Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
Ogólna technologia żywności Wydanie 8 51.98zł
Ogólna technologia żywności Wydanie 8

Autor: E. Pijanowski, M. Dłużewski

ISBN: 83-204-2889-0

Ilość stron: 586

Data wydania: 2009 (wydanie 9)

Jest to kompendium wiedzy z zakresu technologii żywności. Scharakteryzowano w nim główne źródła żywności, surowce przemysłu żywnościowego i produkty spożywcze. Opisano szczegółowe operacje i procesy przetwarzania żywności, metody jej utrwalania, a także materiały i metody pomocnicze stosowane w technologii żywności.

W VIII wydaniu książki uaktualniono dane liczbowe dotyczące bilansu żywności, zasobów wód słodkich i morskich, udziału przemysłu żywnościowego w gospodarce żywnościowej, a także produkcji i zużycia na cele żywieniowe głównych surowców przemysłu żywnościowego.

Podręcznik jest przeznaczony dla studentów chemii spożywczej i technologii żywności politechnik i akademii rolniczych. Będzie także pomocny inżynierom i technikom zatrudnionym w przemyśle żywnościowym.

Rozdziały:

Część pierwsza - Wstęp do technologii żywności
1. Technologia żywności, bilans żywności, przemysł spożywczy, gospodarka żywnościowa
2. Krótka charakterystyka głównych surowców przemysłu spożywczego, ich odbiór i czyszczenie
3. Produkty spożywcze i ich jakość

Część druga - Operacje i procesy związane z przetwarzaniem żywności
4. Operacje mechaniczne
5. Operacje termiczne
6. Niektóre operacje typu dyfuzyjnego
7. Procesy i operacje fizykochemiczne
8. Procesy chemiczne w technologii żywności
9. Procesy biotechnologiczne w technologii żywności

Część trzecia - Metody utrwalania żywności
10. Ogólne zasady utrwalania żywności
11. Utrwalanie żywności metodą chłodzenia lub zamrażania
12. Utrwalanie żywności za pomocą ogrzewania
13. Utrwalanie żywności oparte na odwadnianiu i na dodawania substancji osmoaktywnych
14. Utrwalanie żywności przez zakwaszanie i metodą chemiczną
15. Niekonwencjonalne, nietypowe i skojarzone metody utrwalania żywności

Część czwarta - Materiały i techniki pomocnicze w technologii żywności
16. Stosowanie dodatków funkcjonalnych do żywności
17. Mycie i dezynsekcja urządzeń i opakowań
18. Pakowanie żywności
19. Przechowywanie i transport żywności
20. Kontrola procesu produkcyjnego
21. Gospodarowanie energią, wodą i ochrona środowiska

Ogólna technologia żywności Wydanie 8
--- Pozycja niedostępna.---
Klienci, którzy kupili „Ogólna technologia żywności Wydanie 8”, kupili także:

Uziemienia w sieciach elektroenergetycznych, Witold Hoppel, Robert Marciniak, Wydawnictwo Naukowe PWN

Fundamentalnie Tak fizyka kwantowa i fizyka cząstek elementarnych wyjaśnia wszystko (oprócz grawitacji), Tim James, Wydawnictwo Prószyński

Bezpieczeństwo transportu morskiego, Ryszard K. Miler, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Wstęp do analizy matematycznej, algebry i równań różniczkowych. Zadania dla studentów i kandydatów na studia</b>, <font color="navy">Michał Kremzer</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Helion</font>
Wstęp do analizy matematycznej, algebry i równań różniczkowych. Zadania dla studentów i kandydatów na studia, Michał Kremzer, Wydawnictwo Helion

Odporność. Inteligencja emocjonalna. Harvard Business Review, Harvard Business Review, Wydawnictwo Onepress

Naprawa pralek automatycznych, Robert Sądowski, Wydawnictwo WKiŁ
<b>Dieta keto dla bystrzaków</b>, <font color="navy">Rami Abrams, Vicky Abrams</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Septem</font>
Dieta keto dla bystrzaków, Rami Abrams, Vicky Abrams, Wydawnictwo Septem

Segmentacja obrazów cyfrowych Metody segmentacji wododziałowej, Mariusz Nieniewski, Wydawnictwo EXIT
<b>Inżynieria chaosu. Odporność systemów w praktyce</b>, <font color="navy">Casey Rosenthal, Nora Jones</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Helion</font>
Inżynieria chaosu. Odporność systemów w praktyce, Casey Rosenthal, Nora Jones, Wydawnictwo Helion

piątek, 29 marca 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami