Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 BTC
Przetworniki A/C i C/A Teoria i praktyka

Przetworniki A/C i C/A Teoria i praktyka

139.00zł
Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu 44.90zł
Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu

Autor: Jan Gawęcki, Teresa Mossor-Pietraszewska

ISBN: 978-83-01-14254-4

Ilość stron: 452

Data wydania: 02/2014 (dodruk)

Wydawnictwo: PWN

Najnowsza wiedza o produktach żywnościowych, o ich przetwarzaniu, utrwalaniu oraz uwarunkowaniach jakościowych i funkcjonowaniu na rynku. Podstawowe wiadomości z zakresu żywienia oraz biologicznych, medycznych i społecznych aspektów ochrony zdrowia.

Książka uświadamia czytelnikom ścisłe związki między żywnością, żywieniem i zdrowiem, prostuje fałszywe informacje upowszechniane przez media i wyjaśnia kontrowersje i problemy związane z jej tematyką, np. żywność transgeniczna, wegetarianizm, interakcje różnych leków z żywnością, "diety cud" oraz ksenobiotyki.

Rozdziały:
ALFABETYCZNY WYKAZ HASEł          

I. WSTĘP               
1. Pojęcie zdrowia oraz jego uwarunkowania genetyczne, środowiskowe i związane ze stylem życia
2. Relacje między żywnością, żywieniem i zdrowiem

II. ŻYWNOŚĆ
1. Definicje i podział produktów żywnościowych
2. JakośĆ żywności i jej uwarunkowania
3. Przetwarzanie i utrwalanie żywności
4. Biotechnologia w produkcji żywności
5. Dodatki do żywności i ich zastosowanie
6. Znakowanie żywności
7. Prawo żywnościowe i urzędowa kontrola żywności

III. ŻYWIENIE    
1. Istota racjonalnego żywienia i podstawowe pojęcia z tym związane
2. Podstawowe składniki pożywienia
3. ŻywnośĆ jako źródło składników odżywczych
4. Trawienie i przyswajanie pożywienia
5. Podstawowe zasady racjonalnego żywienia
6. Wegetarianizm jako dieta alternatywna
7. Żywienie dietetyczne
8. Interakcje leków ze składnikami żywności

IV. ZDROWIE
1. Biologiczne podstawy zdrowia
2. Etiologia i prewencja wybranych chorób dietozależnych
3. Zanieczyszczenia żywności i ich wpływ na zdrowie człowieka
4. Inne zagrożenia dla zdrowia
5. Instrumenty polityki prozdrowotnej

Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu
Tytuł książki: "Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu"
Autor: Jan Gawęcki, Teresa Mossor-Pietraszewska
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 44.90zł
Klienci, którzy kupili „Kompendium wiedzy o żywności żywieniu i zdrowiu”, kupili także:

Windows 10 PL. Dla seniorów, Bartosz Danowski, Wydawnictwo Helion

Chemia Encyklopedia dla wszystkich, Praca zbiorowa, Wydawnictwo WNT

Hiszpański Dobry start! 3 w 1 + CD, Małgorzata Szczepanik , Justyna Jannasz , Julia Możdżyńska, Wydawnictwo Lingo
<b>Podstawy matematyki w data science. Algebra liniowa, rachunek prawdopodobieństwa i statystyka</b>, <font color="navy">Thomas Nield</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Helion</font>
Podstawy matematyki w data science. Algebra liniowa, rachunek prawdopodobieństwa i statystyka, Thomas Nield, Wydawnictwo Helion

Jak dobrze pisać Od myśli do tekstu, Jolanta Maćkiewicz, Wydawnictwo Naukowe PWN

Python Ćwiczenia praktyczne, Andrzej Kierzkowski, Marek Gawryszewski, Wydawnictwo Helion

Gdzie ci mężczyźni?, Philip G. Zimbardo, Nikita S. Coulombe, Wydawnictwo Naukowe PWN

Przeciwutleniacze w żywności Aspekty zdrowotne, technologiczne, molekularne i analityczne, Włodzimierza Grajka, Wydawnictwo WNT

Cyberplemiona Analiza zachowań użytkowników Facebooka w trakcie kampanii parlamentarnej, Paweł Matuszewski, Wydawnictwo Naukowe PWN

wtorek, 23 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami