CATIA v5 przykłady efektywnego zastosowania systemu w projektowaniu mechanicznym Andrzej Wełyczko HELION
Kwalifikacja E.12. Montaż i eksploatacja komputerów osobistych oraz urządzeń peryferyjnych Podręcznik do nauki zawodu Tomasz Kowalski HELION
Analiza i prezentacja danych w Microsoft Excel Vademecum Walkenbacha Wydanie II John Walkenbach, Michael Alexander HELION
Linux niezbędnik programisty John Fusco HELION
Biologia Chemia Fizyka Jakie to proste! Carol Vorderman Arkady
101 zabezpieczeń przed atakami w sieci komputerowej Maciej Szmit, Marek Gusta, Mariusz Tomaszewski HELION
Enterprise JavaBeans 3.0 wydanie V Bill Burke, Richard Monson-Haefel HELION
Blender Podstawy modelowania Bogdan Bociek HELION

czwartek, 18 październik 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami