Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Wolters Kluwer
Finanse międzynarodowe

Finanse międzynarodowe

59.00zł
49.56zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Wprowadzenie do informatyki kwantowej</b>, <font color="navy">Marian Chudy</font>, <font color="green"> Wydawnictwo EXIT</font>
Wprowadzenie do informatyki kwantowej, Marian Chudy, Wydawnictwo EXIT
<b>Nowoczesne czołgi</b>, <font color="navy">George Forty</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Bellona</font>
Nowoczesne czołgi, George Forty, Wydawnictwo Bellona
<b>I Ty jesteś mentalistą! Naucz się odczytywać myśli, emocje i zachowania otaczających Cię osób</b>, <font color="navy">Manuel Horeth, Magdalena Eder</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Septem</font>
I Ty jesteś mentalistą! Naucz się odczytywać myśli, emocje i zachowania otaczających Cię osób, Manuel Horeth, Magdalena Eder, Wydawnictwo Septem
<b>Niesamowity biznesplan. Zdobądź fundusze na rozwój firmy lub startup</b>, <font color="navy">Vaughan Evans, Brian Tracy</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Niesamowity biznesplan. Zdobądź fundusze na rozwój firmy lub startup, Vaughan Evans, Brian Tracy, Wydawnictwo Onepress
<b>Krótka historia Stephena Hawkinga</b>, <font color="navy">Kitty Ferguson</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Prószyński</font>
Krótka historia Stephena Hawkinga, Kitty Ferguson, Wydawnictwo Prószyński
<b>Metoda wariacyjna w modelu Diraca</b>, <font color="navy">Grzegorz Pestka</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe UMK</font>
Metoda wariacyjna w modelu Diraca, Grzegorz Pestka, Wydawnictwo Wydawnictwo Naukowe UMK
<b>Linux. Profesjonalne administrowanie systemem. Wydanie II</b>, <font color="navy">Dennis Matotek, James Turnbull, Peter Lieverdink</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Linux. Profesjonalne administrowanie systemem. Wydanie II, Dennis Matotek, James Turnbull, Peter Lieverdink, Wydawnictwo HELION
<b>Windows Vista PL ilustrowany przewodnik</b>, <font color="navy">Aleksandra Tomaszewska-Adamarek</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Windows Vista PL ilustrowany przewodnik, Aleksandra Tomaszewska-Adamarek, Wydawnictwo HELION
<b>Daewoo FSO Lanos</b>, <font color="navy">Krzysztof Bujański</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WKiŁ</font>
Daewoo FSO Lanos, Krzysztof Bujański, Wydawnictwo WKiŁ
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Informatyczne systemy zarzadzania
Wdrożenia informatycznych systemów zarządzania

Wdrożenia informatycznych systemów zarządzania

69.00zł
55.89zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
CATIA v5 przykłady efektywnego zastosowania systemu w projektowaniu mechanicznym Andrzej Wełyczko HELION
Drgania regularne i chaotyczne w wybranych układach z wahadłami Danuta Sado WNT
ArchiCad 8.1/9 Rafał Ślęk HELION
UNIX. Sztuka programowania Eric S. Raymond HELION
Układy mikroprocesorowe przykłady rozwiązań Bartłomiej Zieliński HELION
Chemia organiczna Część III Clayden J., Greeves N.,. Warren S., Wothers S WNT
Wyrażenia regularne Jeffrey E. F. Friedl HELION
Prolog Programowanie W.F. Clocksin, C.S. Mellish HELION
Android Programowanie aplikacji Rusz głową Dawn Griffiths, David Griffiths HELION

środa, 17 lipiec 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami