Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Prószyński i S-ka
Krótka historia rozumu. Od pierwszej myśli człowieka do rozumienia Wszechświata

Krótka historia rozumu. Od pierwszej myśli człowieka do rozumienia Wszechświata

45.00zł
33.75zł
Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie II 69.00zł
Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie II

Tytuł: Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie II
Autor: Adam Olszewski
ISBN: 978-83-01-19412-3
Ilość stron: 346
Data wydania: 07/2018 (wydanie 2)
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 69.00zł


Oto książka, w której przedstawiono całość zagadnień dotyczących nowoczesnego przetwórstwa mięsa. Omówiono w niej m.in. metody uboju zwierząt rzeźnych, sposoby rozbioru tusz, produkcję wędlin, tłuszczów jadalnych i konserw oraz metody utrwalania mięsa i jego przetworów.

Opisano także najnowsze procesy technologiczne i zastosowanie w nich nowoczesnych urządzeń produkcyjnych. Uwzględniono problemy higieny produkcji i higieny pracy. Podano zasady HACCP, GMP i GPH oraz zamieszczono odpowiednie normy ISO 9000.

W drugim wydaniu podręcznika uaktualniono m.in. wykaz dozwolonych substancji dodatkowych dopuszczonych do stosowania w produkcji przetworów mięsnych i drobiowych, a także obowiązujące przepisy dotyczące przetwórstwa mięsa. Ponadto podano nową klasyfikację tusz zwierząt rzeźnych w systemie SEUROP.

Podręcznik jest przeznaczony dla uczniów zdobywających zawód rzeźnika-wędliniarza.

Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie II
Tytuł książki: "Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie II"
Autor: Adam Olszewski
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 69.00zł
Klienci, którzy kupili „Technologia przetwórstwa mięsa Wydanie II”, kupili także:
<b>Tailwind CSS. Projektowanie stron WWW i podejście utility-first</b>, <font color="navy">Michał Kortas</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Helion</font>
Tailwind CSS. Projektowanie stron WWW i podejście utility-first, Michał Kortas, Wydawnictwo Helion

Kwalifikacja EE.08. Montaż i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i sieci. Część 1. Urządzenia te, Tomasz Kowalski, Tomasz Orkisz, Wydawnictwo Helion

Zakochane w psychopatach. Jak się uwolnić od niszczącego związku i odzyskać równowagę, Sandra L. Brown, Wydawnictwo Sensus

Chemia związków aromatycznych, John D. Hepworth, David R. Waring, Michael J. Waring, Wydawnictwo Naukowe PWN

Wybrane zagadnienia rachunkowości finansowej dla zaawansowanych Zbiór zadań, Barbara Gierusz, Roman Nilidziński, Wydawnictwo ODDK

Komputerowe wspomaganie zarządzania przedsiębiorstwem, Ryszard Knosala, Wydawnictwo PWE
<b>Droga do Wszechświata Podróż na skraj rzeczywistości</b>, <font color="navy">Michael Dine</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Prószyński</font>
Droga do Wszechświata Podróż na skraj rzeczywistości, Michael Dine, Wydawnictwo Prószyński

Mózg To o czym dorośli Ci nie mówią, Boguś Janiszewski, Wydawnictwo Publicat

Biochemia Wydanie VIII, Berg, Jeremy M., Tymoczko, John L., Gatto, Gregory J., Strye, Wydawnictwo Naukowe PWN

wtorek, 16 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami