Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Prószyński i S-ka
Szalona historia komputerów

Szalona historia komputerów

32.00zł
25.60zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Paliwa do silników o zapłonie samoczynnym Wydanie 2 uaktualnione</b>, <font color="navy">Kazimierz Baczewski, Tadeusz Kałdoński</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WKiŁ</font>
Paliwa do silników o zapłonie samoczynnym Wydanie 2 uaktualnione, Kazimierz Baczewski, Tadeusz Kałdoński, Wydawnictwo WKiŁ
<b>Edycja genów Władza nad ewolucją</b>, <font color="navy">by Jennifer A. Doudna and Samuel H. Sternberg</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Prószyński</font>
Edycja genów Władza nad ewolucją, by Jennifer A. Doudna and Samuel H. Sternberg, Wydawnictwo Prószyński
<b>QuarkXPress 7 Passport</b>, <font color="navy">Bogdan Kamiński</font>, <font color="green"> Wydawnictwo TRANSLATOR</font>
QuarkXPress 7 Passport, Bogdan Kamiński, Wydawnictwo TRANSLATOR
<b>Optymalizacja systemów i procesów logistycznych</b>, <font color="navy">Ryszard Miler, Tomasz Nowosielski, Bohdan Pac</font>, <font color="green"> Wydawnictwo CEDEWU</font>
Optymalizacja systemów i procesów logistycznych, Ryszard Miler, Tomasz Nowosielski, Bohdan Pac, Wydawnictwo CEDEWU
<b>Partnerski HR nowe normy efektywnej rekrutacji, pracy i szkolenia dzisiejszej kadry pracowniczej</b>, <font color="navy">Buchen Irving H.</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wolters Kluwer</font>
Partnerski HR nowe normy efektywnej rekrutacji, pracy i szkolenia dzisiejszej kadry pracowniczej, Buchen Irving H., Wydawnictwo Wolters Kluwer
<b>Mity bezpieczeństwa IT Czy na pewno nie masz się czego bać?</b>, <font color="navy">John Viega</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Mity bezpieczeństwa IT Czy na pewno nie masz się czego bać?, John Viega, Wydawnictwo HELION
<b>Sztuka kierowania zespołem handlowym Zestaw multimedialny</b>, <font color="navy">Andrzej Niemczyk, Jerzy Paśnik</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Sztuka kierowania zespołem handlowym Zestaw multimedialny, Andrzej Niemczyk, Jerzy Paśnik, Wydawnictwo Onepress
<b>Droga do rzeczywistości Wyczerpujący przewodnik po prawach rządzących Wszechświatem</b>, <font color="navy">Roger Penrose</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Prószyński</font>
Droga do rzeczywistości Wyczerpujący przewodnik po prawach rządzących Wszechświatem, Roger Penrose, Wydawnictwo Prószyński
<b>Przewodnik po świecie suplementów Jak bezpiecznie wspomóc leczenie ponad 100 chorób i dolegliwości.</b>, <font color="navy">Mark Moyad</font>, <font color="green"> Wydawnictwo GALAKTYKA</font>
Przewodnik po świecie suplementów Jak bezpiecznie wspomóc leczenie ponad 100 chorób i dolegliwości., Mark Moyad, Wydawnictwo GALAKTYKA
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Windows 2012 serwer
Egzamin 70-412: Konfigurowanie zaawansowanych usług Windows Server 2012 R2

Egzamin 70-412: Konfigurowanie zaawansowanych usług Windows Server 2012 R2

98.70zł
78.96zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Technologia przetwórstwa mięsa w pytaniach i odpowiedziach Adam Olszewski WNT
Kwalifikacje E.14 i EE.09. Podstawy programowania w języku JavaScript. Ćwiczenia praktyczne do nauki zawodu technik info Piotr Siewniak HELION
Jądro Linuksa Przewodnik programisty Robert Love HELION
Kwalifikacja E.12. Montaż i eksploatacja komputerów osobistych oraz urządzeń peryferyjnych Podręcznik do nauki zawodu Tomasz Kowalski HELION
C++. 50 efektywnych sposobów na udoskonalenie Twoich programów Scott Meyers HELION
Podręcznik pentestera. Bezpieczeństwo systemów informatycznych Peter Kim HELION
Więcej niż C++ Wprowadzenie do bibliotek Boost Bjorn Karlsson HELION
ArchiCad 8.1/9 Rafał Ślęk HELION
Delphi 7 Kompendium programisty Adam Boduch HELION

czwartek, 21 luty 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami