Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne 99.00zł
Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne

Tytuł: Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne
Autor: Zdzisław E. Sikorski , Agata Witczak
ISBN: 978-83-01-21299-5
Ilość stron: 304
Data wydania: 09/2020
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł


Książka przedstawia aktualny stan wiedzy o składnikach surowców i produktów żywnościowych oraz dodatkach i zanieczyszczeniach, które w określonych warunkach mogą być szkodliwe dla zdrowia człowieka.

Opisuje zawartość, mechanizmy działania oraz czynniki wpływające na stężenie niepożądanych substancji naturalnych a także obcych w surowcach i produktach żywnościowych oraz sposoby ich usuwania lub inaktywowania, warunki zapobiegające powstawaniu niekorzystnych dla zdrowia związków wskutek przechowywania i przetwarzania żywności, międzynarodowe regulacje prawne i systemy kontroli mające na celu zabezpieczenie zdrowotnej jakości żywności, a także ocenę realnego zagrożenia dla zdrowia konsumentów stosujących racjonalne zasady odżywiania się.

W pracy nad książką uczestniczyło wielu autorów o uznanym autorytecie naukowym z kilku polskich ośrodków. Wskutek ich dobrej współpracy z redaktorami udało się przygotować manuskrypt stosunkowo jednolity stylistycznie i wyrównany pod względem poziomu naukowego i szczegółowości opisu. Nieliczne odstępstwa od zasad sformułowanych przez redaktorów naukowych wynikają m. in. z różnorodności podjętej tematyki, a także różnego podejścia autorów rozdziałów co do potrzeby uszczegółowienia treści.

Książka jest przeznaczona dla studentów różnych uczelni oraz pracowników gospodarki żywnościowej jako autorytatywne, aktualne źródło wiedzy o zagrożeniach wynikających z obecności szkodliwych substancji w żywności. Jej ważnym celem jest pokazanie czytelnikowi tych zagrożeń i sposobów ich minimalizowania.

Autorzy zamieścili oraz przedyskutowali dogłębnie wiele wartościowych i żywotnych zagadnień zaczerpniętych zarówno z literatury specjalistycznej jak i będących efektem ich własnych przemyśleń, a także bogatego doświadczenia naukowo-badawczego. Poprawnie przetworzone owe informacje przyczyniły się do uzyskania przejrzystej i logicznej formy opisu zaprezentowanych w tekście zależności, opatrzonych często trafnym komentarzem..

Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne
Tytuł książki: "Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne"
Autor: Zdzisław E. Sikorski , Agata Witczak
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł
Klienci, którzy kupili „Szkodliwe substancje w żywności Pochodzenie, działanie, zagrożenia zdrowotne”, kupili także:

Błąd Kartezjusza Wydanie 2, Antonio Damasio, Wydawnictwo Rebis

Dynamika budowli Obliczenia układów prętowych oraz o masach skupionych, Krzysztof Gromysz, Wydawnictwo Naukowe PWN

Microsoft Windows Server 2003 Projektowanie i organizacja Active Directory oraz usług zabezpieczeń Resource kit, Microsoft, Wydawnictwo Microsoft Press

Tajniki Windows 8, Paul Thurrott, Rafael Rivera, Wydawnictwo Helion

Wprowadzenie do kinetyki chemicznej, Andrzej Molski, Wydawnictwo WNT

Kwantowy Wszechświat Dlaczego zdarza się wszystko, co może się zdarzyć, Brian Cox, Jeff Forshaw, Wydawnictwo Prószyński

Statystyka Ekonometria Prognozowanie Ćwiczenia z Excelem 2007 + CD, Agnieszka Snarska, Wydawnictwo PLACET
<b>Matematyczne łamańce. 113 zagadek logicznych</b>, <font color="navy">Piotr Kosowicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Helion</font>
Matematyczne łamańce. 113 zagadek logicznych, Piotr Kosowicz, Wydawnictwo Helion

Mięśnie brzucha Atlas ćwiczeń, Frederic Delavier, Michael Gundill, Wydawnictwo PZWL

czwartek, 18 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami