Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Biznes Ekonomia Firma » Sprzedaż » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
  Biznes
  Bizneswoman
  Coaching
  Ekonomia
  Finanse
  Giełda Inwestycje
  Gospodarka
  Kariera Samorealizacja
  Kompetencje osobiste
  Komunikacja i negocjacje
  Logistyka
  Marketing
  NLP Perswazja
  Organizacja Przedsiębiorstwo
  Rachunkowość
  Sprzedaż
  Sukces
  Szkolenia
  Zarządzanie
  Zasoby ludzkie HR
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Prószyński i S-ka
Czarne dziury bez tajemnic

Czarne dziury bez tajemnic

36.00zł
27.00zł
Towaroznawstwo Difin 24.00zł
Towaroznawstwo Difin

Autor: Beata Zembrzuska

ISBN: 978-83-7641-223-8

Ilość stron: 184

Data wydania: 2010

Podręcznik jest przeznaczony do nauki przedmiotu towaroznawstwo na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej. Został opracowany na podstawie dokumentacji programowej dla zawodu sprzedawca, a treści w nim zawarte są skorelowane ze standardami wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje w zawodzie.

Podręcznik jest podzielony na trzy części:
• wiadomości ogólne z towaroznawstwa,
• wprowadzenie do towaroznawstwa artykułów żywnościowych,
• towaroznawstwo artykułów nieżywnościowych.

W każdej części, po krótkim wykładzie teoretycznym, zostały zamieszczone pytania kontrolne i ćwiczenia do wykonania w zespole lub samodzielnie w ramach pracy domowej.

Rozdziały:

Rozdział 1. Wiadomości ogólne z towaroznawstwa
1. Towaroznawstwo – zadania i rozwój
2. Klasyfikacja rodzajowa towarów
3. Normalizacja, normy i inne źródła informacji o jakości
4. Użyteczność, jakość i czynniki ją warunkujące. Potrzeby i oczekiwania nabywców
5. Działalność organizacji konsumenckich
6. Testowanie jakości towarów
7. Państwowy nadzór nad jakością towarów
8. Reklamacje jakościowe
9. Opakowania towarów
10. Oznakowania towarów. Podstawowe informacje na opakowaniu i etykiecie
11. Czynniki wpływające na jakość przechowywanych towarów i zmiany zachodzące w przechowywanych towarach
12. Szkodniki towarowe i ubytki towarowe
13. Magazynowanie i transportowanie towarów
14. Przedłużenie trwałości towarów
15. Gospodarka opakowaniami, opakowania wtórne

Rozdział 2. Wprowadzenie do towaroznawstwa artykułów żywnościowych
1. Charakterystyka i podział grup artykułów spożywczych
2. Podstawowe składniki artykułów spożywczych
3. Wartość odżywcza i kaloryczna żywności
4. Wymagania higieniczno-sanitarno w procesie obrotu
5. Zatrucia pokarmowe
6. Zapotrzebowanie człowieka na składniki pokarmowe
7. Zboża i ich przetwory
8. Mleko i jego przetwory
9. Charakterystyka tłuszczów
10. Towaroznawstwo jaj
11. Mięso zwierząt rzeźnych i dziczyzny
12. Charakterystyka przetworów z mięsa zwierząt rzeźnych
13. Towaroznawstwo mięsa drobiu
14. Charakterystyka ryb i owoców morza
15. Konserwy, rodzaje bombażu
16. Warzywa i ich przetwory
17. Ziemniaki i ich przetwory
18. Owoce i ich przetwory
19. Charakterystyka grzybów
20. Charakterystyka przypraw
21. Charakterystyka używek
22. Miody naturalne
23. Cukier, wyroby cukiernicze i pieczywo cukiernicze
24. Wody i napoje gazowane
25. Napoje alkoholowe
26. Żywność wygodna

Rozdział 3. Towaroznawstwo artykułów nieżywnościowych
1. Klasyfikacja artykułów nieżywnościowych
2. Wybrane wyroby ceramiczne
3. Wybrane materiały budowlane
4. Szkło i wybrane materiały szklane
5. Wybrane artykuły elektroniczne
6. Zmechanizowany sprzęt gospodarstwa domowego
7. Papier i wybrane wyroby papiernicze, piśmienne i biurowe
8. Surowce przemysłu włókienniczego i wybrane wyroby włókiennicze
9. Przędza
10. Odzież i tabele numeracji odzieży
11. Skóra i wyroby skórzane
12. Obuwie. Systemy numeracji obuwia
13. Wybrane artykuły chemii gospodarczej. Klasyfikacja wyrobów chemii gospodarczej
14. Rodzaje brudu i plam. Proces prania
15. Mydła, środki do mycia i pielęgnacji
16. Wyroby perfumeryjno-kosmetyczne
17. Wyroby różne

Towaroznawstwo Difin
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Towaroznawstwo Difin”, kupili także:
<b>Everything is F*cked. Gdy pozostaje tylko nadzieja</b>, <font color="navy">Mark Manson</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Sensus</font>
Everything is F*cked. Gdy pozostaje tylko nadzieja, Mark Manson, Wydawnictwo Sensus

Przedsiębiorczość, Beata Glinka, Svetlana Gudkova, Wydawnictwo Wolters Kluwer

Projektowanie hurtowni danych Wspomaganie zarządzania relacjami z klientami, Chris Todman, Wydawnictwo Helion

Zarządzanie innowacjami, Ryszard Knosala, Anna Boratyńska-Sala, Magdalena Jurczyk-Bunkowska, Al, Wydawnictwo PWE

Wstęp do chemii koordynacyjnej, Maria Cieślak-Golonka, Jan Starosta, Marek Wasielewski, Wydawnictwo Naukowe PWN

Laboratorium w szufladzie Chemia, Angelika Gumkowska, Wydawnictwo Naukowe PWN

Zarządzanie projektami Osobisty mentor Harvard Business School Press, Harvard Business School Press, Mary Grace Duffy, Wydawnictwo Onepress

Rok coachingu z Peterem Druckerem 52 lekcje skutecznego przywództwa, Joseph A. Maciariello, Wydawnictwo MT Biznes

Podstawy systemów wyszukiwania informacji. Analiza metod, Alicja Wakulicz-Deja, Urszula Boryczka, Agnieszka Nowak-Brzezińska, Wydawnictwo EXIT

piątek, 26 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami