Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Wolters Kluwer
Strategia marek własnych

Strategia marek własnych

59.00zł
49.56zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Photoshop Profesjonalny retusz i fotomontaż</b>, <font color="navy">Glyn Dewis</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Photoshop Profesjonalny retusz i fotomontaż, Glyn Dewis, Wydawnictwo HELION
<b>Niemiecki dla bystrzaków. Poziom średnio zaawansowany</b>, <font color="navy">Wendy Foster</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Septem</font>
Niemiecki dla bystrzaków. Poziom średnio zaawansowany, Wendy Foster, Wydawnictwo Septem
<b>Nowoczesne elektrownie jądrowe Fizyka Budowa Technologia Bezpieczeństwo Ekologia Koszty</b>, <font color="navy">Jerzy Kubowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Nowoczesne elektrownie jądrowe Fizyka Budowa Technologia Bezpieczeństwo Ekologia Koszty, Jerzy Kubowski, Wydawnictwo WNT
<b>Unity. Przewodnik projektanta gier</b>, <font color="navy">Mike Geig</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Unity. Przewodnik projektanta gier, Mike Geig, Wydawnictwo HELION
<b>Technika HDRI w fotografii Od inspiracji do obrazu</b>, <font color="navy">Christian Bloch</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Technika HDRI w fotografii Od inspiracji do obrazu, Christian Bloch, Wydawnictwo HELION
<b>Wyciśnij maksimum z Twojego komputera 100 sposobów na poprawę</b>, <font color="navy">Jim Aspinwall</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Wyciśnij maksimum z Twojego komputera 100 sposobów na poprawę, Jim Aspinwall, Wydawnictwo HELION
<b>Podstawy maszynoznawstwa</b>, <font color="navy">Witold Biały</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Podstawy maszynoznawstwa, Witold Biały, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Instalacje elektryczne w budynkach mieszkalnych w pytaniach i odpowiedziach Wydanie 10</b>, <font color="navy">Antoni Wolski, Kazimierz Pazdro</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Instalacje elektryczne w budynkach mieszkalnych w pytaniach i odpowiedziach Wydanie 10, Antoni Wolski, Kazimierz Pazdro, Wydawnictwo WNT
<b>Projektowanie WWW Księga pomysłów #2</b>, <font color="navy">Patrick McNeil</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Projektowanie WWW Księga pomysłów #2, Patrick McNeil, Wydawnictwo HELION
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Chemia
Chemia biofizyczna

Chemia biofizyczna

49.90zł
37.43zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Bezpieczeństwo w sieciach Windows Marcin Szeliga HELION
Cisza w sieci Praktyczny przewodnik po pasywnym rozpoznaniu i atakach pośrednich Michał Zalewski HELION
Przewodnik audytora systemów informatycznych Marian Molski, Małgorzata Łacheta HELION
UML 2.1 ćwiczenia Praca zbiorowa pod redakcją Stanisława Wryczy HELION
Matematyka Jakie to proste! Carol Vorderman Arkady
Pamięć genialna! Poznaj triki i wskazówki mistrza Dominic O'Brien Sensus
Kwalifikacje E.14 i EE.09. Podstawy programowania w języku JavaScript. Ćwiczenia praktyczne do nauki zawodu technik info Piotr Siewniak HELION
ArchiCad 8.1/9 Rafał Ślęk HELION
Solid Edge 8/9 Grzegorz Kazimierczak HELION

niedziela, 20 styczeń 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami