Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Biznes Ekonomia Firma » Sprzedaż » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
  Biznes
  Bizneswoman
  Coaching
  Ekonomia
  Finanse
  Giełda Inwestycje
  Gospodarka
  Kariera Samorealizacja
  Kompetencje osobiste
  Komunikacja i negocjacje
  Logistyka
  Marketing
  NLP Perswazja
  Organizacja Przedsiębiorstwo
  Rachunkowość
  Sprzedaż
  Sukces
  Szkolenia
  Zarządzanie
  Zasoby ludzkie HR
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 MsPress
Microsoft Windows Security Resource kit Wydanie 2

Microsoft Windows Security Resource kit Wydanie 2

92.40zł
77.62zł
Towaroznawstwo Difin 24.00zł
Towaroznawstwo Difin

Autor: Beata Zembrzuska

ISBN: 978-83-7641-223-8

Ilość stron: 184

Data wydania: 2010

Podręcznik jest przeznaczony do nauki przedmiotu towaroznawstwo na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej. Został opracowany na podstawie dokumentacji programowej dla zawodu sprzedawca, a treści w nim zawarte są skorelowane ze standardami wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje w zawodzie.

Podręcznik jest podzielony na trzy części:
• wiadomości ogólne z towaroznawstwa,
• wprowadzenie do towaroznawstwa artykułów żywnościowych,
• towaroznawstwo artykułów nieżywnościowych.

W każdej części, po krótkim wykładzie teoretycznym, zostały zamieszczone pytania kontrolne i ćwiczenia do wykonania w zespole lub samodzielnie w ramach pracy domowej.

Rozdziały:

Rozdział 1. Wiadomości ogólne z towaroznawstwa
1. Towaroznawstwo – zadania i rozwój
2. Klasyfikacja rodzajowa towarów
3. Normalizacja, normy i inne źródła informacji o jakości
4. Użyteczność, jakość i czynniki ją warunkujące. Potrzeby i oczekiwania nabywców
5. Działalność organizacji konsumenckich
6. Testowanie jakości towarów
7. Państwowy nadzór nad jakością towarów
8. Reklamacje jakościowe
9. Opakowania towarów
10. Oznakowania towarów. Podstawowe informacje na opakowaniu i etykiecie
11. Czynniki wpływające na jakość przechowywanych towarów i zmiany zachodzące w przechowywanych towarach
12. Szkodniki towarowe i ubytki towarowe
13. Magazynowanie i transportowanie towarów
14. Przedłużenie trwałości towarów
15. Gospodarka opakowaniami, opakowania wtórne

Rozdział 2. Wprowadzenie do towaroznawstwa artykułów żywnościowych
1. Charakterystyka i podział grup artykułów spożywczych
2. Podstawowe składniki artykułów spożywczych
3. Wartość odżywcza i kaloryczna żywności
4. Wymagania higieniczno-sanitarno w procesie obrotu
5. Zatrucia pokarmowe
6. Zapotrzebowanie człowieka na składniki pokarmowe
7. Zboża i ich przetwory
8. Mleko i jego przetwory
9. Charakterystyka tłuszczów
10. Towaroznawstwo jaj
11. Mięso zwierząt rzeźnych i dziczyzny
12. Charakterystyka przetworów z mięsa zwierząt rzeźnych
13. Towaroznawstwo mięsa drobiu
14. Charakterystyka ryb i owoców morza
15. Konserwy, rodzaje bombażu
16. Warzywa i ich przetwory
17. Ziemniaki i ich przetwory
18. Owoce i ich przetwory
19. Charakterystyka grzybów
20. Charakterystyka przypraw
21. Charakterystyka używek
22. Miody naturalne
23. Cukier, wyroby cukiernicze i pieczywo cukiernicze
24. Wody i napoje gazowane
25. Napoje alkoholowe
26. Żywność wygodna

Rozdział 3. Towaroznawstwo artykułów nieżywnościowych
1. Klasyfikacja artykułów nieżywnościowych
2. Wybrane wyroby ceramiczne
3. Wybrane materiały budowlane
4. Szkło i wybrane materiały szklane
5. Wybrane artykuły elektroniczne
6. Zmechanizowany sprzęt gospodarstwa domowego
7. Papier i wybrane wyroby papiernicze, piśmienne i biurowe
8. Surowce przemysłu włókienniczego i wybrane wyroby włókiennicze
9. Przędza
10. Odzież i tabele numeracji odzieży
11. Skóra i wyroby skórzane
12. Obuwie. Systemy numeracji obuwia
13. Wybrane artykuły chemii gospodarczej. Klasyfikacja wyrobów chemii gospodarczej
14. Rodzaje brudu i plam. Proces prania
15. Mydła, środki do mycia i pielęgnacji
16. Wyroby perfumeryjno-kosmetyczne
17. Wyroby różne

Towaroznawstwo Difin
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Towaroznawstwo Difin”, kupili także:

Finansowanie społecznego budownictwa mieszkaniowego, Anna Szelągowska, Wydawnictwo CEDEWU
<b>Rysunek techniczny maszynowy Wydanie 27</b>, <font color="navy">Tadeusz Dobrzański</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Rysunek techniczny maszynowy Wydanie 27, Tadeusz Dobrzański, Wydawnictwo Naukowe PWN

Oprogramowanie łatwe w utrzymaniu. Pisz kod podatny na przyszłe zmiany. Edycja Java, Joost Visser, Wydawnictwo Helion

Słownik angielsko-polski i polsko-angielski, Jaworska Teresa, Wydawnictwo WNT

Magia Ruby Programowanie na wesoło Niezwykła wyprawa w świat programowania, Eric Weinstein, Wydawnictwo Naukowe PWN

3ds Max 2010 ćwiczenia praktyczne, Joanna Pasek, Wydawnictwo Helion
<b>Metoda Running Lean. Iteracja od planu A do planu, który da Ci sukces. Wydanie III</b>, <font color="navy">Ash Maurya</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Helion</font>
Metoda Running Lean. Iteracja od planu A do planu, który da Ci sukces. Wydanie III, Ash Maurya, Wydawnictwo Helion

Marketing narracyjny Jak budować historie, które sprzedają, Eryk Mistewicz, Wydawnictwo Onepress

Biblia copywritingu. Wydanie II poszerzone, Dariusz Puzyrkiewicz, Wydawnictwo Onepress

czwartek, 18 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami