Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Angielsko-polski słownik budowlany z wymową terminów angielskich Słownik podręczny

Angielsko-polski słownik budowlany z wymową terminów angielskich Słownik podręczny

35.00zł
26.60zł
Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe 47.25zł
Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe

Tytuł: Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe
Autor: Krzysztofa Krygier
ISBN: 978-83-204-3699-0
Ilość stron: 168
Data wydania: 10/2010
Format: B5
Wydawnictwo: WNT
Cena: 47.25zł


Pierwsza książka o margarynie! Współczesna margaryna. Aspekty technologiczne i żywieniowe to pierwsza i jedyna tego typu publikacja na rynku krajowym.

Jest to nowoczesne opracowanie na temat produktu towarzyszącemu nam codziennie, budzącego liczne kontrowersje i dyskusje.

Autorzy przedstawili w niej wszystkie zagadnienia dotyczące surowców używanych do jej produkcji w aspekcie składu chemicznego, jakości sensorycznej, żywieniowej czy zdrowotnej.

Udowadniają, że skład dzisiejszej margaryny jest niezwykle korzystny dla organizmu człowieka dzięki czemu wiele instytucji żywieniowych i zajmujących się zdrowiem postuluje zastąpienie tłuszczów zwierzęcych margarynami miękkimi.

Książka stanowi bardzo cenną pozycję na rynku wydawniczym zarówno jako podręcznik dla studentów, jak i bardzo ciekawa książka o charakterze popularno-naukowym.

Rozdziały:

1. Tłuszcze - informacje podstawowe
1.1. Charakterystyka spożywanych tłuszczów
1.2. Budowa chemiczna tłuszczów
1.3. Żywieniowa rola tłuszczów w organizmie
1.3.1. Znaczenie nasyconych kwasów tłuszczowych
1.3.2. Znaczenie nienasyconych kwasów tłuszczowych
1.3.3. Znaczenie izomerów typu trans kwasów tłuszczowych
1.3.4. Sterole i stanole
1.4. Krystalizacja, polimorfizm tłuszczów

2. Historia margaryny
2.1. Historia margaryny na świecie
2.2. Historia margaryny w Polsce
2.3. Podsumowanie

3. Definicja margaryny i prawodawstwo

4. Składniki margaryny
4.1. Składniki fazy tłuszczowej
4.1.1. Historia składu fazy tłuszczowej
4.1.2. Współczesny skład fazy tłuszczowej
4.2. Składniki fazy wodnej
4.2.1. Historia składu fazy wodnej
4.2.2. Współczesne składniki fazy wodnej

5. Technologia produkcji margaryny
5.1. Informacje wstępne
5.2. Historia produkcji margaryny
5.3. Współczesna produkcja margaryny
5.3.1. Zestawienie składników
5.3.2. Mieszanie faz i tworzenie emulsji - emulgowanie
5.3.3. Pasteryzacja
5.3.4. Zestalanie emulsji - chłodzenie i krystalizacja
5.3.5. Wygniatanie - uplastycznianie
5.3.6. Dojrzewanie (temperowanie) - uformowanie struktury krystalicznej
5.3.7. Pakowanie
5.3.8. Leżakowanie, dojrzewanie (temperowanie) margaryny w opakowaniu
5.3.9. Margaryna zwrotna i odpadowa
5.3.10.  Przykładowe linie technologiczne margaryny
5.3.11.  Inne rozwiązania technologiczne

6. Typy margaryn
6.1. Margaryny kubkowe (miękkie)
6.1.1. Margaryny o obniżonej zawartości tłuszczu
6.1.2. Margaryny prozdrowotne
6.1.3. Margaryny ekologiczne
6.2. Margaryny kostkowe
6.3. Margaryny do smażenia
6.4. Margaryny ciekłe
6.5. Margaryny przemysłowe (profesjonalne)
6.6. Miksy

7. Wartość żywieniowa margaryn
7.1. Tłuszcz w zaleceniach żywieniowych
7.1.1. Zalecana ilość spożywanych tłuszczów
7.1.2. Zalecany skład kwasów tłuszczowych
7.1.3. Zalecana ilość spożywanego cholesterolu
7.2. Zawartość tłuszczu w margarynach
7.3. Wartość żywieniowa tłuszczu współczesnych margaryn rynkowych
7.3.1. Skład kwasów tłuszczowych
7.3.2. Zawartość cholesterolu
7.4. Podsumowanie

Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Współczesna margaryna Aspekty technologiczne i żywieniowe”, kupili także:
<b>Rusz głową! Gimnastyka mózgu dla dzieci Zabawne i mądre łamigłówki dla ciekawskich dzieciaków</b>, <font color="navy">Anne Lene Johnsen</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Rusz głową! Gimnastyka mózgu dla dzieci Zabawne i mądre łamigłówki dla ciekawskich dzieciaków, Anne Lene Johnsen, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Czytam błyskawicznie! Poradnik z zestawem ćwiczeń</b>, <font color="navy">Jolanta Jaworska-Jamruszkiewicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Videograf</font>
Czytam błyskawicznie! Poradnik z zestawem ćwiczeń, Jolanta Jaworska-Jamruszkiewicz, Wydawnictwo Videograf
<b>Hakerstwo</b>, <font color="navy">Tim Jordan</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Hakerstwo, Tim Jordan, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Polimery Otrzymywanie, metody badawcze, zastosowanie</b>, <font color="navy">Jan F. Rabek</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Polimery Otrzymywanie, metody badawcze, zastosowanie, Jan F. Rabek, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Pojazdy samochodowe i przyczepy Jelcz 1984-1989</b>, <font color="navy">Wojciech Połomski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WKiŁ</font>
Pojazdy samochodowe i przyczepy Jelcz 1984-1989, Wojciech Połomski, Wydawnictwo WKiŁ
<b>Zadbaj o mózg</b>, <font color="navy">Daniel G. Amen</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Rebis</font>
Zadbaj o mózg, Daniel G. Amen, Wydawnictwo Rebis
<b>Diagnoza organizacji Pierwszy krok do uzdrowienia firmy</b>, <font color="navy">Przemysław Hensel</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Diagnoza organizacji Pierwszy krok do uzdrowienia firmy, Przemysław Hensel, Wydawnictwo Onepress
<b>Kategoria własności w ujęciu wybranych kierunków myśli ekonomicznej</b>, <font color="navy">Urszula Zagóra-Jonszta</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Kategoria własności w ujęciu wybranych kierunków myśli ekonomicznej, Urszula Zagóra-Jonszta, Wydawnictwo WNT
<b>Zintegrowany system bezpieczeństwa transportu Tom 1 Diagnoza bezpieczeństwa transportu w Polsce</b>, <font color="navy">Praca zbiorowa</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WKiŁ</font>
Zintegrowany system bezpieczeństwa transportu Tom 1 Diagnoza bezpieczeństwa transportu w Polsce, Praca zbiorowa, Wydawnictwo WKiŁ
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo WNT
 Kategoria:
 Fizyka
Wykłady z fizyki. Tom 3 Optyka kwantowa Fizyka atomu Fizyka ciała stałego Fizyka jądra atomowego i cząstek elementarnych

Wykłady z fizyki. Tom 3 Optyka kwantowa Fizyka atomu Fizyka ciała stałego Fizyka jądra atomowego i cząstek elementarnych

59.00zł
43.66zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Serwer SQL 2008 Usługi biznesowe Analiza i eksploracja danych Danuta Mendrala, Marcin Szeliga HELION
Bezpieczeństwo sieci w Linuksie. Wykrywanie ataków i obrona przed nimi za pomocą iptables, psad i fwsnort Michael Rash HELION
Windows Server 2008 PL Biblia Jeffrey R. Shapiro HELION
Algorytmy i struktury danych Helion Alfred V. Aho, John E. Hopcroft. Jeffrey D. Ullman HELION
Podstawy fizyki Tom 3 Wydanie 2 David Halliday, Robert Resnick, Jearl Walker Naukowe PWN
Head First Servlets & JSP Edycja polska Wydanie II Bryan Basham, Kathy Sierra, Bert Bates HELION
Antywzorce języka SQL Jak unikać pułapek podczas programowania baz danych Bill Karwin HELION
ECDL Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych Przewodnik Tom I Leszek Litwin HELION
Jak zdać egzamin zawodowy w technikum informatycznym? Kwalifikacje E.12, E.13, E.14 Tomasz Kowalski HELION

środa, 26 wrzesień 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami