Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WKiŁ
Obsługa i naprawa motocykli

Obsługa i naprawa motocykli

73.50zł
62.48zł
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności 49.00zł
Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności

Tytuł: Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności
Autor: Praca zbiorowa
ISBN: 978-83-01-19430-7
Ilość stron: 110
Data wydania: 07/2017
Oprawa: Miękka
Format: 16.5x23.5
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 49.00zł


Żywność jest źródłem składników odżywczych dla człowieka, ale też idealnym środowiskiem rozwoju wielu mikroorganizmów. Dlatego higiena wytwarzania żywności to jeden z najważniejszych elementów produkcji spożywczej.

Publikacja omawia zagrożenia chemiczne, mające wpływ na produkty spożywcze z perspektywy mikrobiologii. Są one wynikiem oddziaływania dodatków do żywności, zanieczyszczeń pochodzących od materiałów do pakowania, substancji chemicznych wykorzystywanych w systemach czyszczących oraz toksyn mikrobiologicznych.

Wszystkie zagadnienia przedstawione są na przykładach i dotyczą m.in. histaminy w rybach i produktach rybnych, toksyn biologicznych i przyczyn ich występowania, czynników wpływających na powstawanie biofilmów i strategii kontrolnych oraz zagrożeń ze strony Escherichia coli.

Książka jest adresowana do chemików, mikrobiologów, technologów żywności, przedstawicieli zawodów medycznych oraz weterynarzy.

Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności
Tytuł książki: "Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności"
Autor: Praca zbiorowa
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 49.00zł
Klienci, którzy kupili „Mikrobiologiczne zanieczyszczenia żywności”, kupili także:

Dostosuj się lub giń. Jak odnieść sukces w branży aplikacji mobilnych, Luiza Bachórzewska, Wydawnictwo Onepress

Tak sobie wyobrażałam śmierć, Döden tänkte jag mig sa (Helena Mobacke #1) // Death As I See It, Wydawnictwo Editio

Słownik chemiczny angielsko-polski Wydanie III, Praca zbiorowa, Wydawnictwo Naukowe PWN

Tajemnica wyspy Flatey, Viktor Arnar Ingólfsson, Wydawnictwo Editio

ArchiCAD. Ćwiczenia praktyczne, Barbara Urbanowicz, Wydawnictwo Helion

Edytorstwo Jak wydawać współczesne teksty literackie, Łukasz Garbal, Wydawnictwo Naukowe PWN

wtorek, 19 marca 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami