Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 MsPress
Egzamin 70-462 Administrowanie bazami danych Microsoft SQL Server 2012 Training Kit

Egzamin 70-462 Administrowanie bazami danych Microsoft SQL Server 2012 Training Kit

166.95zł
133.56zł
Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe 47.25zł
Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe

Tytuł: Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe
Autor: Krzysztofa Krygier
ISBN: 978-83-204-3699-0
Ilość stron: 168
Data wydania: 10/2010
Format: B5
Wydawnictwo: WNT
Cena: 47.25zł


Pierwsza książka o margarynie! Współczesna margaryna. Aspekty technologiczne i żywieniowe to pierwsza i jedyna tego typu publikacja na rynku krajowym.

Jest to nowoczesne opracowanie na temat produktu towarzyszącemu nam codziennie, budzącego liczne kontrowersje i dyskusje.

Autorzy przedstawili w niej wszystkie zagadnienia dotyczące surowców używanych do jej produkcji w aspekcie składu chemicznego, jakości sensorycznej, żywieniowej czy zdrowotnej.

Udowadniają, że skład dzisiejszej margaryny jest niezwykle korzystny dla organizmu człowieka dzięki czemu wiele instytucji żywieniowych i zajmujących się zdrowiem postuluje zastąpienie tłuszczów zwierzęcych margarynami miękkimi.

Książka stanowi bardzo cenną pozycję na rynku wydawniczym zarówno jako podręcznik dla studentów, jak i bardzo ciekawa książka o charakterze popularno-naukowym.

Rozdziały:

1. Tłuszcze - informacje podstawowe
1.1. Charakterystyka spożywanych tłuszczów
1.2. Budowa chemiczna tłuszczów
1.3. Żywieniowa rola tłuszczów w organizmie
1.3.1. Znaczenie nasyconych kwasów tłuszczowych
1.3.2. Znaczenie nienasyconych kwasów tłuszczowych
1.3.3. Znaczenie izomerów typu trans kwasów tłuszczowych
1.3.4. Sterole i stanole
1.4. Krystalizacja, polimorfizm tłuszczów

2. Historia margaryny
2.1. Historia margaryny na świecie
2.2. Historia margaryny w Polsce
2.3. Podsumowanie

3. Definicja margaryny i prawodawstwo

4. Składniki margaryny
4.1. Składniki fazy tłuszczowej
4.1.1. Historia składu fazy tłuszczowej
4.1.2. Współczesny skład fazy tłuszczowej
4.2. Składniki fazy wodnej
4.2.1. Historia składu fazy wodnej
4.2.2. Współczesne składniki fazy wodnej

5. Technologia produkcji margaryny
5.1. Informacje wstępne
5.2. Historia produkcji margaryny
5.3. Współczesna produkcja margaryny
5.3.1. Zestawienie składników
5.3.2. Mieszanie faz i tworzenie emulsji - emulgowanie
5.3.3. Pasteryzacja
5.3.4. Zestalanie emulsji - chłodzenie i krystalizacja
5.3.5. Wygniatanie - uplastycznianie
5.3.6. Dojrzewanie (temperowanie) - uformowanie struktury krystalicznej
5.3.7. Pakowanie
5.3.8. Leżakowanie, dojrzewanie (temperowanie) margaryny w opakowaniu
5.3.9. Margaryna zwrotna i odpadowa
5.3.10.  Przykładowe linie technologiczne margaryny
5.3.11.  Inne rozwiązania technologiczne

6. Typy margaryn
6.1. Margaryny kubkowe (miękkie)
6.1.1. Margaryny o obniżonej zawartości tłuszczu
6.1.2. Margaryny prozdrowotne
6.1.3. Margaryny ekologiczne
6.2. Margaryny kostkowe
6.3. Margaryny do smażenia
6.4. Margaryny ciekłe
6.5. Margaryny przemysłowe (profesjonalne)
6.6. Miksy

7. Wartość żywieniowa margaryn
7.1. Tłuszcz w zaleceniach żywieniowych
7.1.1. Zalecana ilość spożywanych tłuszczów
7.1.2. Zalecany skład kwasów tłuszczowych
7.1.3. Zalecana ilość spożywanego cholesterolu
7.2. Zawartość tłuszczu w margarynach
7.3. Wartość żywieniowa tłuszczu współczesnych margaryn rynkowych
7.3.1. Skład kwasów tłuszczowych
7.3.2. Zawartość cholesterolu
7.4. Podsumowanie

Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe”, kupili także:
<b>O twierdzeniach i hipotezach Matematyka według Delty</b>, <font color="navy">Wiktor Bartol, Witold Sadowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WUW</font>
O twierdzeniach i hipotezach Matematyka według Delty, Wiktor Bartol, Witold Sadowski, Wydawnictwo WUW
<b>Prawa i obowiązki przedsiębiorców w ochronie środowiska Zarys encyklopedyczny</b>, <font color="navy">Piotr Korzeniowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Difin</font>
Prawa i obowiązki przedsiębiorców w ochronie środowiska Zarys encyklopedyczny, Piotr Korzeniowski, Wydawnictwo Difin
<b>Atlas nieba Gwiazdy, planety, wszechświat</b>, <font color="navy">Praca zbiorowa</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Arkady</font>
Atlas nieba Gwiazdy, planety, wszechświat, Praca zbiorowa, Wydawnictwo Arkady
<b>Przykłady obliczeń z podstaw konstrukcji maszyn Tom 2 Łożyska sprzęgła i hamulce przekładnie mechaniczne</b>, <font color="navy">Eugeniusz Maznek, Dziurski Andrzej, Kania Ludwik, Kasprzycki Andrzej</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Przykłady obliczeń z podstaw konstrukcji maszyn Tom 2 Łożyska sprzęgła i hamulce przekładnie mechaniczne, Eugeniusz Maznek, Dziurski Andrzej, Kania Ludwik, Kasprzycki Andrzej, Wydawnictwo WNT
<b>CSS3. Szybki start Wydanie V</b>, <font color="navy">Jason Cranford Teague</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
CSS3. Szybki start Wydanie V, Jason Cranford Teague, Wydawnictwo HELION
<b>Fotografia cyfrowa Edycja zdjęć. Wydanie VII</b>, <font color="navy">Scott Kelby</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Fotografia cyfrowa Edycja zdjęć. Wydanie VII, Scott Kelby, Wydawnictwo HELION
<b>Giełda Zasady działania Inwestorzy Rynki giełdowe</b>, <font color="navy">Zbigniew Dobosiewicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo PWE</font>
Giełda Zasady działania Inwestorzy Rynki giełdowe, Zbigniew Dobosiewicz, Wydawnictwo PWE
<b>Encyklopedia undergroundowego treningu siłowo-kondycyjnego</b>, <font color="navy">Zach Even-Esh</font>, <font color="green"> Wydawnictwo AHA</font>
Encyklopedia undergroundowego treningu siłowo-kondycyjnego, Zach Even-Esh, Wydawnictwo AHA
<b>Forex w praktyce Vademecum inwestora walutowego Wydanie 2</b>, <font color="navy">Krzysztof Kochan</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Forex w praktyce Vademecum inwestora walutowego Wydanie 2, Krzysztof Kochan, Wydawnictwo Onepress
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Ekonometria
Zarys metod ekonometrii Zbiór zadań

Zarys metod ekonometrii Zbiór zadań

39.90zł
29.93zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Mathcad ćwiczenia wydanie II Jacek Pietraszek HELION
Serwer SQL 2008 Administracja i programowanie Danuta Mendrala, Paweł Potasiński, Marcin Szeliga, Damian Widera HELION
Zarządzanie jakością żywności Ujęcie technologiczno-menedżerskie Luning P.A., Marcelis W.J., Jongen W.M.F. WNT
Przewodnik audytora systemów informatycznych Marian Molski, Małgorzata Łacheta HELION
World of Warcraft Strategia sukcesu Eric Dekker HELION
Chłodnictwo Technologia w piekarni Klaus Losche Naukowe PWN
Encyklopedia popularna PWN + CD Edycja 2015 Praca zbiorowa Naukowe PWN
Jak zdać egzamin zawodowy w technikum informatycznym? Kwalifikacje E.12, E.13, E.14 Tomasz Kowalski HELION
Head First Ajax Edycja polska (Rusz głową) Rebecca Riordan HELION

niedziela, 16 grudzień 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami