Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 MsPress
Training Kit 70-293 Planowanie i obsługa infrastruktury sieciowej Microsoft Windows Server 2003 MCSE wydanie 2

Training Kit 70-293 Planowanie i obsługa infrastruktury sieciowej Microsoft Windows Server 2003 MCSE wydanie 2

92.40zł
78.54zł
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia 35.00zł
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia

Tytuł: Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia
Autor: Adam Olszewski
ISBN: 978-83-7926-172-7
Ilość stron: 100
Data wydania: 07/2014
Format: 17.0x24.0cm
Wydawnictwo: WNT
Cena: 35.00zł


Zarządzanie jakością jest bardzo obszernym i złożonym zagadnieniem. Obejmuje wszystkie sfery przedsiębiorstw. Ogólne standardy zarządzania jakością są uniwersalne, jednak sposób ich wdrażania i funkcjonowania zależy od specyfiki branży, a także wielkości oraz struktury firmy.

W przemyśle spożywczym zarządzanie jakością dotyczy głównie produktów, które muszą spełniać wymagania bezpieczeństwa zdrowotnego, odpowiadać gustom klientów i tworzyć przewagę konkurencyjną producentów. W niniejszym kompendium zostały zebrane najważniejsze pojęcia z zakresu zarządzania jakością, przedstawione z uwzględnieniem specyfiki przemysłu spozywczego.

Książka jest przeznaczona dla studentów kierunku technologia żywności i żywienia człowieka na przedmioty: analiza i ocena jakości żywności, organizacja i ekonomika przedsiębiorstw żywnościowych, organizacja i zarządzanie procesem produkcyjnym.

Spis treści:
1. Podstawowe pojęcia związane z jakością
2. Powstanie i rozwój koncepcji zarządzania jakością (TQM - total quality management)
3. Znaczenie zapwenienia jakości i sterowanie jakością
4. Koszty jakości
5. Metody i techniki zapewnienia jakości
6. Nowoczesne zarządzanie jakością
7. Praca zespołowa w zarządzaniu przez jakość
8. Planowanie jakości
9. Definicja pojęć dotyczących jakości

Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia”, kupili także:

Rachunkowość przedsiębiorcy Podręcznik, Irena Frymark, Wydawnictwo WSiP
<b>LEGO BOOST - wyzwalacz kreatywności. Jak zbudować 95 robotów o prostej konstrukcji</b>, <font color="navy">Yoshihito Isogawa</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Helion</font>
LEGO BOOST - wyzwalacz kreatywności. Jak zbudować 95 robotów o prostej konstrukcji, Yoshihito Isogawa, Wydawnictwo Helion

Vue.js w akcji, Erik Hanchett, Benjamin Listwon, Wydawnictwo Helion

Termografia i spektrometria w podczerwieni. Zastosowania przemysłowe, Bogusław Więcek, Wydawnictwo Naukowe PWN

Architektura 50 idei, które powinieneś znać, Philip Wilkinson, Wydawnictwo Naukowe PWN

Przewody i kable elektroenergetyczne, Jan Grobicki, Marian Germata, Wydawnictwo WNT

Analiza danych w biznesie Sztuka podejmowania skutecznych decyzji, Foster Provost, Tom Fawcett, Wydawnictwo Helion

Statystyka Wydanie 2, Stanisław M. Kot, Jacek Jakubowski, Andrzej Sokołowski, Wydawnictwo Difin

Skuteczny kierownik projektu Sztuka osiągania celów, Richard Newton, Wydawnictwo Wolters Kluwer

piątek, 29 marca 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami