Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw Wydanie 5 44.00zł 33.00zł
Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw Wydanie 5

Autor: Hanna Maria Kunachowicz, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow

ISBN: 978-83-200-4444-7

Ilość stron: 160

Data wydania: 09/2013 (wydanie 6, dodruk)

Format: 20.5x28.5cm

Wydawnictwo: PZWL

Książka zawiera dane o wartości ener­getycznej i zawartości składników odżyw­czych (białko, tłuszcz, węglowodany, błonnik pokarmowy) w produktach spoży­wczych i potrawach, wyrażone w 100 g produktu jadalnego i w 100 g potrawy gotowej do spożycia.

Obecne wydanie uzupełniono o nowe składniki: witaminę B6, foliany, witaminę B12.
Dane opracowano w Zakładzie Wartości Odżywczych Żywności Instytutu Żywności i Żywienia w Warszawie.

Rozdziały:

1. Wstęp

2. Tabele składu i wartości odżywczej produktów spożywczych
2.1. Mleko i przetwory mleczne
2.2. Jaja
2.3. Mięso i przetwory mięsne
2.4. Ryby i przetwory rybne
2.5. Tłuszcze
2.6. Produkty zbożowe
2.7. Warzywa i przetwory warzywne
2.8. Owoce i przetwory owocowe
2.9. Orzechy
2.10. Nasiona i ziarna
2.11. Cukier i wyroby cukiernicze
2.12. Napoje
2.13. Pozostałe produkty

3. Tabele składu i wartości odżywczej potraw
3.1. Zupy
3.2. Potrawy rybne
3.3. Potrawy mięsne
3.4. Potrawy warzywno-mięsne
3.5. Potrawy z warzyw
3.6. Potrawy z kasz, mąki i ziemniaków
3.7. Potrawy z jaj
3.8. Desery

4. Uzupełnienie - zawartość wybranych składników odżywczych w produktach spożywczych
4.1. Zawartość jodu
4.2. Zawartość witaminy B6
4.3. Zawartość folianów
4.4. Zawartość witaminy B12

5. Receptury potraw

6. Piśmiennictwo

7. Skorowidz


Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 33,00zł

Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw Wydanie 5
Tytuł książki: "Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw Wydanie 5"
Autor: Hanna Maria Kunachowicz, Irena Nadolna, Krystyna Iwanow
Wydawnictwo: PZWL
Cena: 44.00zł 33.00zł
Klienci, którzy kupili „Wartość odżywcza wybranych produktów spożywczych i typowych potraw Wydanie 5”, kupili także:

Pieniądze lubią zarabiać Podręcznik skutecznego inwestora, Mark Shipman, Wydawnictwo Onepress

Brand Hijack czyli marketing bez marketingu, Alex Wipperfürth, Wydawnictwo Onepress

Sterowanie napędów elektrycznych Analiza, modelowanie, projektowanie, Lech Grzesiak, Wydawnictwo Naukowe PWN

Wykłady z fizyki. Tom 1 Mechanika Fizyka cząsteczkowa, I.W. Sawieliew, Wydawnictwo Naukowe PWN

Doktryna jakości Rzecz o skutecznym zarządzaniu, Andrzej Jacek Blikle, Wydawnictwo Onepress

Unity. Przewodnik projektanta gier. Wydanie III, Mike Geig, Wydawnictwo Helion

Kamasutra i siedem duchowych praw miłości według Deepaka Chopry, Deepak Chopra, Wydawnictwo Onepress

Nieliniowe postacie drgań Układy dyskretne, Jerzy Warmiński, Wydawnictwo Naukowe PWN

Sprzęgła skrzynki biegów wały i półosie napędowe Wydanie II, Werner Micknass, Rainer Popiol, Axel Sprenger, Wydawnictwo WKiŁ

wtorek, 16 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami