Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Prószyński i S-ka
Klimatyczna katastrofa

Klimatyczna katastrofa

42.00zł
33.60zł
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia 35.00zł
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia

Tytuł: Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia
Autor: Adam Olszewski
ISBN: 978-83-7926-172-7
Ilość stron: 100
Data wydania: 07/2014
Format: 17.0x24.0cm
Wydawnictwo: WNT
Cena: 35.00zł


Zarządzanie jakością jest bardzo obszernym i złożonym zagadnieniem. Obejmuje wszystkie sfery przedsiębiorstw. Ogólne standardy zarządzania jakością są uniwersalne, jednak sposób ich wdrażania i funkcjonowania zależy od specyfiki branży, a także wielkości oraz struktury firmy.

W przemyśle spożywczym zarządzanie jakością dotyczy głównie produktów, które muszą spełniać wymagania bezpieczeństwa zdrowotnego, odpowiadać gustom klientów i tworzyć przewagę konkurencyjną producentów. W niniejszym kompendium zostały zebrane najważniejsze pojęcia z zakresu zarządzania jakością, przedstawione z uwzględnieniem specyfiki przemysłu spozywczego.

Książka jest przeznaczona dla studentów kierunku technologia żywności i żywienia człowieka na przedmioty: analiza i ocena jakości żywności, organizacja i ekonomika przedsiębiorstw żywnościowych, organizacja i zarządzanie procesem produkcyjnym.

Spis treści:
1. Podstawowe pojęcia związane z jakością
2. Powstanie i rozwój koncepcji zarządzania jakością (TQM - total quality management)
3. Znaczenie zapwenienia jakości i sterowanie jakością
4. Koszty jakości
5. Metody i techniki zapewnienia jakości
6. Nowoczesne zarządzanie jakością
7. Praca zespołowa w zarządzaniu przez jakość
8. Planowanie jakości
9. Definicja pojęć dotyczących jakości

Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia”, kupili także:

Układy mikroprocesorowe przykłady rozwiązań, Bartłomiej Zieliński, Wydawnictwo Helion
<b>Księga zdrowia mózgu</b>, <font color="navy">John Randolph</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Księga zdrowia mózgu, John Randolph, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Projektowanie frameworków w .NET. Wytyczne, konwencje, idiomy i wzorce. Wydanie III</b>, <font color="navy">Krzysztof Cwalina, Jeremy Barton, Brad Abrams</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Helion</font>
Projektowanie frameworków w .NET. Wytyczne, konwencje, idiomy i wzorce. Wydanie III, Krzysztof Cwalina, Jeremy Barton, Brad Abrams, Wydawnictwo Helion

Opel Corsa C i Meriva Wydanie 4, Hans-Rüdiger Etzold, Wydawnictwo WKiŁ

Piękne ciało w 6 tygodni, Lucy Wyndham-Read, Wydawnictwo Edipresse Polska

Fundusze unijne. Szansa na rozwój małych i średnich przedsiębiorstw. Budżet na lata 2014-2020, Rafał Kasprzak, Wydawnictwo Onepress

Wicher wolności, Wacław Zagórski ,, Wydawnictwo Finna

Sztuka bycia towarzyskim, czyli jak się odnaleźć w każdej sytuacji, Jeanne Martinet, Wydawnictwo Onepress

Spedycja, Teresa Truś, Eugeniusz Januła, Żaneta Gutowska, Wydawnictwo Difin

piątek, 19 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami