Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Wolters Kluwer
Strategia marek własnych

Strategia marek własnych

59.00zł
49.56zł
Wybrane aspekty zarządzania jakością i towaroznawstwa żywności. Systemy, metody, narzędzia 48.00zł 40.80zł
Wybrane aspekty zarządzania jakością i towaroznawstwa żywności. Systemy, metody, narzędzia

Tytuł: Wybrane aspekty zarządzania jakością i towaroznawstwa żywności. Systemy, metody, narzędzia
Autor: Piotr Grudowski, Maria Szpakowska, Elwira Brodnicka, Ewa Marjańska, Zb
ISBN: 978-83-8085-004-0
Ilość stron: 198
Data wydania: 05/2016
Oprawa: Miękka
Format: 16.0x23.0cm
Wydawnictwo: Difin
Cena: 48.00zł 40.80zł


Książka poświęcona jest wybranym, charakterystycznym problemom zarządzania jakością, od podstaw teoretycznych po uwarunkowania aplikacyjne. Autorzy odnoszą się do konkretnych przykładów w obszarze jakości, bezpieczeństwa i towaroznawstwa produktów żywnościowych.

Publikacja zainteresuje przedstawicieli przemysłu spożywczego, doktorantów i studentów specjalizujących się w obszarach zarządzania, zarządzania inżynierskiego, zarządzania produkcją, zarządzania jakością oraz towaroznawstwa.

Spis treści:

Wykaz najważniejszych skrótów
Wprowadzenie

Rozdział 1. Podstawy zarządzania projakościowego
1.1. Jakość w zarządzaniu przedsiębiorstwem
1.2. Wybrane kategorie instrumentarium zarządzania jakością
1.3. Systemy zarządzania oparte na kryterium jakości
1.4. Podejście procesowe
1.5. Integracja normatywnych systemów zarządzania
1.6. Aspekty ekonomiczne związane z jakością

Rozdział 2. Wybrane systemy związane z jakością i bezpieczeństwem żywności
2.1. Istota bezpieczeństwa żywności
2.2. Programy warunków wstępnych
2.3. System HACCP
2.4. Norma ISO 22000

Rozdział 3. Metody badania preferencji i satysfakcji konsumenta produktów żywnościowych
3.1. Istota badań satysfakcji konsumenta
3.2. Badania sondażowe
3.3. Wybrane metody sensorycznych badań konsumenckich
3.4. Metoda EsSENSE™ profile i metoda MUSA
3.5. Metoda CSI

Rozdział 4. Statystyczne metody doskonalenia procesów
4.1. Istota doskonalenia procesów z użyciem metod statystycznych
4.2. Analiza regresji
4.3. Projektowanie eksperymentów

Rozdział 5. Przykłady zastosowań wybranych metod w zarządzaniu jakością i w towaroznawstwie
5.1. System HACCP dla nowego dania serwowanego w restauracji
5.2. Konsumencka ocena sensoryczna metodą parzystą za pomocą testu dwustronnego
5.3. Metoda EsSENSE Profile™ w  badaniach konsumenckich
5.4. Metoda MUSA w analizie satysfakcji konsumentów z produktu żywnościowego
5.5. Ocena satysfakcji konsumentów wybranych win metodą CSI
5.6. Tworzenie i weryfikacja prostego modelu regresyjnego
5.7. Tworzenie i weryfikacja modelu regresji wielorakiej
5.8. Zastosowanie metody projektowania eksperymentów DOE

Podsumowanie
Bibliografia
Załączniki
Spis tabel i rysunków

Wybrane aspekty zarządzania jakością i towaroznawstwa żywności. Systemy, metody, narzędzia
Tytuł książki: "Wybrane aspekty zarządzania jakością i towaroznawstwa żywności. Systemy, metody, narzędzia"
Autor: Piotr Grudowski, Maria Szpakowska, Elwira Brodnicka, Ewa Marjańska, Zb
Wydawnictwo: Difin
Cena: 48.00zł 40.80zł
Klienci, którzy kupili „Wybrane aspekty zarządzania jakością i towaroznawstwa żywności. Systemy, metody, narzędzia”, kupili także:
<b>Programowalne układy przetwarzania sygnałów i informacji</b>, <font color="navy">Tadeusz Łuba</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WKiŁ</font>
Programowalne układy przetwarzania sygnałów i informacji, Tadeusz Łuba, Wydawnictwo WKiŁ
<b>Język C++ Standardy kodowania 101 zasad, wytycznych i zalecanych praktyk</b>, <font color="navy">Herb Sutter, Andrei Alexandrescu</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Język C++ Standardy kodowania 101 zasad, wytycznych i zalecanych praktyk, Herb Sutter, Andrei Alexandrescu, Wydawnictwo HELION
<b>Technologie informacyjne i komunikacyjne na rynku turystycznym</b>, <font color="navy">Jadwiga Berbeka , Krzysztof Borodako</font>, <font color="green"> Wydawnictwo C.H. BECK</font>
Technologie informacyjne i komunikacyjne na rynku turystycznym, Jadwiga Berbeka , Krzysztof Borodako, Wydawnictwo C.H. BECK
<b>Zakazana nauka Wydanie II</b>, <font color="navy">KENYON J. DOUGLAS</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Amber</font>
Zakazana nauka Wydanie II, KENYON J. DOUGLAS, Wydawnictwo Amber
<b>Smart metering Inteligentny system pomiarowy</b>, <font color="navy">Krzysztof Billewicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Smart metering Inteligentny system pomiarowy, Krzysztof Billewicz, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Word 2007 PL nieoficjalny podręcznik</b>, <font color="navy">Chris Grover</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Word 2007 PL nieoficjalny podręcznik, Chris Grover, Wydawnictwo HELION
<b>Działalność gospodarcza 542 pytania i odpowiedzi</b>, <font color="navy">Agata Kamińska</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wolters Kluwer</font>
Działalność gospodarcza 542 pytania i odpowiedzi, Agata Kamińska, Wydawnictwo Wolters Kluwer
<b>Adobe InDesign CC/CC PL. Projektowanie multimediów i publikacji do druku</b>, <font color="navy">Jonathan Gordon, Rob Schwartz, Cari Jansen</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Adobe InDesign CC/CC PL. Projektowanie multimediów i publikacji do druku, Jonathan Gordon, Rob Schwartz, Cari Jansen, Wydawnictwo HELION
<b>Badanie danych. Raport z pierwszej linii działań</b>, <font color="navy">Rachel Schutt,Cathy O'Neil</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Badanie danych. Raport z pierwszej linii działań, Rachel Schutt,Cathy O'Neil, Wydawnictwo HELION
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Difin
 Kategoria:
 Algorytmy
Algorytmy genetyczne kompendium tom 1 Operator krzyżowania dla problemów numerycznych

Algorytmy genetyczne kompendium tom 1 Operator krzyżowania dla problemów numerycznych

29.90zł
22.43zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Podstawy fizyki powierzchni półprzewodników Anna Szaynok, Stanisław Kuźmiński WNT
100 sposobów na tworzenie robotów sieciowych Kevin Hemenway, Tara Calishain HELION
Teoria sygnałów Wstęp wydanie II Jacek Izydorczyk, Grzegorz Płonka, Grzegorz Tyma HELION
Chemia organiczna Część III Clayden J., Greeves N.,. Warren S., Wothers S WNT
Podstawy fizyki Tom 5 Wydanie 2 David Halliday, Robert Resnick, Jearl Walker Naukowe PWN
Head First Servlets & JSP Edycja polska Wydanie II Bryan Basham, Kathy Sierra, Bert Bates HELION
OpenGL programowanie gier Kevin Hawkins, Dave Astle HELION
Mathcad ćwiczenia wydanie II Jacek Pietraszek HELION
Układy mikroprocesorowe przykłady rozwiązań Bartłomiej Zieliński HELION

wtorek, 20 listopad 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami