Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WKiŁ
System nawigacyjny Galileo aspekty strategiczne naukowe i techniczne

System nawigacyjny Galileo aspekty strategiczne naukowe i techniczne

33.60zł
25.20zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Matematyka dla studentów i kandydatów na wyższe uczelnie Repetytorium + CD</b>, <font color="navy">Robert Kowalczyk, Kamil Niedziałomski, Cezary Obczyński</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Matematyka dla studentów i kandydatów na wyższe uczelnie Repetytorium + CD, Robert Kowalczyk, Kamil Niedziałomski, Cezary Obczyński, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Malezja, Singapur i Brunei. Tropiki w kolonialnym stylu. Wydanie 1</b>, <font color="navy">Krzysztof Dopierała</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Bezdroża</font>
Malezja, Singapur i Brunei. Tropiki w kolonialnym stylu. Wydanie 1, Krzysztof Dopierała, Wydawnictwo Bezdroża
<b>Procesy przenoszenia zanieczyszczeń w środowisku naturalnym Wydanie II</b>, <font color="navy">Kazimierz Rup</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Procesy przenoszenia zanieczyszczeń w środowisku naturalnym Wydanie II, Kazimierz Rup, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Rachunek różniczkowy i całkowy Tom 2</b>, <font color="navy">Grigorij M. Fichtenholz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Rachunek różniczkowy i całkowy Tom 2, Grigorij M. Fichtenholz, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Matematyka dla studentów ekonomii Wykłady z ćwiczeniami</b>, <font color="navy">Ryszard Antoniewicz, Andrzej Misztal</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Matematyka dla studentów ekonomii Wykłady z ćwiczeniami, Ryszard Antoniewicz, Andrzej Misztal, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Woda do kotłów parowych i obiegów chłodzących siłowni cieplnych</b>, <font color="navy">Jerzy Stańda</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Woda do kotłów parowych i obiegów chłodzących siłowni cieplnych, Jerzy Stańda, Wydawnictwo WNT
<b>Potęga Google'a Poznaj sekrety Larry’ego i Sergeya</b>, <font color="navy">Richard L. Brandt</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Znak</font>
Potęga Google'a Poznaj sekrety Larry’ego i Sergeya, Richard L. Brandt, Wydawnictwo Znak
<b>Wielki atlas kosmosu</b>, <font color="navy">Mark A. Garlick</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Buchmann</font>
Wielki atlas kosmosu, Mark A. Garlick, Wydawnictwo Buchmann
<b>Atlas treningu siłowego Wydanie 2</b>, <font color="navy">Frederic Delavier</font>, <font color="green"> Wydawnictwo PZWL</font>
Atlas treningu siłowego Wydanie 2, Frederic Delavier, Wydawnictwo PZWL
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Układy cyfrowe
PicoBlaze Mikroprocesor w FPGA

PicoBlaze Mikroprocesor w FPGA

82.00zł
69.70zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Solid Edge 17 Podstawy Grzegorz Kazimierczak HELION
Sekrety cyfrowej ciemni Scotta Kelby'ego Edycja i obróbka zdjęć w programie Adobe Photoshop Lightroom 4 Scott Kelby HELION
Ubuntu Serwer Oficjalny podręcznik Wydanie II Kyle Rankin, Benjamin Mako Hill HELION
Transact-SQL Czarna księga Marcin Szeliga HELION
ECDL Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych Przewodnik Tom II Leszek Litwin HELION
Perełki programowania gier Vademecum profesjonalisty Tom 2 Dante Treglia HELION
Delphi 7 Kompendium programisty Adam Boduch HELION
SAP R/3 podręcznik użytkownika Jim Mazzullo, Peter Wheatley HELION
ArchiCAD 10 Karl Heinz Sperber HELION

środa, 26 czerwiec 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami