Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 BTC
Wzmacniacze audio Poradnik konstruktora

Wzmacniacze audio Poradnik konstruktora

61.00zł
51.85zł
Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe 47.25zł
Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe

Tytuł: Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe
Autor: Krzysztofa Krygier
ISBN: 978-83-204-3699-0
Ilość stron: 168
Data wydania: 10/2010
Format: B5
Wydawnictwo: WNT
Cena: 47.25zł


Pierwsza książka o margarynie! Współczesna margaryna. Aspekty technologiczne i żywieniowe to pierwsza i jedyna tego typu publikacja na rynku krajowym.

Jest to nowoczesne opracowanie na temat produktu towarzyszącemu nam codziennie, budzącego liczne kontrowersje i dyskusje.

Autorzy przedstawili w niej wszystkie zagadnienia dotyczące surowców używanych do jej produkcji w aspekcie składu chemicznego, jakości sensorycznej, żywieniowej czy zdrowotnej.

Udowadniają, że skład dzisiejszej margaryny jest niezwykle korzystny dla organizmu człowieka dzięki czemu wiele instytucji żywieniowych i zajmujących się zdrowiem postuluje zastąpienie tłuszczów zwierzęcych margarynami miękkimi.

Książka stanowi bardzo cenną pozycję na rynku wydawniczym zarówno jako podręcznik dla studentów, jak i bardzo ciekawa książka o charakterze popularno-naukowym.

Rozdziały:

1. Tłuszcze - informacje podstawowe
1.1. Charakterystyka spożywanych tłuszczów
1.2. Budowa chemiczna tłuszczów
1.3. Żywieniowa rola tłuszczów w organizmie
1.3.1. Znaczenie nasyconych kwasów tłuszczowych
1.3.2. Znaczenie nienasyconych kwasów tłuszczowych
1.3.3. Znaczenie izomerów typu trans kwasów tłuszczowych
1.3.4. Sterole i stanole
1.4. Krystalizacja, polimorfizm tłuszczów

2. Historia margaryny
2.1. Historia margaryny na świecie
2.2. Historia margaryny w Polsce
2.3. Podsumowanie

3. Definicja margaryny i prawodawstwo

4. Składniki margaryny
4.1. Składniki fazy tłuszczowej
4.1.1. Historia składu fazy tłuszczowej
4.1.2. Współczesny skład fazy tłuszczowej
4.2. Składniki fazy wodnej
4.2.1. Historia składu fazy wodnej
4.2.2. Współczesne składniki fazy wodnej

5. Technologia produkcji margaryny
5.1. Informacje wstępne
5.2. Historia produkcji margaryny
5.3. Współczesna produkcja margaryny
5.3.1. Zestawienie składników
5.3.2. Mieszanie faz i tworzenie emulsji - emulgowanie
5.3.3. Pasteryzacja
5.3.4. Zestalanie emulsji - chłodzenie i krystalizacja
5.3.5. Wygniatanie - uplastycznianie
5.3.6. Dojrzewanie (temperowanie) - uformowanie struktury krystalicznej
5.3.7. Pakowanie
5.3.8. Leżakowanie, dojrzewanie (temperowanie) margaryny w opakowaniu
5.3.9. Margaryna zwrotna i odpadowa
5.3.10.  Przykładowe linie technologiczne margaryny
5.3.11.  Inne rozwiązania technologiczne

6. Typy margaryn
6.1. Margaryny kubkowe (miękkie)
6.1.1. Margaryny o obniżonej zawartości tłuszczu
6.1.2. Margaryny prozdrowotne
6.1.3. Margaryny ekologiczne
6.2. Margaryny kostkowe
6.3. Margaryny do smażenia
6.4. Margaryny ciekłe
6.5. Margaryny przemysłowe (profesjonalne)
6.6. Miksy

7. Wartość żywieniowa margaryn
7.1. Tłuszcz w zaleceniach żywieniowych
7.1.1. Zalecana ilość spożywanych tłuszczów
7.1.2. Zalecany skład kwasów tłuszczowych
7.1.3. Zalecana ilość spożywanego cholesterolu
7.2. Zawartość tłuszczu w margarynach
7.3. Wartość żywieniowa tłuszczu współczesnych margaryn rynkowych
7.3.1. Skład kwasów tłuszczowych
7.3.2. Zawartość cholesterolu
7.4. Podsumowanie

Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe”, kupili także:
<b>Silniki pojazdów samochodowych Część 1 Podstawy budowy oraz główne zespoły i układy mechaniczne</b>, <font color="navy">Piotr Zając</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WKiŁ</font>
Silniki pojazdów samochodowych Część 1 Podstawy budowy oraz główne zespoły i układy mechaniczne, Piotr Zając, Wydawnictwo WKiŁ
<b>Joomla! system zarządzania treścią</b>, <font color="navy">Hagen Graf</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Joomla! system zarządzania treścią, Hagen Graf, Wydawnictwo HELION
<b>Zastosowania metod sztucznej inteligencji w inżynierii produkcji</b>, <font color="navy">R. Knosala</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Zastosowania metod sztucznej inteligencji w inżynierii produkcji, R. Knosala, Wydawnictwo WNT
<b>J2ME tworzenie gier</b>, <font color="navy">Janusz Grzyb</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
J2ME tworzenie gier, Janusz Grzyb, Wydawnictwo HELION
<b>Windows Server 2003 Resource Kit Tools leksykon kieszonkowy</b>, <font color="navy">Sebastian Wilczewski, Maciej Wrzód</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Windows Server 2003 Resource Kit Tools leksykon kieszonkowy, Sebastian Wilczewski, Maciej Wrzód, Wydawnictwo HELION
<b>Protel DXP pierwsze kroki</b>, <font color="navy">Marek Smyczek</font>, <font color="green"> Wydawnictwo BTC</font>
Protel DXP pierwsze kroki, Marek Smyczek, Wydawnictwo BTC
<b>Katalog cen jednostkowych robót i obiektów inwestycyjnych</b>, <font color="navy">Praca zbiorowa</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wolters Kluwer</font>
Katalog cen jednostkowych robót i obiektów inwestycyjnych, Praca zbiorowa, Wydawnictwo Wolters Kluwer
<b>Zarządzanie przez zaangażowanie. Jak bezinwestycyjnie poprawić wyniki firmy</b>, <font color="navy">Artur Żurek</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Zarządzanie przez zaangażowanie. Jak bezinwestycyjnie poprawić wyniki firmy, Artur Żurek, Wydawnictwo Onepress
<b>Zbiór zadań i testów przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik mechatronik</b>, <font color="navy">Piotr Goździaszek, Adrian Mikołajczak</font>, <font color="green"> Wydawnictwo REA</font>
Zbiór zadań i testów przygotowujących do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik mechatronik, Piotr Goździaszek, Adrian Mikołajczak, Wydawnictwo REA
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Ekonometria
Ekonofizyka Wprowadzenie

Ekonofizyka Wprowadzenie

39.90zł
29.93zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Język UML 2.0 w modelowaniu systemów informatycznych Stanisław Wrycza, Bartosz Marcinkowski, Krzysztof Wyrzykowski HELION
Sztuczna inteligencja Marek Jan Kasperski HELION
Wyrażenia regularne Jeffrey E. F. Friedl HELION
Bezpieczeństwo w sieciach Windows Marcin Szeliga HELION
Matematyka Jakie to proste! Carol Vorderman Arkady
Head First Ajax Edycja polska (Rusz głową) Rebecca Riordan HELION
Ubuntu Serwer Oficjalny podręcznik Wydanie II Kyle Rankin, Benjamin Mako Hill HELION
Linux niezbędnik programisty John Fusco HELION
C++ wykorzystaj potęgę aplikacji graficznych Janusz Ganczarski, Mariusz Owczarek HELION

sobota, 23 marzec 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami