Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 MsPress
Egzamin 70-410: Instalowanie i konfigurowanie Windows Server 2012 R2 Wydanie II

Egzamin 70-410: Instalowanie i konfigurowanie Windows Server 2012 R2 Wydanie II

98.70zł
78.96zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie 39.00zł 31.59zł
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie

Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.

ISBN: 83-204-2966-8

Ilość stron: 412

Data wydania: 2005

W książce w sposób kompleksowy przedstawiono aktualne zagadnienia dotyczące teoretycznego i praktycznego zastosowania systemów zarządzania jakością w przetwórstwie żywności w ujęciu technologiczno-menedżerskim.

W kolejnych rozdziałach przedstawiono wiadomości na temat jakości żywności, zarządzania jakością oraz jej projektowania, kontroli, doskonalenia i sposobu zapewniania. Bardzo przystępnie podano nową wersję norm ISO 9000:2000. Zwrócono uwagę na obecne tendencje wiedzy o zarządzaniu jakością w pozyskiwaniu i przetwórstwie żywności.
Jest to podręcznik dla studentów uczelni rolniczych, ekonomicznych i uniwersytetów, pracowników naukowych tychże uczelni, a także dla kadry inżynieryjno-technicznej przemysłu spożywczego oraz pracowników inspekcji sanitarnych (WIS, Sanepid).

Rozdziały:
 
1. Wprowadzenie: zarządzanie jakością żywności
1.1. Jakość żywności
1.2. Jakość i osiąganie zysku
1.3. Podejście technologiczno-menedżerskie
1.4. Łańcuch żywnościowy
1.5. Badania nad zarządzaniem jakością żywności

2. Jakość żywności
2.1. Definicje i pojęcia jakości
2.2. Cechy jakościowe żywności
2.3. Czynniki oddziałujące na cechy fizyczne produktu w łańcuchu rolno-spożywczym
2.4. Wymagania prawne dotyczące jakości produktów rolno-spożywczych

3. Zarządzanie jakością
3.1. Funkcje zarządzania i podejmowanie decyzji
3.2. Historyczne podstawy zarządzania jakością
3.3. Zarządzanie jakością: planowanie i kontrola
3.4. Zarządzanie jakością: kierownictwo
3.5. Zarządzanie jakością: organizowanie
3.6. Łańcuch zarządzania

4. Projektowanie jakości
4.1. Proces projektowania
4.2. Rozwój produktu
4.3. Projektowanie procesu
4.4. Zarządzanie projektem zorientowane na klienta
4.5. Projekt interdyscyplinarny
4.6. Zarządzanie procesem projektowania
4.7. Projektowanie jakości w przemyśle żywnościowym

5. Kontrola jakości
5.1. Proces kontroli jakości w produkcji rolno-spożywczej
5.2. Metody i techniki pomiarów stosowane w kontroli jakości
5.3. Kontrola jakości i osiągnięcia przedsiębiorstwa
5.4. Zarządzanie procesem kontroli
5.5. Kontrola jakości w przemyśle żywnościowym

6. Doskonalenie jakości
6.1. Proces doskonalenia
6.2. Guru jakości o doskonaleniu
6.3. Narzędzia doskonalenia jakości
6.4. Zarządzanie procesem doskonalenia jakości
6.5. Zmiana organizacyjna
6.6. Doskonalenie jakości w przemyśle żywnościowym

7. Zapewnienie jakości
7.1. Dobre praktyki (GP)
7.2. Analiza zagrożeń i krytyczne punkty kontroli (HACCP)
7.3. Serie ISO
7.4. Międzynarodowe i krajowe systemy jakości dla sektora rolno-spożywczego
7.5. Zarządzanie zapewnieniem jakości
7.6. Zapewnienie jakości w przemyśle żywnościowym

8. Polityka jakości oraz strategia biznesu
8.1. Zarządzanie strategiczne
8.2. Polityka jakości
8.3. Kompleksowe (totalne) zarządzanie jakością (Total Quality Management)
8.4. Układy strategiczne
8.5. Ocena polityki jakości
8.6. Polityka jakości w przemyśle żywnościowym

9. Perspektywy zarządzania jakością żywności
9.1. Dynamika rozwoju jakości żywności
9.2. Cele rozwojowe w zarządzaniu jakością żywności

Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie"
Autor: Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F.
Wydawnictwo: WNT
Cena: 39.00zł 31.59zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie”, kupili także:
<b>Trwałe metody naprawcze w obiektach budowlanych</b>, <font color="navy">Tomasz Błaszczyński, Wiesław Buczkowski, Józef Jasiczak, Mieczysłąw Ka</font>, <font color="green"> Wydawnictwo DWE</font>
Trwałe metody naprawcze w obiektach budowlanych, Tomasz Błaszczyński, Wiesław Buczkowski, Józef Jasiczak, Mieczysłąw Ka, Wydawnictwo DWE
<b>Batman i filozofia. Mroczny rycerz nareszcie bez maski</b>, <font color="navy">Mark D. White (Editor), Robert Arp (Editor), William Irwin (Series Edi</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Editio</font>
Batman i filozofia. Mroczny rycerz nareszcie bez maski, Mark D. White (Editor), Robert Arp (Editor), William Irwin (Series Edi, Wydawnictwo Editio
<b>Dodatkowe źródło dochodu w 27 dni</b>, <font color="navy">Chris Guillebeau</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Dodatkowe źródło dochodu w 27 dni, Chris Guillebeau, Wydawnictwo Onepress
<b>Niezbędnik kierowcy zawodowego kategorii C i D</b>, <font color="navy">Hubert Jednorowski, Tomasz Piętka, Marek Tomaszewski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wolters Kluwer</font>
Niezbędnik kierowcy zawodowego kategorii C i D, Hubert Jednorowski, Tomasz Piętka, Marek Tomaszewski, Wydawnictwo Wolters Kluwer
<b>Tworzenie modeli biznesowych Podręcznik wizjonera</b>, <font color="navy">Alexander Osterwalder, Yves Pigneur</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Tworzenie modeli biznesowych Podręcznik wizjonera, Alexander Osterwalder, Yves Pigneur, Wydawnictwo Onepress
<b>Profesjonalne programowanie część 2 Myśl niskopoziomowo pisz wysokopoziomowo</b>, <font color="navy">Randall Hyde</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Profesjonalne programowanie część 2 Myśl niskopoziomowo pisz wysokopoziomowo, Randall Hyde, Wydawnictwo HELION
<b>Brzdącu, śpij słodko! Spraw, by Twoje dziecko przesypiało całe noce</b>, <font color="navy">Pat Spungin</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Brzdącu, śpij słodko! Spraw, by Twoje dziecko przesypiało całe noce, Pat Spungin, Wydawnictwo Onepress
<b>Rozplatanie tęczy Nauka złudzenia i apetyt na cuda</b>, <font color="navy">Richard Dawkins</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Prószyński</font>
Rozplatanie tęczy Nauka złudzenia i apetyt na cuda, Richard Dawkins, Wydawnictwo Prószyński
<b>Technik budownictwa Egzamin zawodowy Testy i zadania z rozwiązaniami</b>, <font color="navy">Grażyna Janik</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WSiP</font>
Technik budownictwa Egzamin zawodowy Testy i zadania z rozwiązaniami, Grażyna Janik, Wydawnictwo WSiP
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Matematyka
Tajemnice trójkątów arytmetycznych

Tajemnice trójkątów arytmetycznych

15.00zł
12.90zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
ArchiCAD 10 Karl Heinz Sperber HELION
Kwalifikacja E.12. Montaż i eksploatacja komputerów osobistych oraz urządzeń peryferyjnych Podręcznik do nauki zawodu Tomasz Kowalski HELION
Microsoft Project 2016 Krok po kroku Carl Chatfield, Timothy Johnson APN Promise
Bionika Wydanie 2 Ewaryst Tkacz, Przemysław Borys WNT
Podstawy fizyki Tom 2 Wydanie 2 David Halliday, Robert Resnick, Jearl Walker Naukowe PWN
Head First Servlets & JSP Edycja polska Wydanie II Bryan Basham, Kathy Sierra, Bert Bates HELION
Cisza w sieci Praktyczny przewodnik po pasywnym rozpoznaniu i atakach pośrednich Michał Zalewski HELION
Linux dla programistów i użytkowników Graham Glass, King Ables HELION
Matematyka Jakie to proste! Carol Vorderman Arkady

niedziela, 20 styczeń 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami