Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Biznes Ekonomia Firma » Sprzedaż » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
  Biznes
  Bizneswoman
  Ekonomia
  Finanse
  Giełda Inwestycje
  Gospodarka
  Kariera Samorealizacja
  Kompetencje osobiste
  Komunikacja i negocjacje
  Logistyka
  Marketing
  NLP Perswazja
  Organizacja Przedsiębiorstwo
  Rachunkowość
  Sprzedaż
  Szkolenia
  Zarządzanie
  Zasoby ludzkie HR
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Chemia leksykon ucznia

Chemia leksykon ucznia

6.00zł
4.56zł
Towaroznawstwo Difin 24.00zł 21.60zł
Towaroznawstwo Difin

Autor: Beata Zembrzuska

ISBN: 978-83-7641-223-8

Ilość stron: 184

Data wydania: 2010

Podręcznik jest przeznaczony do nauki przedmiotu towaroznawstwo na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej. Został opracowany na podstawie dokumentacji programowej dla zawodu sprzedawca, a treści w nim zawarte są skorelowane ze standardami wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje w zawodzie.

Podręcznik jest podzielony na trzy części:
• wiadomości ogólne z towaroznawstwa,
• wprowadzenie do towaroznawstwa artykułów żywnościowych,
• towaroznawstwo artykułów nieżywnościowych.

W każdej części, po krótkim wykładzie teoretycznym, zostały zamieszczone pytania kontrolne i ćwiczenia do wykonania w zespole lub samodzielnie w ramach pracy domowej.

Rozdziały:

Rozdział 1. Wiadomości ogólne z towaroznawstwa
1. Towaroznawstwo – zadania i rozwój
2. Klasyfikacja rodzajowa towarów
3. Normalizacja, normy i inne źródła informacji o jakości
4. Użyteczność, jakość i czynniki ją warunkujące. Potrzeby i oczekiwania nabywców
5. Działalność organizacji konsumenckich
6. Testowanie jakości towarów
7. Państwowy nadzór nad jakością towarów
8. Reklamacje jakościowe
9. Opakowania towarów
10. Oznakowania towarów. Podstawowe informacje na opakowaniu i etykiecie
11. Czynniki wpływające na jakość przechowywanych towarów i zmiany zachodzące w przechowywanych towarach
12. Szkodniki towarowe i ubytki towarowe
13. Magazynowanie i transportowanie towarów
14. Przedłużenie trwałości towarów
15. Gospodarka opakowaniami, opakowania wtórne

Rozdział 2. Wprowadzenie do towaroznawstwa artykułów żywnościowych
1. Charakterystyka i podział grup artykułów spożywczych
2. Podstawowe składniki artykułów spożywczych
3. Wartość odżywcza i kaloryczna żywności
4. Wymagania higieniczno-sanitarno w procesie obrotu
5. Zatrucia pokarmowe
6. Zapotrzebowanie człowieka na składniki pokarmowe
7. Zboża i ich przetwory
8. Mleko i jego przetwory
9. Charakterystyka tłuszczów
10. Towaroznawstwo jaj
11. Mięso zwierząt rzeźnych i dziczyzny
12. Charakterystyka przetworów z mięsa zwierząt rzeźnych
13. Towaroznawstwo mięsa drobiu
14. Charakterystyka ryb i owoców morza
15. Konserwy, rodzaje bombażu
16. Warzywa i ich przetwory
17. Ziemniaki i ich przetwory
18. Owoce i ich przetwory
19. Charakterystyka grzybów
20. Charakterystyka przypraw
21. Charakterystyka używek
22. Miody naturalne
23. Cukier, wyroby cukiernicze i pieczywo cukiernicze
24. Wody i napoje gazowane
25. Napoje alkoholowe
26. Żywność wygodna

Rozdział 3. Towaroznawstwo artykułów nieżywnościowych
1. Klasyfikacja artykułów nieżywnościowych
2. Wybrane wyroby ceramiczne
3. Wybrane materiały budowlane
4. Szkło i wybrane materiały szklane
5. Wybrane artykuły elektroniczne
6. Zmechanizowany sprzęt gospodarstwa domowego
7. Papier i wybrane wyroby papiernicze, piśmienne i biurowe
8. Surowce przemysłu włókienniczego i wybrane wyroby włókiennicze
9. Przędza
10. Odzież i tabele numeracji odzieży
11. Skóra i wyroby skórzane
12. Obuwie. Systemy numeracji obuwia
13. Wybrane artykuły chemii gospodarczej. Klasyfikacja wyrobów chemii gospodarczej
14. Rodzaje brudu i plam. Proces prania
15. Mydła, środki do mycia i pielęgnacji
16. Wyroby perfumeryjno-kosmetyczne
17. Wyroby różne

Towaroznawstwo Difin
Tytuł książki: "Towaroznawstwo Difin"
Autor: Beata Zembrzuska
Wydawnictwo: Difin
Cena: 24.00zł 21.60zł
Klienci, którzy kupili „Towaroznawstwo Difin”, kupili także:
<b>O rozwiązywaniu równań w liczbach całkowitych</b>, <font color="navy">Wacław Sierpiński</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
O rozwiązywaniu równań w liczbach całkowitych, Wacław Sierpiński, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Encyklopedia automatycznej broni wojskowej</b>, <font color="navy">A.E. Hartnik</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Bellona</font>
Encyklopedia automatycznej broni wojskowej, A.E. Hartnik, Wydawnictwo Bellona
<b>Flash CS3 Professional PL klatka po klatce</b>, <font color="navy">Katherine Ulrich</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Flash CS3 Professional PL klatka po klatce, Katherine Ulrich, Wydawnictwo HELION
<b>C++ inżynieria programowania</b>, <font color="navy">Victor Shtern</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
C++ inżynieria programowania, Victor Shtern, Wydawnictwo HELION
<b>Na własne oczy O samodzielnych obserwacjach nieba i Ziemi</b>, <font color="navy">Andrzej Branicki</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Na własne oczy O samodzielnych obserwacjach nieba i Ziemi, Andrzej Branicki, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Tablice informatyczne HTML5</b>, <font color="navy">Radosław Sokół</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Tablice informatyczne HTML5, Radosław Sokół, Wydawnictwo HELION
<b>Techniki fotografii wieloujęciowej Od inspiracji do obrazu</b>, <font color="navy">Jürgen Gulbins, Rainer Gulbins</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Techniki fotografii wieloujęciowej Od inspiracji do obrazu, Jürgen Gulbins, Rainer Gulbins, Wydawnictwo HELION
<b>Funkcjonalność aplikacji mobilnych. Nowoczesne standardy UX i UI</b>, <font color="navy">Jakob Nielsen, Raluca Budiu</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Funkcjonalność aplikacji mobilnych. Nowoczesne standardy UX i UI, Jakob Nielsen, Raluca Budiu, Wydawnictwo HELION
<b>Access programowanie w VBA</b>, <font color="navy">Charles E. Brown</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Access programowanie w VBA, Charles E. Brown, Wydawnictwo HELION
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Difin
 Kategoria:
 Ekonometria
Mikroekonomia Oswajanie z matematyką Wydanie 2

Mikroekonomia Oswajanie z matematyką Wydanie 2

59.00zł
47.20zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Wprowadzenie do kompresji danych Wydanie 2 Adam Drozdek WNT
UML inżynieria oprogramowania wydanie II Perdita Stevens HELION
Jądro Linuksa Przewodnik programisty Robert Love HELION
Blender Podstawy modelowania Bogdan Bociek HELION
Chemia organiczna Część II Clayden J., Dreeves N., Warren S., Wothers P. WNT
UNIX. Sztuka programowania Eric S. Raymond HELION
C++. 50 efektywnych sposobów na udoskonalenie Twoich programów Scott Meyers HELION
Więcej niż C++ Wprowadzenie do bibliotek Boost Bjorn Karlsson HELION
Windows Server 2008 PL Biblia Jeffrey R. Shapiro HELION

sobota, 19 styczeń 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami