Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 PWN
Systemy krajobrazowe Struktura funkcjonowanie planowanie

Systemy krajobrazowe Struktura funkcjonowanie planowanie

49.90zł
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia 35.00zł
Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia

Tytuł: Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia
Autor: Adam Olszewski
ISBN: 978-83-7926-172-7
Ilość stron: 100
Data wydania: 07/2014
Format: 17.0x24.0cm
Wydawnictwo: WNT
Cena: 35.00zł


Zarządzanie jakością jest bardzo obszernym i złożonym zagadnieniem. Obejmuje wszystkie sfery przedsiębiorstw. Ogólne standardy zarządzania jakością są uniwersalne, jednak sposób ich wdrażania i funkcjonowania zależy od specyfiki branży, a także wielkości oraz struktury firmy.

W przemyśle spożywczym zarządzanie jakością dotyczy głównie produktów, które muszą spełniać wymagania bezpieczeństwa zdrowotnego, odpowiadać gustom klientów i tworzyć przewagę konkurencyjną producentów. W niniejszym kompendium zostały zebrane najważniejsze pojęcia z zakresu zarządzania jakością, przedstawione z uwzględnieniem specyfiki przemysłu spozywczego.

Książka jest przeznaczona dla studentów kierunku technologia żywności i żywienia człowieka na przedmioty: analiza i ocena jakości żywności, organizacja i ekonomika przedsiębiorstw żywnościowych, organizacja i zarządzanie procesem produkcyjnym.

Spis treści:
1. Podstawowe pojęcia związane z jakością
2. Powstanie i rozwój koncepcji zarządzania jakością (TQM - total quality management)
3. Znaczenie zapwenienia jakości i sterowanie jakością
4. Koszty jakości
5. Metody i techniki zapewnienia jakości
6. Nowoczesne zarządzanie jakością
7. Praca zespołowa w zarządzaniu przez jakość
8. Planowanie jakości
9. Definicja pojęć dotyczących jakości

Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Zarządzanie jakością w przemyśle spożywczym Podstawowe zagadnienia”, kupili także:

Konstrukcje żelbetowe według Eurokodu 2 i norm związanych Miękka oprawa Tom 4 Wydanie 2, Włodzimierz Starosolski, Wydawnictwo Naukowe PWN

USB dla niewtajemniczonych w przykładach na mikrokontrolery STM32, Marcin Peczarski, Wydawnictwo BTC

Fizyka zjawisk radiestezyjnych. Teoria i praktyka, Włodzimierz Ryszard Łazowski, Wydawnictwo Studio Astropsychologii

Biegiem przez świat 9 krajów, 11 par butów, ponad 5600 pokonanych kilometrów., Becky Wade, Wydawnictwo GALAKTYKA

Po prostu Wszechświat Proste odpowiedzi na trudne pytania, Marcus Chown, Govert Schilling, Wydawnictwo Prószyński
<b>Zainspirowani. Jak tworzyć kultowe produkty technologiczne</b>, <font color="navy">Marty Cagan</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Helion</font>
Zainspirowani. Jak tworzyć kultowe produkty technologiczne, Marty Cagan, Wydawnictwo Helion

Java 9. Przewodnik doświadczonego programisty. Wydanie II, Cay S. Horstmann, Wydawnictwo Helion
<b>Ćwicz każdego dnia. 32 sposoby na kształtowanie nawyku trenowania (nawet jeśli nie lubisz ćwiczyć)</b>, <font color="navy">S.J. Scott</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Sensus</font>
Ćwicz każdego dnia. 32 sposoby na kształtowanie nawyku trenowania (nawet jeśli nie lubisz ćwiczyć), S.J. Scott, Wydawnictwo Sensus

Nieliniowe postacie drgań Układy dyskretne, Jerzy Warmiński, Wydawnictwo Naukowe PWN

czwartek, 28 marca 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami