Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Chemia leksykon ucznia

Chemia leksykon ucznia

6.00zł
4.86zł
Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne 99.00zł
Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne

Tytuł: Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne
Autor: Zdzisław E. Sikorski , Agata Witczak
ISBN: 978-83-01-21299-5
Ilość stron: 304
Data wydania: 09/2020
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł


Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka.

Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się.

W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści.

Książka jest przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej jako autorytatywne, aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności. Jej ważnym celem jest pokazanie czytelnikowi tych zagrożeń i sposobów ich minimalizowania.

Autorzy zamieścili oraz przedyskutowali dogłębnie wiele wartościowych i żywotnych zagadnień zaczerpniętych zarówno z literatury specjalistycznej jak i będących efektem ich własnych przemyśleń, a także bogatego doświadczenia naukowo-badawczego. Poprawnie przetworzone owe informacje przyczyniły się do uzyskania przejrzystej i logicznej formy opisu zaprezentowanych w tekście zależności, opatrzonych często trafnym komentarzem..

Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne
Tytuł książki: "Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne"
Autor: Zdzisław E. Sikorski , Agata Witczak
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł
Klienci, którzy kupili „Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne”, kupili także:

Astrofizyka dla zabieganych, Neil de Grasse Tyson, Wydawnictwo Insignis Media

Teoria sprężystości, Lew D. Landau, Jewgienij M. Lifszyc, Wydawnictwo Naukowe PWN

Repetytorium maturzysty Fizyka, Anna Kukuła, Wydawnictwo Greg

Algorytmy - Sysło, Maciej Sysło, Wydawnictwo Helion

Trzydzieści sześć strategii starożytnych Chin, Stefan H. Verstappen, Wydawnictwo Onepress

Komunikacja w mediach społecznościowych, Wojciech Gustowski, Wydawnictwo Novae Res
<b>Prawa na każdy dzień. 366 medytacji o mocy, uwodzeniu, biegłości i naturze ludzkie</b>, <font color="navy">Robert Greene</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Sensus</font>
Prawa na każdy dzień. 366 medytacji o mocy, uwodzeniu, biegłości i naturze ludzkie, Robert Greene, Wydawnictwo Sensus

Big Data. Najlepsze praktyki budowy skalowalnych systemów obsługi danych w czasie rzeczywistym, Nathan Marz, James Warren, Wydawnictwo Helion

13 rzeczy których nie robią silne psychicznie kobiety, Amy Morin, Wydawnictwo GALAKTYKA

wtorek, 16 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami