Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WKiŁ
Pomiary elektryczne i elektroniczne Podręcznik do kształcenia w zawodach: elektryk, technik elektryk Kwalifikacja EE.05

Pomiary elektryczne i elektroniczne Podręcznik do kształcenia w zawodach: elektryk, technik elektryk Kwalifikacja EE.05

95.00zł
80.75zł
Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu 44.90zł
Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu

Autor: Jan Gawęcki, Teresa Mossor-Pietraszewska

ISBN: 978-83-01-14254-4

Ilość stron: 452

Data wydania: 02/2014 (dodruk)

Wydawnictwo: PWN

Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, o ich przetwarzaniu, utrwalaniu oraz uwarunkowaniach jakościowych i funkcjonowaniu na rynku. Podstawowe wiadomości z zakresu żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia.

Książka uświadamia czytelnikom ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostuje fałszywe informacje upowszechniane przez media i wyjaśnia kontrowersje i problemy związane z jej tematyką, np. żywność transgeniczna, wegetarianizm, interakcje różnych leków z żywnością, "diety cud" oraz ksenobiotyki.

Rozdziały:
ALFABETYCZNY WYKAZ HASEł          

I. WSTĘP               
1. Pojęcie zdrowia oraz jego uwarunkowania genetyczne, środowiskowe i związane ze stylem życia
2. Relacje między żywnością, żywieniem i zdrowiem

II. ŻYWNOŚĆ
1. Definicje i podział produktów żywnościowych
2. JakośĆ żywności i jej uwarunkowania
3. Przetwarzanie i utrwalanie żywności
4. Biotechnologia w produkcji żywności
5. Dodatki do żywności i ich zastosowanie
6. Znakowanie żywności
7. Prawo żywnościowe i urzędowa kontrola żywności

III. ŻYWIENIE    
1. Istota racjonalnego żywienia i podstawowe pojęcia z tym związane
2. Podstawowe składniki pożywienia
3. ŻywnośĆ jako źródło składników odżywczych
4. Trawienie i przyswajanie pożywienia
5. Podstawowe zasady racjonalnego żywienia
6. Wegetarianizm jako dieta alternatywna
7. Żywienie dietetyczne
8. Interakcje leków ze składnikami żywności

IV. ZDROWIE
1. Biologiczne podstawy zdrowia
2. Etiologia i prewencja wybranych chorób dietozależnych
3. Zanieczyszczenia żywności i ich wpływ na zdrowie człowieka
4. Inne zagrożenia dla zdrowia
5. Instrumenty polityki prozdrowotnej

Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu
Tytuł książki: "Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu"
Autor: Jan Gawęcki, Teresa Mossor-Pietraszewska
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 44.90zł
Klienci, którzy kupili „Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu”, kupili także:

Eat Stop Eat Stosuj post, zgub zbędne kilogramy i osiągnij zdrowie, Brad Pilon, Wydawnictwo Septem

Lego Mindstorms EV3. Programowanie robotów, Wiesław Rychlicki, Wydawnictwo Helion

Język niemiecki w branży samochodowej Deutsch in der Automobilbranche, Piotr Rochowski, Wydawnictwo WKiŁ

Wzorce Cloud Native Projektowanie oprogramowania odpornego na zmiany, Cornelia Davies, Wydawnictwo Naukowe PWN

Cudowne i interesujące łamigłówki matematyczne, David Wells, Wydawnictwo Zysk i S-ka

Demon Maxwella Dzieje i filozofia pewnego eksperymentu, Robert Piotrowski, Wydawnictwo Dialog

Jestem gwiazdą, Robert Trojanowski, Wydawnictwo Septem

Kosmos Od planety Ziemia do krańca wszechświata, Stephen Hawking, Wydawnictwo Bellona

Fizjologia sportu Krótkie wykłady, K. Birch, D. MacLaren, K. George, Wydawnictwo Naukowe PWN

czwartek, 28 marca 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami