Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Multimedia » Fotografia cyfrowa » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
  Adobe After Effects
  Adobe Premiere
  Cubase Dźwięk MP3
  Cyfrowe filmy wideo
  Fotografia cyfrowa
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 APN Promise
Tajniki Windows Server 2016

Tajniki Windows Server 2016

149.00zł
119.20zł
Ujęcia ze smakiem Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań 59.00zł 44.25zł
Ujęcia ze smakiem Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań

Tytuł: Ujęcia ze smakiem Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań
Autor: Helene Dujardin
ISBN: 978-83-246-3756-0
Ilość stron: 288
Data wydania: 02/2012
Oprawa: Miękka
Format: 200x230
Wydawnictwo: Helion
Cena: 59.00zł 44.25zł


Twórz smakowite ujęcia.

• Jaki sprzęt wybrać do fotografowania smakołyków?
• Jak oświetlić posiłek do fotografii?
• Jak sfotografować lody?

Myślisz, że żadna fotografia już Cię nie zaskoczy?

Umiesz robić portrety, wiesz, co liczy się przy kadrowaniu krajobrazów, nieobce są Ci zdjęcia zwierząt… Ale to przecież nie wszystko! Uwaga! Oddajemy w Twoje ręce unikalną książkę poświęconą fotografowaniu jedzenia. Desery, kolacje, owoce, bakalie, hamburgery, torty… Brzmi smakowicie?

Nie pokazuj tych zdjęć przyjaciołom na diecie! Mogą przybrać na wadze od samego patrzenia na atrakcyjne ujęcia, które będziesz robił po lekturze tej książki. To wyborna strawa dla ducha, przeznaczona zarówno dla domowych miłośników kulinarnej fotografii, jak i dla tych, który z fotografowaniem dań wiążą nadzieję na przyszłą karierę.

Dzięki tej niezwykłej książce w mig opanujesz wiedzę, która pozwoli Ci uwiecznić Twoje kulinarne dzieła. Jak mówi stare powiedzenie, upieczesz dwie pieczenie na jednym ogniu, czyli dobrze zjesz, a przy tym zrobisz fantastyczne zdjęcia. Pamiętaj o jednej żelaznej zasadzie: najpierw fotografujesz, potem konsumujesz!

Na początek zdobędziesz trochę wiedzy teoretycznej, dotyczącej sprzętu, kompozycji oraz sposobu oświetlenia fotografowanego obiektu. Potem odkryjesz, jak sfotografować dania główne, dania smażone, sosy, napoje oraz przyrządy do jedzenia. A jeszcze później nauczysz się obrabiać zdjęcia w cyfrowej ciemni - dodawać efekty, korygować wady i udostępniać efekty Twojej pracy.

Uwiecznij Twoje kulinarne osiągnięcia.

Rozdziały:

Rozdział 1. Podstawy fotografii (23)

  • Światło jest wszystkim (24)
  • Szmery-bajery, czyli czy aparat ma znaczenie (25)
  • Poznaj podstawy (27)
  • Dylematy związane z jakością obrazu (30)
  • Wypracuj styl (33)

Rozdział 2. Ustawienia i tryby działania aparatu fotograficznego (37)

  • Ekspozycja (38)
    • Przysłona (38)
    • Czas naświetlania (40)
    • Czułość ISO (42)
    • W poszukiwaniu równowagi (44)
    • Pomiar natężenia światła (45)
  • Balans bieli (45)
  • Tryby fotografowania (49)
    • Tryb automatyczny (49)
    • Tryb manualny (49)
    • Tryb preselekcji przysłony (50)
    • Tryb preselekcji czasu naświetlania (54)

Rozdział 3. Fotografowanie w świetle naturalnym (59)

  • Światło ostre, światło miękkie (60)
    • Światło ostre (61)
    • Światło miękkie (62)
  • Odbijanie i rozpraszanie światła (63)
    • Dyfuzory (63)
    • Blendy (65)
    • Różne sposoby rozpraszania i odbijania (68)
  • Naturalne źródła światła (72)
    • Światło w plenerze (72)
    • Światło wpadające przez okno (75)
  • Światło w roli narratora (79)
  • Szukanie kierunku (80)
    • Oświetlenie z przodu (80)
    • Oświetlenie z tyłu (80)
    • Oświetlenie z boku (83)

Rozdział 4. Fotografowanie w świetle sztucznym (89)

  • Sprzęt oświetleniowy (90)
  • Zestaw studyjny (90)
    • Lampy (91)
    • Parasole (92)
    • Dyfuzory (93)
  • Konfigurowanie oświetlenia (94)
    • Światła studyjne i parasole (95)
    • Rozpraszanie światła przy użyciu dyfuzorów (96)
    • Wbudowany flesz (98)
  • Zewnętrzna lampa błyskowa (103)
    • Ustawienia zewnętrznej lampy błyskowej (104)
    • Lampa błyskowa, nie całkiem zewnętrzna (104)
  • Na falach radiowych (110)
    • Wyzwalacze radiowe (110)
  • Oświetlenie wolnostojące i softboksy (112)
    • Oświetlenie wolnostojące i żarówki (112)
    • Softboksy, namioty bezcieniowe, małe rozpraszacze (113)

Rozdział 5. Kompozycja (117)

  • Umiejscowienie głównego tematu (118)
    • Asymetria (118)
    • Środek kadru (123)
  • Reguła trójpodziału (125)
  • Centrum uwagi (130)
  • Głębia ostrości (133)
  • Perspektywa (138)
  • Kąt widzenia (142)
    • Z poziomu oczu (142)
    • Znad głowy (143)
    • Ujęcie "trzy czwarte" (144)

Rozdział 6. Przygotowanie do sesji (147)

  • Przygotowywanie środowiska pracy (148)
    • Lokalizacja (150)
    • Dostępność (151)
  • Planowanie ujęcia (153)
    • Zapoznaj się z przepisem (153)
    • Rzut oka na menu (159)
  • Dobór przybrania (162)
  • Aranżowanie sceny (165)
    • Pokaż i opowiedz (168)
  • Danie w roli głównej (170)
    • Rekwizyty (170)
    • Tła (174)
    • Nakrycia i obrusy (177)
  • Wysokość i kolor - sposoby na dopełnienie i urozmaicenie sceny (180)
    • Wysokości (180)
    • Kolory (182)
  • Fotografowanie "na uwięzi" (184)

Rozdział 7. Stylizacja (189)

  • Przyprawy i zioła (191)
  • Pieczywo (193)
  • Bakalie (194)
  • Owoce i warzywa (195)
    • Owoce (195)
    • Warzywa (199)
  • Sosy (207)
  • Danie główne (213)
    • Dania rybne i mięsne (213)
    • Gulasze, zapiekanki, makarony (219)
    • Dekorowanie spaghetti z grillowanym łososiem (220)
    • Hamburgery i kanapki (222)
  • Smażone i pieczone śniadaniowe pyszności (225)
  • Desery (228)
    • Torty, ciasta i ciastka (228)
    • Ciasta z owocami (231)
    • Lody i zimne przysmaki (231)
  • Gorące i zimne napoje (236)
    • Naczynia (237)
    • Napoje gorące (237)
    • Zimne napoje (238)
    • Ozdoby (238)
  • Pomocne narzędzia (239)
    • Pincety (240)
    • Bawełniane patyczki (240)
    • Papierowe ręczniki (241)
    • Pędzelki artystyczne (241)
    • Zraszacze (241)
    • Miękkie buteleczki (242)
    • Słomki (242)

Rozdział 8. Postprodukcja (245)

  • Kopiowanie (246)
    • Przewody (246)
    • Czytniki kart pamięci (246)
    • Rozmiar plików (247)
  • Edycja (247)
    • Programy do edycji zdjęć (248)
    • Korekcja i retusz (250)
    • Przestrzeń barw (251)
    • Efekty (251)
  • Przechowywanie (252)
  • Kopie zapasowe i archiwizacja (254)
  • Udostępnianie zdjęć (255)
    • E-mail (255)
    • Serwisy do udostępniania i wymiany plików (256)
    • FTP (File Transfer Protocol) (256)
    • Dropbox (257)
    • Drukowanie (257)
  • Prawa autorskie (258)

Dodatki (261)

  • Dodatek A. Słowniczek (261)
  • Dodatek B. Sprzęt (267)
  • Dodatek C. Ciekawe źródła informacji (271)

Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 44,25zł

Ujęcia ze smakiem Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań
Tytuł książki: "Ujęcia ze smakiem Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań"
Autor: Helene Dujardin
Wydawnictwo: Helion
Cena: 59.00zł 44.25zł
Klienci, którzy kupili „Ujęcia ze smakiem Kulisy fotografii kulinarnej i stylizacji dań”, kupili także:

Jak się sprzedać Skuteczne techniki prezentacji, przekonywania i przekazu swoich idei, Arch Lustberg, Wydawnictwo MT Biznes

C++ i Qt Wprowadzenie do wzorców projektowych Wydanie II, Alan Ezust, Paul Ezust, Wydawnictwo Helion

Spring w Akcji. Wydanie III, Craig Walls, Wydawnictwo Helion

33 sposoby na kryzys gospodarczy Natychmiastowe rozwiązania dla twojej firmy, Hermann Simon, Wydawnictwo Difin
<b>Automatyka robotyka i przetwarzanie informacji</b>, <font color="navy">Piotr Kulczycki , Janusz Kacprzyk , Józef Korbicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Automatyka robotyka i przetwarzanie informacji, Piotr Kulczycki , Janusz Kacprzyk , Józef Korbicz, Wydawnictwo Naukowe PWN

Po prostu Windows 7, Maria Sokół, Wydawnictwo Helion

Programowanie w C++ z użyciem biblioteki Qt4, Rafał Strychalski, Wydawnictwo NAKOM

101 zabaw z klockami. Nauka matematyki poprzez zabawę. Podręcznik dla rodziców i nauczycieli, Małgorzata Skura, Michał Lisicki, Wydawnictwo Helion

Fizyka dla kandydatów na wyższe uczelnie techniczne Tom 1+2 Kamiński, Zbigniew Kamiński, Wincenty Kamiński, Wydawnictwo Naukowe PWN

czwartek, 28 marca 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami