Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Algorytmy Wzorce UML » Zarządzanie projektami » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
  Algorytmy
  Deep Learning Uczenie maszynowe
  Inżynieria oprogramowania
  Scrum
  Sztuczna inteligencja
  Techniki programowania
  Wyrażenia regularne
  Wzorce projektowe
  Zarządzanie projektami
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 PWN
Inżynieria metali i technologie materiałowe Wydanie II

Inżynieria metali i technologie materiałowe Wydanie II

99.00zł
Gotowanie dla geeków. Wydanie II 69.00zł 51.75zł
Gotowanie dla geeków. Wydanie II

Tytuł: Gotowanie dla geeków. Wydanie II
Tytuł oryginalny Cooking for Geeks: Real Science, Great Cooks, and Good Food, 2nd Edition
Autor: Jeff Potter
ISBN: 978-83-283-4992-6
Ilość stron: 462
Data wydania: 10/2019
Oprawa: Miękka
Format: 200x225
Wydawnictwo: Helion
Cena: 69.00zł 51.75zł


Dociekliwy geek w kuchni nie zadowoli się prostym odtwarzaniem gotowych przepisów z czyjegoś bloga. Będzie drążyć, zastanawiać się, popróbuje eksperymentów. Być może da się ponieść intuicji albo postara się uzyskać zaskakujące połączenie smaków i zapachów.

Tak pojmowana kuchnia staje się miejscem niezwykłym, gdzie nauka harmonijnie łączy się ze sztuką, przyjemność ze zdrowiem, a poszczególne detale przepisu uzyskują specjalne znaczenie. Niezależnie od tego, czy chcesz zrobić proste naleśniki, czy przygotować wykwintne danie, które zachwyci gości, postaw na subtelne połączenie prawideł fizyki i chemii ze szczyptą artystycznej improwizacji!

Ta książka jest drugim, poszerzonym i uzupełnionym wydaniem przewodnika po kuchni dla geeków. Znajdziesz tu mnóstwo przydatnych informacji, inspiracji i zadziwiających ciekawostek. W każdym rozdziale znalazły się przepisy kulinarne, propozycje eksperymentów, a także informacje wprost od badaczy, naukowców i świetnych szefów kuchni.

Dowiesz się, jakie procesy zachodzą w różnych temperaturach pieczenia i gotowania, jak zrobić idealne kruche ciasto i dlaczego warto postawić na sezonowość. Nie zabrakło wskazówek, dzięki którym będziesz gotować nie tylko pysznie, ale i zdrowo!

Dzięki własnej ciekawości i chęci eksperymentowania oraz niewielkiej pomocy tej książki szybko odkryjesz, jak niezwykłym, fascynującym, magicznym i... nieodparcie przyjemnym miejscem jest Twoja kuchnia!

W tej książce między innymi:
• przepisy na samotną szybką kolację i wystawne przyjęcie
• przydatne informacje o wyposażeniu kuchni i poszczególnych produktach
• co się dzieje podczas gotowania, pieczenia, duszenia, smażenia
• co wpływa na wrażenia smaku i zapachu
• karmelizacja cukru, sztuczki z szybkowarem, technika sous vide i inne

Kuchnia? Badaj, eksperymentuj, pytaj - i ciesz się.


Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 51,75zł

Gotowanie dla geeków. Wydanie II
Tytuł książki: "Gotowanie dla geeków. Wydanie II"
Autor: Jeff Potter
Wydawnictwo: Helion
Cena: 69.00zł 51.75zł
Klienci, którzy kupili „Gotowanie dla geeków. Wydanie II”, kupili także:

Chemia organiczna McMurry Tom 1 Nowe wydanie, John McMurry, Wydawnictwo Naukowe PWN

Proste, ale ważne w zarządzaniu! Jak skutecznie zarządzać ludźmi i zmianą, Adam Dębowski, Wydawnictwo Onepress

Blender Od planowania, modelowania oraz teksturowania do animacji i renderingu Praktyczne projekty, Jarosław Kolmaga, Wydawnictwo Helion

Opłaty i podatki ekologiczne po polsku, Barbara Kryk, Lidia Kłos, Irena Agata Łucka, Wydawnictwo CEDEWU

CMS praktyczne projekty, Waldemar Howil, Wydawnictwo Helion

Tomografia komputerowa Budowa urządzeń CT algorytmy rekonstrukcyjne, Robert Cierniak, Wydawnictwo EXIT

Maszynoznawstwo chemiczne Podstawy wytrzymałości i przykłady obliczeń, Witold Lewandowski , Michał Ryms, Wydawnictwo Naukowe PWN

Zintegrowane zarządzanie środowiskiem, Matthias Kramer, Andrzej Kryński, Aime F. Caekelbergh, Wydawnictwo Wolters Kluwer

Marketing produktów żywnościowych, Tomasz Domański, Paweł Bryła, Wydawnictwo PWE

piątek, 19 kwietnia 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami