Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 APN Promise
Skuteczny nowoczesny C++ 42 sposoby lepszego posługiwania się językami C++11 i C++14

Skuteczny nowoczesny C++ 42 sposoby lepszego posługiwania się językami C++11 i C++14

79.80zł
63.84zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Jak pokonać zmartwienia i poradzić sobie ze stresem</b>, <font color="navy">Dale Carnegie</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Sensus</font>
Jak pokonać zmartwienia i poradzić sobie ze stresem, Dale Carnegie, Wydawnictwo Sensus
<b>Arduino. Automatyka domowa dla każdego</b>, <font color="navy">Marco Schwartz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Arduino. Automatyka domowa dla każdego, Marco Schwartz, Wydawnictwo HELION
<b>GPS poradnik użytkownika</b>, <font color="navy">Bruce Grubbs</font>, <font color="green"> Wydawnictwo RM</font>
GPS poradnik użytkownika, Bruce Grubbs, Wydawnictwo RM
<b>Komunikacja językowa w Internecie</b>, <font color="navy">Jan Grzenia</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Komunikacja językowa w Internecie, Jan Grzenia, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Potyczki z Freudem Mity, pułapki i pokusy psychoterapii</b>, <font color="navy">Tomasz Stawiszyński</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Potyczki z Freudem Mity, pułapki i pokusy psychoterapii, Tomasz Stawiszyński, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Układy mikroprocesorowe</b>, <font color="navy">Ryszard Krzyżanowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Układy mikroprocesorowe, Ryszard Krzyżanowski, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>BHP w praktyce Wydanie XV</b>, <font color="navy">Bogdan Rączkowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo ODDK</font>
BHP w praktyce Wydanie XV, Bogdan Rączkowski, Wydawnictwo ODDK
<b>Szef w relacji z zespołem. Jak proces grupowy wpływa na psychologię teamu</b>, <font color="navy">Agnieszka Zych, Robert Zych</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Szef w relacji z zespołem. Jak proces grupowy wpływa na psychologię teamu, Agnieszka Zych, Robert Zych, Wydawnictwo Onepress
<b>Systemy uczące się Rozpoznawanie wzorców analiza skupień i redukcja wymiarowości</b>, <font color="navy">Mirosław Krzyśko, Waldemar Wołyński, Tomasz Górecki, Michał Skorzybut</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Systemy uczące się Rozpoznawanie wzorców analiza skupień i redukcja wymiarowości, Mirosław Krzyśko, Waldemar Wołyński, Tomasz Górecki, Michał Skorzybut, Wydawnictwo WNT
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 SQL
Bazy danych i PostgreSQL od podstaw

Bazy danych i PostgreSQL od podstaw

89.00zł
71.20zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Systemy i sieci komputerowe Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk Paweł Bensel HELION
UNIX. Sztuka programowania Eric S. Raymond HELION
Odzysk i zagospodarowanie niskotemperaturowego ciepła odpadowego ze spalin wylotowych Kazimierz Wójs Naukowe PWN
UML inżynieria oprogramowania wydanie II Perdita Stevens HELION
Mathcad ćwiczenia wydanie II Jacek Pietraszek HELION
Modelowanie danych Sharon Allen HELION
Kwalifikacja EE.08. Montaż i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i sieci. Część 4. Administrowan Barbara Halska, Paweł Bensel HELION
Cisza w sieci Praktyczny przewodnik po pasywnym rozpoznaniu i atakach pośrednich Michał Zalewski HELION
Wprowadzenie do kompresji danych Wydanie 2 Adam Drozdek WNT

czwartek, 20 czerwiec 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami