Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Difin
Ryzyko w ocenie projektów gospodarczych Modele i metody analizy

Ryzyko w ocenie projektów gospodarczych Modele i metody analizy

85.00zł
72.25zł
Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe 47.25zł
Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe

Tytuł: Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe
Autor: Krzysztofa Krygier
ISBN: 978-83-204-3699-0
Ilość stron: 168
Data wydania: 10/2010
Format: B5
Wydawnictwo: WNT
Cena: 47.25zł


Pierwsza książka o margarynie! Współczesna margaryna. Aspekty technologiczne i żywieniowe to pierwsza i jedyna tego typu publikacja na rynku krajowym.

Jest to nowoczesne opracowanie na temat produktu towarzyszącemu nam codziennie, budzącego liczne kontrowersje i dyskusje.

Autorzy przedstawili w niej wszystkie zagadnienia dotyczące surowców używanych do jej produkcji w aspekcie składu chemicznego, jakości sensorycznej, żywieniowej czy zdrowotnej.

Udowadniają, że skład dzisiejszej margaryny jest niezwykle korzystny dla organizmu człowieka dzięki czemu wiele instytucji żywieniowych i zajmujących się zdrowiem postuluje zastąpienie tłuszczów zwierzęcych margarynami miękkimi.

Książka stanowi bardzo cenną pozycję na rynku wydawniczym zarówno jako podręcznik dla studentów, jak i bardzo ciekawa książka o charakterze popularno-naukowym.

Rozdziały:

1. Tłuszcze - informacje podstawowe
1.1. Charakterystyka spożywanych tłuszczów
1.2. Budowa chemiczna tłuszczów
1.3. Żywieniowa rola tłuszczów w organizmie
1.3.1. Znaczenie nasyconych kwasów tłuszczowych
1.3.2. Znaczenie nienasyconych kwasów tłuszczowych
1.3.3. Znaczenie izomerów typu trans kwasów tłuszczowych
1.3.4. Sterole i stanole
1.4. Krystalizacja, polimorfizm tłuszczów

2. Historia margaryny
2.1. Historia margaryny na świecie
2.2. Historia margaryny w Polsce
2.3. Podsumowanie

3. Definicja margaryny i prawodawstwo

4. Składniki margaryny
4.1. Składniki fazy tłuszczowej
4.1.1. Historia składu fazy tłuszczowej
4.1.2. Współczesny skład fazy tłuszczowej
4.2. Składniki fazy wodnej
4.2.1. Historia składu fazy wodnej
4.2.2. Współczesne składniki fazy wodnej

5. Technologia produkcji margaryny
5.1. Informacje wstępne
5.2. Historia produkcji margaryny
5.3. Współczesna produkcja margaryny
5.3.1. Zestawienie składników
5.3.2. Mieszanie faz i tworzenie emulsji - emulgowanie
5.3.3. Pasteryzacja
5.3.4. Zestalanie emulsji - chłodzenie i krystalizacja
5.3.5. Wygniatanie - uplastycznianie
5.3.6. Dojrzewanie (temperowanie) - uformowanie struktury krystalicznej
5.3.7. Pakowanie
5.3.8. Leżakowanie, dojrzewanie (temperowanie) margaryny w opakowaniu
5.3.9. Margaryna zwrotna i odpadowa
5.3.10.  Przykładowe linie technologiczne margaryny
5.3.11.  Inne rozwiązania technologiczne

6. Typy margaryn
6.1. Margaryny kubkowe (miękkie)
6.1.1. Margaryny o obniżonej zawartości tłuszczu
6.1.2. Margaryny prozdrowotne
6.1.3. Margaryny ekologiczne
6.2. Margaryny kostkowe
6.3. Margaryny do smażenia
6.4. Margaryny ciekłe
6.5. Margaryny przemysłowe (profesjonalne)
6.6. Miksy

7. Wartość żywieniowa margaryn
7.1. Tłuszcz w zaleceniach żywieniowych
7.1.1. Zalecana ilość spożywanych tłuszczów
7.1.2. Zalecany skład kwasów tłuszczowych
7.1.3. Zalecana ilość spożywanego cholesterolu
7.2. Zawartość tłuszczu w margarynach
7.3. Wartość żywieniowa tłuszczu współczesnych margaryn rynkowych
7.3.1. Skład kwasów tłuszczowych
7.3.2. Zawartość cholesterolu
7.4. Podsumowanie

Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe”, kupili także:
<b>Piękne pytanie Odkrywanie głębokiej struktury świata</b>, <font color="navy">Frank Wilczek</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Prószyński</font>
Piękne pytanie Odkrywanie głębokiej struktury świata, Frank Wilczek, Wydawnictwo Prószyński
<b>Naturalna technologia wody Nowe rozwiązania pozyskiwania uzdatniania i dostawy użytkownikom</b>, <font color="navy">Józef Wowk</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Naturalna technologia wody Nowe rozwiązania pozyskiwania uzdatniania i dostawy użytkownikom, Józef Wowk, Wydawnictwo WNT
<b>Świat informacji</b>, <font color="navy">Marek Hetmański</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Difin</font>
Świat informacji, Marek Hetmański, Wydawnictwo Difin
<b>20 prostych projektów dla elektroników</b>, <font color="navy">Krzysztof Górski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo BTC</font>
20 prostych projektów dla elektroników, Krzysztof Górski, Wydawnictwo BTC
<b>Język R. Kompletny zestaw narzędzi dla analityków danych</b>, <font color="navy">Hadley Wickham, Garrett Grolemund</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Język R. Kompletny zestaw narzędzi dla analityków danych, Hadley Wickham, Garrett Grolemund, Wydawnictwo HELION
<b>Kosmetyka Podręcznik do nauki zawodu Poradnik</b>, <font color="navy">Imke Barbara Peters</font>, <font color="green"> Wydawnictwo REA</font>
Kosmetyka Podręcznik do nauki zawodu Poradnik, Imke Barbara Peters, Wydawnictwo REA
<b>Mikrokontrolery AVR w praktyce Wydanie II</b>, <font color="navy">Jarosław Doliński</font>, <font color="green"> Wydawnictwo BTC</font>
Mikrokontrolery AVR w praktyce Wydanie II, Jarosław Doliński, Wydawnictwo BTC
<b>Transport Problemy transportu w rozszerzonej UE Wydanie 5</b>, <font color="navy">Włodzimierz Rydzkowski, Krystyna Wojewódzka-Król</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Transport Problemy transportu w rozszerzonej UE Wydanie 5, Włodzimierz Rydzkowski, Krystyna Wojewódzka-Król, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Vademecum Matematyka Liceum</b>, <font color="navy">Robert Całka</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Greg</font>
Vademecum Matematyka Liceum, Robert Całka, Wydawnictwo Greg
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Matematyka
Jak tłumaczyć dzieciom matematykę Poradnik nie tylko dla rodziców

Jak tłumaczyć dzieciom matematykę Poradnik nie tylko dla rodziców

29.90zł
21.53zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Zaawansowane modele finansowe z wykorzystaniem Excela i VBA Mary Jackson, Mike Staunton HELION
Bionika Wydanie 2 Ewaryst Tkacz, Przemysław Borys WNT
Kwalifikacja EE.08. Montaż i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i sieci. Część 2. Systemy opera Tomasz Kowalski, Tomasz Orkisz HELION
Fizyka dla programistów gier David M. Bourg HELION
Projektowanie gier Podstawy Wydanie II Ernest Adams HELION
UML 2.1 ćwiczenia Praca zbiorowa pod redakcją Stanisława Wryczy HELION
C++ Algorytmy i struktury danych Adam Drozdek HELION
Serwer SQL 2008 Administracja i programowanie Danuta Mendrala, Paweł Potasiński, Marcin Szeliga, Damian Widera HELION
Sztuczna inteligencja Marek Jan Kasperski HELION

niedziela, 22 lipiec 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami