Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Difin
Umowy elektroniczne w obrocie gospodarczym

Umowy elektroniczne w obrocie gospodarczym

65.00zł
55.90zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Podstawy projektowania układów cyfrowych</b>, <font color="navy">Cezary Zieliński</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Podstawy projektowania układów cyfrowych, Cezary Zieliński, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Technika wysokich napięć Wydanie VI</b>, <font color="navy">Zdobysław Flisowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Technika wysokich napięć Wydanie VI, Zdobysław Flisowski, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Prawo energetyczne Komentarz</b>, <font color="navy">Marzena Czarnecka , Tomasz Ogłódek</font>, <font color="green"> Wydawnictwo C.H. BECK</font>
Prawo energetyczne Komentarz, Marzena Czarnecka , Tomasz Ogłódek, Wydawnictwo C.H. BECK
<b>MS Project 2013 dla bystrzaków</b>, <font color="navy">Cynthia Snyder, Nancy Muir</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Septem</font>
MS Project 2013 dla bystrzaków, Cynthia Snyder, Nancy Muir, Wydawnictwo Septem
<b>Rysunek techniczny budowlany</b>, <font color="navy">Elżbieta Miśniakiewicz, Wojciech Skowroński</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Arkady</font>
Rysunek techniczny budowlany, Elżbieta Miśniakiewicz, Wojciech Skowroński, Wydawnictwo Arkady
<b>Podręczny słownik medyczny polsko-niemiecki i niemiecko-polski</b>, <font color="navy">Małgorzata Maria Tafil-Klawe, Jacek Jan Klawe</font>, <font color="green"> Wydawnictwo PZWL</font>
Podręczny słownik medyczny polsko-niemiecki i niemiecko-polski, Małgorzata Maria Tafil-Klawe, Jacek Jan Klawe, Wydawnictwo PZWL
<b>Wprowadzenie do HTML5 Nauka HTML5 i JavaScriptu na przykładzie gier</b>, <font color="navy">Jeanine Meyer</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Wprowadzenie do HTML5 Nauka HTML5 i JavaScriptu na przykładzie gier, Jeanine Meyer, Wydawnictwo HELION
<b>Success and Change</b>, <font color="navy">Mateusz Grzesiak</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Success and Change, Mateusz Grzesiak, Wydawnictwo Onepress
<b>Microsoft Office Project 2010 Microsoft Official Academic Course MOAC</b>, <font color="navy">Microsoft Official Academic Course MOAC</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Microsoft Press</font>
Microsoft Office Project 2010 Microsoft Official Academic Course MOAC, Microsoft Official Academic Course MOAC, Wydawnictwo Microsoft Press
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Informatyczne systemy zarzadzania
Nawigator Modelu Biznesowego. 55 modeli, które zrewolucjonizują Twój biznes

Nawigator Modelu Biznesowego. 55 modeli, które zrewolucjonizują Twój biznes

69.00zł
20.70zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F. WNT
C++ wykorzystaj potęgę aplikacji graficznych Janusz Ganczarski, Mariusz Owczarek HELION
Blender Mistrzowskie animacje 3D Tony Mullen HELION
OpenOffice 3.x PL Oficjalny podręcznik Mirosław Dziewoński HELION
ECDL Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych Przewodnik Tom II Leszek Litwin HELION
Idealna reklama Sztuka promowania aplikacji w internecie Erica Sadun, Steve Sande HELION
Biologia Chemia Fizyka Jakie to proste! Carol Vorderman Arkady
Projekt Feniks. Powieść o IT, modelu DevOps i o tym, jak pomóc firmie w odniesieniu sukcesu Gene Kim, Kevin Behr, George Spafford HELION
Perełki programowania gier Vademecum profesjonalisty Tom 1 Mark DeLoura HELION

niedziela, 18 sierpień 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami