Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 MsPress
Egzamin 70-413: Projektowanie i implementacja infrastruktury serverów (Windows Server 2012)

Egzamin 70-413: Projektowanie i implementacja infrastruktury serverów (Windows Server 2012)

98.70zł
78.96zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Internet Information Services (IIS) 7.0 Resource Kit</b>, <font color="navy">Mike Volodarsky, Olga Londer, Brett Hill, Bernard Cheah, Steve Schofie</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Microsoft Press</font>
Internet Information Services (IIS) 7.0 Resource Kit, Mike Volodarsky, Olga Londer, Brett Hill, Bernard Cheah, Steve Schofie, Wydawnictwo Microsoft Press
<b>Medytacja w życiu codziennym. Ścieżki praktyki w sufizmie uniwersalnym. Wydanie II</b>, <font color="navy">Maciej Wielobób</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Sensus</font>
Medytacja w życiu codziennym. Ścieżki praktyki w sufizmie uniwersalnym. Wydanie II, Maciej Wielobób, Wydawnictwo Sensus
<b>Pojazdy pancerne Aliantów 1939-1945</b>, <font color="navy">David Porter</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Bellona</font>
Pojazdy pancerne Aliantów 1939-1945, David Porter, Wydawnictwo Bellona
<b>Zarządzanie zasobami ludzkimi Wydanie 2</b>, <font color="navy">Zdzisława Janowska</font>, <font color="green"> Wydawnictwo PWE</font>
Zarządzanie zasobami ludzkimi Wydanie 2, Zdzisława Janowska, Wydawnictwo PWE
<b>Wprowadzenie do cyfrowego przetwarzania sygnałów Wydanie 2</b>, <font color="navy">Richard G. Lyons</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WKiŁ</font>
Wprowadzenie do cyfrowego przetwarzania sygnałów Wydanie 2, Richard G. Lyons, Wydawnictwo WKiŁ
<b>Nowa ekonomia Systemy złożone i homo compositus</b>, <font color="navy">Aleksander Jakimowicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Nowa ekonomia Systemy złożone i homo compositus, Aleksander Jakimowicz, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Zabawa w uważność. 60 oryginalnych gier i zabaw. Mindfulness i medytacja dla dzieci, młodzieży i rodzin</b>, <font color="navy">Susan Kaiser Greenland</font>, <font color="green"> Wydawnictwo GALAKTYKA</font>
Zabawa w uważność. 60 oryginalnych gier i zabaw. Mindfulness i medytacja dla dzieci, młodzieży i rodzin, Susan Kaiser Greenland, Wydawnictwo GALAKTYKA
<b>ABC tworzenia stron WWW wydanie II</b>, <font color="navy">Bartosz Danowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
ABC tworzenia stron WWW wydanie II, Bartosz Danowski, Wydawnictwo HELION
<b>Wprowadzenie do badań operacyjnych z komputerem Wydanie 2</b>, <font color="navy">Tadeusz Trzaskalik</font>, <font color="green"> Wydawnictwo PWE</font>
Wprowadzenie do badań operacyjnych z komputerem Wydanie 2, Tadeusz Trzaskalik, Wydawnictwo PWE
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Energetyka
Proekologiczne odnawialne źródła energii Wydanie 4

Proekologiczne odnawialne źródła energii Wydanie 4

64.00zł
48.64zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Blender Mistrzowskie animacje 3D Tony Mullen HELION
Serwer SQL 2008 Administracja i programowanie Danuta Mendrala, Paweł Potasiński, Marcin Szeliga, Damian Widera HELION
Bionika Wydanie 2 Ewaryst Tkacz, Przemysław Borys WNT
JavaScript mocne strony Douglas Crockford HELION
Analiza i prezentacja danych w Microsoft Excel Vademecum Walkenbacha Wydanie II John Walkenbach, Michael Alexander HELION
SQL optymalizacja Dan Tow HELION
Wyrażenia regularne Jeffrey E. F. Friedl HELION
Systemy Informacji Geograficznej Zarządzanie danymi przestrzennymi w GIS, SIP, SIT, LIS Leszek Litwin, Grzegorz Myrda HELION
Projektowanie gier Podstawy Wydanie II Ernest Adams HELION

poniedziałek, 17 czerwiec 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami