Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 MsPress
Egzamin 70-462 Administrowanie bazami danych Microsoft SQL Server 2012 Training Kit

Egzamin 70-462 Administrowanie bazami danych Microsoft SQL Server 2012 Training Kit

166.95zł
133.56zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Murarstwo i tynkarstwo Materiały</b>, <font color="navy">Edward Szymański</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WSiP</font>
Murarstwo i tynkarstwo Materiały, Edward Szymański, Wydawnictwo WSiP
<b>Elektrodynamika techniczna</b>, <font color="navy">Janusz Turowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Elektrodynamika techniczna, Janusz Turowski, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Super stawy Sprawność sportowa w każdym wieku</b>, <font color="navy">Pavel Tsatsouline</font>, <font color="green"> Wydawnictwo AHA</font>
Super stawy Sprawność sportowa w każdym wieku, Pavel Tsatsouline, Wydawnictwo AHA
<b>Era pośpiechu, czyli dzisiejsze zabiegane czasy</b>, <font color="navy">Vince Poscente</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Era pośpiechu, czyli dzisiejsze zabiegane czasy, Vince Poscente, Wydawnictwo Onepress
<b>Ekonomika i finanse gospodarstw domowych Wydanie 2</b>, <font color="navy">Czesław Bywalec</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Ekonomika i finanse gospodarstw domowych Wydanie 2, Czesław Bywalec, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Pamięć genialna! Poznaj triki i wskazówki mistrza</b>, <font color="navy">Dominic O'Brien</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Sensus</font>
Pamięć genialna! Poznaj triki i wskazówki mistrza, Dominic O'Brien, Wydawnictwo Sensus
<b>Reguły giełdy Żelazne zasady największych inwestorów</b>, <font color="navy">John F. Mauldin</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Reguły giełdy Żelazne zasady największych inwestorów, John F. Mauldin, Wydawnictwo Onepress
<b>Nie daj się złemu szefowi i kiepskim kolegom</b>, <font color="navy">Jarosław Kordziński</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Nie daj się złemu szefowi i kiepskim kolegom, Jarosław Kordziński, Wydawnictwo Onepress
<b>Programista samouk. Profesjonalny przewodnik do samodzielnej nauki kodowania</b>, <font color="navy">Cory Althoff</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Programista samouk. Profesjonalny przewodnik do samodzielnej nauki kodowania, Cory Althoff, Wydawnictwo HELION
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Ekonometria
Ekonometria skłonności

Ekonometria skłonności

40.00zł
34.00zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Podstawy konstrukcji maszyn Dietrich Tom 1+2+3 Wydanie III KOMPLET Marek Dietrich Naukowe PWN
Bazy danych i PostgreSQL od podstaw Richard Stones, Neil Matthew HELION
Biologia Chemia Fizyka Jakie to proste! Carol Vorderman Arkady
Linux niezbędnik programisty John Fusco HELION
Wyrażenia regularne Jeffrey E. F. Friedl HELION
Serwer SQL 2008 Usługi biznesowe Analiza i eksploracja danych Danuta Mendrala, Marcin Szeliga HELION
Blender Podstawy modelowania Bogdan Bociek HELION
Ubuntu Serwer Oficjalny podręcznik Wydanie II Kyle Rankin, Benjamin Mako Hill HELION
Podstawy fizyki powierzchni półprzewodników Anna Szaynok, Stanisław Kuźmiński WNT

sobota, 25 maj 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami