Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 MsPress
Pierwsze spojrzenie na Microsoft Office System 2007

Pierwsze spojrzenie na Microsoft Office System 2007

50.40zł
42.34zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Kopuły drewniane</b>, <font color="navy">Barbara Misztal</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Kopuły drewniane, Barbara Misztal, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Odwaga bycia nielubianym Japoński fenomen, który pokazuje jak być wolnym i odmienić własne życie</b>, <font color="navy">Ichiro Kishimi , Fumitake Koga</font>, <font color="green"> Wydawnictwo GALAKTYKA</font>
Odwaga bycia nielubianym Japoński fenomen, który pokazuje jak być wolnym i odmienić własne życie, Ichiro Kishimi , Fumitake Koga, Wydawnictwo GALAKTYKA
<b>Maszyny elektryczne wzbudzane magnesami trwałymi</b>, <font color="navy">Tadeusz Glinka</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Maszyny elektryczne wzbudzane magnesami trwałymi, Tadeusz Glinka, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Treść jest kluczowa Jak tworzyć powalające blogi, podkasty, wideo, e-booki, webinaria (i inne)</b>, <font color="navy">Ann Handley, C.C. Chapman</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Treść jest kluczowa Jak tworzyć powalające blogi, podkasty, wideo, e-booki, webinaria (i inne), Ann Handley, C.C. Chapman, Wydawnictwo HELION
<b>Technologie informacyjne i komunikacyjne na rynku turystycznym</b>, <font color="navy">Jadwiga Berbeka , Krzysztof Borodako</font>, <font color="green"> Wydawnictwo C.H. BECK</font>
Technologie informacyjne i komunikacyjne na rynku turystycznym, Jadwiga Berbeka , Krzysztof Borodako, Wydawnictwo C.H. BECK
<b>Bezkontaktowe metody monitorowania aktywności psychofizjologicznej Wybór prac własnych</b>, <font color="navy">Łukasz Dziuda, Franciszek Skibniewski, Władysław Torbicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo EXIT</font>
Bezkontaktowe metody monitorowania aktywności psychofizjologicznej Wybór prac własnych, Łukasz Dziuda, Franciszek Skibniewski, Władysław Torbicz, Wydawnictwo EXIT
<b>Żywienie w sporcie</b>, <font color="navy">Irena Celejowa</font>, <font color="green"> Wydawnictwo PZWL</font>
Żywienie w sporcie, Irena Celejowa, Wydawnictwo PZWL
<b>Razem, czyli lepiej. Mała księga inspiracji</b>, <font color="navy">Simon Sinek</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Razem, czyli lepiej. Mała księga inspiracji, Simon Sinek, Wydawnictwo Onepress
<b>Rachunkowość podatkowa Zadania, pytania, testy Wydanie 5</b>, <font color="navy">Katarzyna Startek, Kazimiera Winiarska</font>, <font color="green"> Wydawnictwo C.H. BECK</font>
Rachunkowość podatkowa Zadania, pytania, testy Wydanie 5, Katarzyna Startek, Kazimiera Winiarska, Wydawnictwo C.H. BECK
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Matematyka
Struktura rewolucji metanaukowej

Struktura rewolucji metanaukowej

44.90zł
36.82zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Solid Edge 17 Podstawy Grzegorz Kazimierczak HELION
Arytmetyka komputerów w praktyce + CD Sławomir Gryś Naukowe PWN
Mathcad ćwiczenia wydanie II Jacek Pietraszek HELION
UML 2.1 ćwiczenia Praca zbiorowa pod redakcją Stanisława Wryczy HELION
Encyklopedia popularna PWN + CD Edycja 2015 Praca zbiorowa Naukowe PWN
Prolog Programowanie W.F. Clocksin, C.S. Mellish HELION
LATEX wiersz po wierszu Antoni Diller HELION
AVR Układy peryferyjne Tomasz Francuz HELION
Fizyka dla programistów gier David M. Bourg HELION

poniedziałek, 18 luty 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami