Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WKiŁ
Sztuka elektroniki Tom 1 + Tom 2 Komplet Wydanie 12

Sztuka elektroniki Tom 1 + Tom 2 Komplet Wydanie 12

239.00zł
179.25zł
Zarządzanie jakością żywności Systemy, koncepcje, instrumenty 59.00zł 50.15zł
Zarządzanie jakością żywności Systemy, koncepcje, instrumenty

Tytuł: Zarządzanie jakością żywności Systemy, koncepcje, instrumenty
Autor: Systemy, koncepcje, instrumenty
ISBN: Małgorzata Wiśniewsk
Ilość stron: 390
Data wydania: 11/2012
Format: 16.0x23.0cm
Wydawnictwo: Difin
Cena: 59.00zł 50.15zł


Książka poświęcona jest jakości, w tym bezpieczeństwu żywności, z punktu widzenia problematyki zarządzania jakością w przedsiębiorstwie przemysłu spożywczego. Oprócz podstaw teoretycznych zawiera wiele przykładów praktycznych, bazujących na koncepcjach, metodach i narzędziach, których wykorzystanie pozwala na osiągnięcie, utrzymanie, a następnie skuteczne doskonalenie wymaganego poziomu jakości i poprawę konkurencyjności danego przedsiębiorstwa.

Książka ma charakter podręcznika akademickiego i jest przede wszystkim przeznaczona dla studentów, doktorantów kierunków zarządzania, towaroznawstwa, technologii przemysłu spożywczego i innych kierunków pokrewnych. Może być także stosowana przez szerokie grono menedżerów do spraw jakości, specjalistów i praktyków, przedstawicieli przemysłu spożywczego.

Rozdziały:

Rozdział 1. Jakość i bezpieczeństwo żywności
1.1. Pojęcie żywności i terminy pokrewne
1.2. Pojęcie jakości żywności
1.2.1. Jakość żywności i jej składowe
1.2.2. Jakość żywności w ujęciu kompleksowym
1.3. Pojęcie bezpieczeństwa żywności
1.3.1. Bezpieczeństwo żywności i zanieczyszczenia występujące w żywności
1.3.2. Systemy i instrumenty na straży bezpieczeństwa żywności w prawie UE
1.3.2.1. HACCP, GMP, GHP
1.3.2.2. RASFF

Rozdział 2. Systemy znormalizowane i programy wspierające jakość i bezpieczeństwo żywności
2.1. Podejścia normatywne
2.1.1. Pojęcie normy i normalizacji
2.1.2. System zarządzania jakością według ISO 9001
2.1.3. System zarządzania bezpieczeństwem żywności według ISO 22000
2.1.4. Standardy sieci handlowych
2.1.5. Standard GlobalGAP dla producentów podstawowych
2.1.6. System bezpieczeństwa pasz GMP+
2.1.7. Globalny system certyfikacji żywności FS 22000
2.1.7.1. Globalna Inicjatywa na rzecz Bezpieczeństwa Żywności – GFSI
2.1.7.2. Standardy rekomendowane przez GFSI
2.1.7.3. Standard FS 22000
2.1.8. Norma PN EN 15593 dotycząca opakowań do żywności
2.1.9. ISO/IEC 17025 – wymagania dotyczące laboratoriów badawczych
2.2. Wybrane programy na rzecz jakości i bezpieczeństwa żywności
2.2.1. Wybrane programy powołane w krajach Europy
2.2.2. Programy polskie
2.3. System CARVER+Shock
2.3.1. Istota bioterroryzmu
2.3.2. Istota systemu CARVER+Shock
2.3.3. Etapy wdrażania systemu

Rozdział 3. Urzędowy i rynkowy nadzór nad jakością i bezpieczeństwem żywności
3.1. Europejski Urząd do spraw Bezpieczeństwa Żywności
3.2. Polskie urzędy na straży jakości i bezpieczeństwa żywności
3.3. Rola i zadania jednostek certyfikacyjnych
3.4. Auditowanie systemów zarządzania jakością i bezpieczeństwem żywności zgodnie z normą ISO 19011:2003

Rozdział 4. Koncepcje wspierające jakość i bezpieczeństwo żywności
4.1. TQM – Total Quality Management
4.1.1. Definicja TQM
4.1.2. Zasady i model TQM
4.1.3. Modele doskonałości
4.2. Koncepcja kosztów jakości
4.2.1. Definicja kosztów jakości
4.2.2. Modele i klasyfikacja kosztów jakości
4.2.3. Rachunek kosztów jakości
4.3. Six Sigma
4.3.1. Istota podejścia Six Sigma
4.3.2. Wdrażanie Six Sigma
4.3.3. Infrastruktura Six Sigma
4.4. Japońska koncepcja zarządzania jakością – kaizen
4.4.1. Istota koncepcji kaizen
4.4.2. Pojęcie straty (muda)
4.4.3. Podstawowe praktyki towarzyszące kaizen

Rozdział 5. Instrumentarium zarządzania jakością
5.1. Klasyfikacja narzędzi zarządzania jakością
5.2. Tradycyjne narzędzia zarządzania jakością
5.2.1. Arkusz kontrolny
5.2.2 Karta kontrolna
5.2.3. Histogram
5.2.4. Diagram Ishikawy
5.2.5. Diagram Pareto
5.2.6. Diagram rozproszenia
5.2.7. Schemat blokowy
5.3. Nowe narzędzia zarządzania jakością
5.3.1. Diagram pokrewieństwa
5.3.2. Diagram zależności
5.3.3. Diagram systematyki
5.3.4. Diagram macierzowy
5.3.5. Macierzowa analiza danych
5.3.6. Plan działania
5.3.7. Diagram strzałkowy
5.4. Klasyfikacja metod zarządzania jakością
5.5. Metody zarządzania jakością
5.5.1. Metoda Kano
5.5.2. Metoda QFD
5.5.3. Metoda FMEA
5.5.4. Metoda CSI
5.5.5. Metoda Servqual
5.5.6. Metoda kryterialnego wzorca jakości
5.6. Inne instrumenty zarządzania jakością o charakterze wspierającym
5.6.1. Burza mózgów
5.6.2. Metoda 5Why
5.6.3. Metoda Suzuki
5.6.4. Metoda 8D
5.6.5. Metoda 5S

Rozdział 6. Przykłady praktycznych zastosowań wybranych instrumentów
6.1. Zastosowanie diagramu Ishikawy do identyfikacji przyczyn spadku popytu na usługi w zakładzie gastronomicznym
6.2. Zastosowanie burzy mózgów, diagramu pokrewieństwa, zależności i systematyki do rozwiązania problemów w hurtowni koncentratów spożywczych
6.3. Zastosowanie metody Kano przez producenta przetworów mleczarskich
6.4. Zastosowanie metody CSI przez producenta przetworów mleczarskich

Zarządzanie jakością żywności Systemy, koncepcje, instrumenty
Tytuł książki: "Zarządzanie jakością żywności Systemy, koncepcje, instrumenty"
Autor: Systemy, koncepcje, instrumenty
Wydawnictwo: Difin
Cena: 59.00zł 50.15zł
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością żywności Systemy, koncepcje, instrumenty”, kupili także:
<b>Zarządzanie łańcuchami dostaw żywności w Polsce Kierunki zmian</b>, <font color="navy">Wacław Szymanowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Difin</font>
Zarządzanie łańcuchami dostaw żywności w Polsce Kierunki zmian, Wacław Szymanowski, Wydawnictwo Difin
<b>Zarządzanie bezpieczeństwem żywności Teoria i praktyka</b>, <font color="navy">Tadeusz Sikora, Danuta Kołożyn-Krajewska</font>, <font color="green"> Wydawnictwo C.H. BECK</font>
Zarządzanie bezpieczeństwem żywności Teoria i praktyka, Tadeusz Sikora, Danuta Kołożyn-Krajewska, Wydawnictwo C.H. BECK
<b>Matematyka dla przyrodników i inżynierów Tom 2</b>, <font color="navy">Donald A. McQuarrie</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Matematyka dla przyrodników i inżynierów Tom 2, Donald A. McQuarrie, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Matematyka dla przyrodników i inżynierów Tom 1</b>, <font color="navy">Donald A. McQuarrie</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Matematyka dla przyrodników i inżynierów Tom 1, Donald A. McQuarrie, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Spektroskopowe metody identyfikacji związków organicznych</b>, <font color="navy">Robert M. Silverstein, Francis X. Webster, David J. Kiemle</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Spektroskopowe metody identyfikacji związków organicznych, Robert M. Silverstein, Francis X. Webster, David J. Kiemle, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Typografia książki Podręcznik projektanta</b>, <font color="navy">Mitchell Michael, Wightman Susan</font>, <font color="green"> Wydawnictwo D2D</font>
Typografia książki Podręcznik projektanta, Mitchell Michael, Wightman Susan, Wydawnictwo D2D
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Difin
 Kategoria:
 Energetyka
Maszyny elektryczne wzbudzane magnesami trwałymi

Maszyny elektryczne wzbudzane magnesami trwałymi

69.00zł
51.06zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Solid Edge 8/9 Grzegorz Kazimierczak HELION
Pamięć genialna! Poznaj triki i wskazówki mistrza Dominic O'Brien Sensus
Układy mikroprocesorowe przykłady rozwiązań Bartłomiej Zieliński HELION
Blender Podstawy modelowania Bogdan Bociek HELION
PHP i MySQL wprowadzenie Wydanie II Michele Davis, Jon Phillips HELION
C++ Algorytmy i struktury danych Adam Drozdek HELION
Przewodnik audytora systemów informatycznych Marian Molski, Małgorzata Łacheta HELION
Bezpieczeństwo sieci w Linuksie. Wykrywanie ataków i obrona przed nimi za pomocą iptables, psad i fwsnort Michael Rash HELION
Linux niezbędnik programisty John Fusco HELION

czwartek, 16 sierpień 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami