Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WKiŁ
Urządzenia dylatacyjne w mostowych obiektach drogowych Projektowanie montaż i utrzymanie

Urządzenia dylatacyjne w mostowych obiektach drogowych Projektowanie montaż i utrzymanie

46.20zł
34.65zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Budownictwo ogólne tom 2 Fizyka budowli</b>, <font color="navy">Praca zbiorowa</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Arkady</font>
Budownictwo ogólne tom 2 Fizyka budowli, Praca zbiorowa, Wydawnictwo Arkady
<b>Biznesplan po polsku Wydanie 2</b>, <font color="navy">Andrzej Tokarski, Maciej Tokarski, Jacek Wójcik</font>, <font color="green"> Wydawnictwo CEDEWU</font>
Biznesplan po polsku Wydanie 2, Andrzej Tokarski, Maciej Tokarski, Jacek Wójcik, Wydawnictwo CEDEWU
<b>Układy bezpośredniego wtrysku benzyny w praktyce warsztatowej. Budowa, działanie, diagnostyka</b>, <font color="navy">Peter Heiko</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WKiŁ</font>
Układy bezpośredniego wtrysku benzyny w praktyce warsztatowej. Budowa, działanie, diagnostyka, Peter Heiko, Wydawnictwo WKiŁ
<b>Podstawy skrawania materiałów konstrukcyjnych Wydanie III zmienione i uaktualnione</b>, <font color="navy">Wit Grzesik</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Podstawy skrawania materiałów konstrukcyjnych Wydanie III zmienione i uaktualnione, Wit Grzesik, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Matematyka współczesna dla myślących laików</b>, <font color="navy">Paweł Strzelecki</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WUW</font>
Matematyka współczesna dla myślących laików, Paweł Strzelecki, Wydawnictwo WUW
<b>Prawo w sieci Zarys regulacji internetu</b>, <font color="navy">Piotr Waglowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Prawo w sieci Zarys regulacji internetu, Piotr Waglowski, Wydawnictwo Onepress
<b>Komputer w procesie kształtowania umiejętności kluczowych</b>, <font color="navy">Tomasz Huk</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Difin</font>
Komputer w procesie kształtowania umiejętności kluczowych, Tomasz Huk, Wydawnictwo Difin
<b>Honda Civic Modele od października 1987 do marca 2001</b>, <font color="navy">Hans-Rüdiger Etzold</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WKiŁ</font>
Honda Civic Modele od października 1987 do marca 2001, Hans-Rüdiger Etzold, Wydawnictwo WKiŁ
<b>Poradnik tokarza Wydanie XII</b>, <font color="navy">Karol Dudik, Eugeniusz Górski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Poradnik tokarza Wydanie XII, Karol Dudik, Eugeniusz Górski, Wydawnictwo Naukowe PWN
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Informatyczne systemy zarzadzania
Rewizor GT Ewidencja księgowa bez tajemnic

Rewizor GT Ewidencja księgowa bez tajemnic

39.00zł
28.47zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
SQL w Interbase dla Windows i Linuksa Arkadiusz Jakubowski HELION
100 sposobów na tworzenie robotów sieciowych Kevin Hemenway, Tara Calishain HELION
Blender Podstawy modelowania Bogdan Bociek HELION
World of Warcraft Strategia sukcesu Eric Dekker HELION
OpenGL programowanie gier Kevin Hawkins, Dave Astle HELION
Prolog Programowanie W.F. Clocksin, C.S. Mellish HELION
Delphi 7 Kompendium programisty Adam Boduch HELION
Android Programowanie aplikacji Rusz głową Dawn Griffiths, David Griffiths HELION
Ubuntu Serwer Oficjalny podręcznik Wydanie II Kyle Rankin, Benjamin Mako Hill HELION

niedziela, 27 wrzesień 2020   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami