Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Biznes Ekonomia Firma » Sprzedaż » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
  Biznes
  Bizneswoman
  Coaching
  Ekonomia
  Finanse
  Giełda Inwestycje
  Gospodarka
  Kariera Samorealizacja
  Kompetencje osobiste
  Komunikacja i negocjacje
  Logistyka
  Marketing
  NLP Perswazja
  Organizacja Przedsiębiorstwo
  Rachunkowość
  Sprzedaż
  Sukces
  Szkolenia
  Zarządzanie
  Zasoby ludzkie HR
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 MsPress
Training Kit 70-291 Wdrażanie zarządzanie i obsługa infrastruktury sieciowej  Windows Server 2003 MCSA/MCSE wydanie 2

Training Kit 70-291 Wdrażanie zarządzanie i obsługa infrastruktury sieciowej Windows Server 2003 MCSA/MCSE wydanie 2

92.40zł
78.54zł
Towaroznawstwo Difin 24.00zł
Towaroznawstwo Difin

Autor: Beata Zembrzuska

ISBN: 978-83-7641-223-8

Ilość stron: 184

Data wydania: 2010

Podręcznik jest przeznaczony do nauki przedmiotu towaroznawstwo na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej. Został opracowany na podstawie dokumentacji programowej dla zawodu sprzedawca, a treści w nim zawarte są skorelowane ze standardami wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje w zawodzie.

Podręcznik jest podzielony na trzy części:
• wiadomości ogólne z towaroznawstwa,
• wprowadzenie do towaroznawstwa artykułów żywnościowych,
• towaroznawstwo artykułów nieżywnościowych.

W każdej części, po krótkim wykładzie teoretycznym, zostały zamieszczone pytania kontrolne i ćwiczenia do wykonania w zespole lub samodzielnie w ramach pracy domowej.

Rozdziały:

Rozdział 1. Wiadomości ogólne z towaroznawstwa
1. Towaroznawstwo – zadania i rozwój
2. Klasyfikacja rodzajowa towarów
3. Normalizacja, normy i inne źródła informacji o jakości
4. Użyteczność, jakość i czynniki ją warunkujące. Potrzeby i oczekiwania nabywców
5. Działalność organizacji konsumenckich
6. Testowanie jakości towarów
7. Państwowy nadzór nad jakością towarów
8. Reklamacje jakościowe
9. Opakowania towarów
10. Oznakowania towarów. Podstawowe informacje na opakowaniu i etykiecie
11. Czynniki wpływające na jakość przechowywanych towarów i zmiany zachodzące w przechowywanych towarach
12. Szkodniki towarowe i ubytki towarowe
13. Magazynowanie i transportowanie towarów
14. Przedłużenie trwałości towarów
15. Gospodarka opakowaniami, opakowania wtórne

Rozdział 2. Wprowadzenie do towaroznawstwa artykułów żywnościowych
1. Charakterystyka i podział grup artykułów spożywczych
2. Podstawowe składniki artykułów spożywczych
3. Wartość odżywcza i kaloryczna żywności
4. Wymagania higieniczno-sanitarno w procesie obrotu
5. Zatrucia pokarmowe
6. Zapotrzebowanie człowieka na składniki pokarmowe
7. Zboża i ich przetwory
8. Mleko i jego przetwory
9. Charakterystyka tłuszczów
10. Towaroznawstwo jaj
11. Mięso zwierząt rzeźnych i dziczyzny
12. Charakterystyka przetworów z mięsa zwierząt rzeźnych
13. Towaroznawstwo mięsa drobiu
14. Charakterystyka ryb i owoców morza
15. Konserwy, rodzaje bombażu
16. Warzywa i ich przetwory
17. Ziemniaki i ich przetwory
18. Owoce i ich przetwory
19. Charakterystyka grzybów
20. Charakterystyka przypraw
21. Charakterystyka używek
22. Miody naturalne
23. Cukier, wyroby cukiernicze i pieczywo cukiernicze
24. Wody i napoje gazowane
25. Napoje alkoholowe
26. Żywność wygodna

Rozdział 3. Towaroznawstwo artykułów nieżywnościowych
1. Klasyfikacja artykułów nieżywnościowych
2. Wybrane wyroby ceramiczne
3. Wybrane materiały budowlane
4. Szkło i wybrane materiały szklane
5. Wybrane artykuły elektroniczne
6. Zmechanizowany sprzęt gospodarstwa domowego
7. Papier i wybrane wyroby papiernicze, piśmienne i biurowe
8. Surowce przemysłu włókienniczego i wybrane wyroby włókiennicze
9. Przędza
10. Odzież i tabele numeracji odzieży
11. Skóra i wyroby skórzane
12. Obuwie. Systemy numeracji obuwia
13. Wybrane artykuły chemii gospodarczej. Klasyfikacja wyrobów chemii gospodarczej
14. Rodzaje brudu i plam. Proces prania
15. Mydła, środki do mycia i pielęgnacji
16. Wyroby perfumeryjno-kosmetyczne
17. Wyroby różne

Towaroznawstwo Difin
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Towaroznawstwo Difin”, kupili także:

Zagadnienie interpretowalności wiedzy i dokładności działania systemów rozmytych, Krzysztof Cpałka, Wydawnictwo EXIT

Android w praktyce, Charlie Collins, Michael Galpin, Matthias Kaeppler, Wydawnictwo Helion

Sztuka całowania Wydanie II, William Cane, Wydawnictwo Onepress

Dziesiąta planeta Zniszczona przed tysiącami lat planeta Układu Słonecznego kolebką ludzkości, Johannes von Buttlar, Wydawnictwo Amber

Nurkowanie, Beth i Shaun Tierney, Wydawnictwo G+J RBA

Więcej przebojowości! Jak pewnie kroczyć przez życie, M. J. Ryan, Wydawnictwo Onepress

Strategia Milionera. Spersonalizowana droga do sukcesu finansowego, Roger James Hamilton, Wydawnictwo Onepress

Użytkowanie urządzeń elektronicznych E.20.1 Podręcznik do nauki zawodu Technik Elektronik Szkoła ponadgimnazjalna, Piotr Golonko, Wydawnictwo WSiP

Informatyka gospodarcza Tom 3, Janusz Zawiła-Niedźwiecki, Katarzyna Rostek, Artur Gąsiorkiewicz, Wydawnictwo C.H. BECK

piątek, 19 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami