Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WKiŁ
Wybrane zagadnienia recyklingu samochodów Wydanie 2

Wybrane zagadnienia recyklingu samochodów Wydanie 2

37.80zł
32.13zł
Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa 78.00zł
Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa

Tytuł: Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa
Autor: Litwińczuk Zygmunt
ISBN: 978-83-09-01047-0
Ilość stron: 574
Data wydania: 12/2012
Oprawa: Twarda
Format: 16.5x24.0cm
Wydawnictwo: PWRiL
Cena: 78.00zł


Podręcznik jest kompleksowym opracowaniem łączącym  w sposób bardzo trafny, a wręcz interdyscyplinarny: zootechnikę, przetwórstwo i towaroznawstwo, dając pełny obraz konsumentowi, jakie czynniki warunkują jakość surowca, jak technologia wpływa na produkt uzyskany  z  tego surowca  i  jak  można ocenić  końcowy  produkt.

Podręcznik przeznaczony jest dla studentów uczelni rolniczych i ekonomicznych, w głównej mierze kierunków towaroznawstwo, technologia żywności i żywienia człowieka, dietetyka, zootechnika, bezpieczeństwo żywności. Znajdzie on również odbiorców wśród pracowników służb zootechnicznych i surowcowych oraz obsługi celnej, którzy z racji wykonywania zawodu mają kontakt z różnego typu surowcami zwierzęcymi i produktami ich przetwórstwa.

W książce zostały omówione wszystkie surowce i produkty pozyskiwane od zwierząt gospodarskich, drobiu i pszczół, poczynając od mleka, poprzez mięso, ryby, jaja, produkty pszczele, skóry, a kończąc na wełnie i pierzu.

Niniejszy podręcznik jest pierwszym przedstawieniem tych zagadnień wykorzystującym doświadczenia, a także problemy wynikające z obecności Polski w U nii Europejskiej. W książce podano i omówiono aktualnie obowiązujące zasady, rozporządzenia i normy wykorzystywane w ocenie towaroznawczej wszystkich surowców zwierzęcych, podstawowe technologie wykorzystywane w ich przetwórstwie, uzyskiwane produkty żywnościowe wraz z ich oceną towaroznawczą oraz zasady pakowania i znakowania żywności. Pozycje z tego zakresu, dostępne w bibliotekach, zostały opracowane przed akcesją Polski do Unii Europejskiej i w związku z tym mogą znajdować się w nich nieaktualne już informacje.

Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Towaroznawstwo surowców i produktów zwierzęcych z podstawami przetwórstwa”, kupili także:

Metody i techniki sztucznej inteligencji Wydanie 2, Leszek Rutkowski, Wydawnictwo Naukowe PWN

Jakość w badaniach jakościowych, Uwe Flick, Wydawnictwo Naukowe PWN

Sztuka życia 23 lekcje coachingowe, Bob Proctor , Sandra Gallagher, Wydawnictwo MT Biznes

Photoshop CS6/CS6 PL Nieoficjalny podręcznik, Lesa Snider, Wydawnictwo Helion

Prawne podstawy ochrony środowiska, Aleksander Lipiński, Wydawnictwo Wolters Kluwer

Projektowanie hurtowni danych Wspomaganie zarządzania relacjami z klientami, Chris Todman, Wydawnictwo Helion
<b>Zarządzanie przedsiębiorstwem Podręcznik akademicki Wydanie II</b>, <font color="navy">Eugeniusz Michalski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Zarządzanie przedsiębiorstwem Podręcznik akademicki Wydanie II, Eugeniusz Michalski, Wydawnictwo Naukowe PWN

Przesuwanie granic Wszechstronny trening siłowy bez sprzętu, Al Kavadlo, Wydawnictwo AHA

Rejestr Windows 2003 leksykon kieszonkowy, Mirosław Chorążewski, Dorota Zięba, Wydawnictwo Helion

piątek, 29 marca 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami