Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Multimedia » Fotografia cyfrowa » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
  Adobe After Effects
  Adobe Premiere
  Cubase Dźwięk MP3
  Cyfrowe filmy wideo
  Fotografia cyfrowa
  Nagrywanie płyt CD/DVD
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Zastosowania metod sztucznej inteligencji w inżynierii produkcji

Zastosowania metod sztucznej inteligencji w inżynierii produkcji

57.75zł
43.89zł
Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła 59.00zł 23.60zł
Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła

Tytuł: Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła
Autor: Nicole S. Young
ISBN: 978-83-246-3859-8
Ilość stron: 288
Data wydania: 07/2012
Oprawa: Miękka
Format: 200x230
Wydawnictwo: HELION
Cena: 59.00zł 23.60zł


Uwiecznij swoje osiągnięcia kulinarne.

Gdy otworzysz jakąkolwiek książkę kucharską, natkniesz się na atrakcyjne zdjęcia gotowych posiłków. Z pewnością ich autorzy muszą mieć silną wolę, skoro nie pałaszują fotografowanego przedmiotu, zanim nie skończą sesji. Ale silna wola nie wystarczy, żeby zrobić dobre zdjęcie. Co jeszcze jest potrzebne do osiągnięcia rewelacyjnego efektu?

W tej książce znajdziesz bogate menu najlepszych porad, dzięki którym osiągniesz swój cel. Wybierzesz odpowiedni sprzęt, oświetlenie oraz rekwizyty. Ponadto zapoznasz się z możliwościami programu Adobe Photoshop w zakresie obróbki zdjęć oraz technikami maskowania niedoskonałości przygotowanych posiłków. Ta książka jest idealną pozycją dla Ciebie, niezależnie od tego, czy potrzebujesz zdjęć do swojego bloga kulinarnego, czy też chcesz pochwalić się własnymi osiągnięciami przed znajomymi na Facebooku. Jedno jest pewne - jeśli zastosujesz się do porad z tej książki, Twoje zdjęcia sprawią, że wszystkim przyjaciołom ślinka pocieknie wprost na klawiaturę!

Wszystko, co musisz wiedzieć na temat fotografowania żywności:

  • Wybierz odpowiedni sprzęt
  • Oświetl odpowiednio fotografowany posiłek
  • Stylizuj przygotowane potrawy
  • Korzystaj z rekwizytów
  • Ulepsz zdjęcia w Photoshopie

Pamiętaj o jednej zasadzie - najpierw zdjęcia, potem uczta.

Rozdziały:

ROZDZIAŁ 1: PODSTAWY FOTOGRAFII (11)

  • Zrozumieć podstawowe zasady fotografii cyfrowej (11)
  • Omawiamy zdjęcie (12)
  • Omawiamy zdjęcie (14)
  • Typy plików: RAW i JPEG (16)
  • Balans bieli (19)
  • Trzy składowe ekspozycji: przysłona, czas otwarcia migawki i czułość ISO (23)
  • Zadania na koniec rozdziału (31)

ROZDZIAŁ 2: Sprzęt fotograficzny (33)

  • Narzędzia pracy (33)
  • Omawiamy zdjęcie (34)
  • Omawiamy zdjęcie (36)
  • Aparaty cyfrowe (38)
  • Obiektywy i ogniskowe (43)
  • Statywy i akcesoria (48)
  • Sprzęt oświetleniowy (50)
  • Zadania na koniec rozdziału (53)

ROZDZIAŁ 3: OŚWIETLENIE (55)

  • Techniki oświetlania żywności (55)
  • Omawiamy zdjęcie (56)
  • Omawiamy zdjęcie (58)
  • Zobacz światło (60)
  • Charakter światła (61)
  • Światło tylne jest najlepsze (66)
  • Rodzaje światła (74)
  • Akcesoria do modelowania światła (79)
  • Zadania na koniec rozdziału (86)

ROZDZIAŁ 4: Stylizacja i rekwizyty (89)

  • Sztuka prezentacji potraw (89)
  • Omawiamy zdjęcie (90)
  • Omawiamy zdjęcie (92)
  • Co wziąć pod uwagę podczas stylizacji (94)
  • Zapewnić najlepszą jakość (96)
  • Podstawy stylizacji potraw (99)
  • Wskazówki i sztuczki (104)
  • Stylizacja z użyciem rekwizytów (116)
  • Zadania na koniec rozdziału (123)

ROZDZIAŁ 5: Kadrowanie i kompozycja (125)

  • Udoskonalaj zdjęcia poprzez dobrą kompozycję (125)
  • Omawiamy zdjęcie (126)
  • Omawiamy zdjęcie (128)
  • Odnajdywanie równowagi (130)
  • Perspektywa i kadrowanie (134)
  • Ogniskowa, kompresja perspektywy i głębia ostrości (142)
  • Ostrość (146)
  • Kształty, linie i kolory (149)
  • Zadania na koniec rozdziału (155)

ROZDZIAŁ 6: Obróbka zdjęć w programie Adobe® Photoshop® (157)

  • Uwydatnianie najlepszych fragmentów zdjęcia (157)
  • Omawiamy Adobe Photoshop (158)
  • Rozpoczęcie pracy (162)
  • Praca z plikami RAW (164)
  • Podstawy Photoshopa (179)
  • Sztuczki i triki w Photoshopie (192)
  • Ostatnie poprawki (203)
  • Zadania na koniec rozdziału (209)

ROZDZIAŁ 7: Za kulisami (211)

  • Fotografia żywności od początku do końca (211)
  • Omawiamy zdjęcie (212)
  • Omawiamy zdjęcie (214)
  • Małże z makaronem linguine (217)
  • Czekoladowe fondue (225)
  • Koszyk z wiśniami (233)
  • Chleb bananowy (243)
  • Sajgonki z krewetkami (249)
  • Tosty francuskie (257)
  • Pierożki z farszem wieprzowym (265)
  • Makaron na widelcu (273)
  • Podsumowanie (281)
Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła
Tytuł książki: "Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła"
Autor: Nicole S. Young
Wydawnictwo: HELION
Cena: 59.00zł 23.60zł
Klienci, którzy kupili „Fotografia kulinarna Od zdjęcia do arcydzieła”, kupili także:
<b>Cyfrowa ciemnia Komputerowy warsztat fotografa</b>, <font color="navy">Artur Chmielewski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Cyfrowa ciemnia Komputerowy warsztat fotografa, Artur Chmielewski, Wydawnictwo HELION
<b>Fotomontaż w Photoshopie Sekrety doskonałego wyboru i łączenia obrazów cyfrowych</b>, <font color="navy">Matt Kloskowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Fotomontaż w Photoshopie Sekrety doskonałego wyboru i łączenia obrazów cyfrowych, Matt Kloskowski, Wydawnictwo HELION
<b>Profesjonalne zarządzanie barwą Wydanie II</b>, <font color="navy">Bruce Fraser, Chris Murphy, Fred Bunting</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Profesjonalne zarządzanie barwą Wydanie II, Bruce Fraser, Chris Murphy, Fred Bunting, Wydawnictwo HELION
<b>Photoshop Maskowanie i komponowanie. Wydanie II</b>, <font color="navy">Katrin Eismann, Sean Duggan, James Porto</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Photoshop Maskowanie i komponowanie. Wydanie II, Katrin Eismann, Sean Duggan, James Porto, Wydawnictwo HELION
<b>Ponadczasowe logo Projektowanie znaków odpornych na działanie czasu</b>, <font color="navy">Jack Gernsheimer</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Ponadczasowe logo Projektowanie znaków odpornych na działanie czasu, Jack Gernsheimer, Wydawnictwo HELION
<b>Podręcznik genialnych pomysłów Od inspiracji po realizację Smashing Magazine</b>, <font color="navy">Cameron Chapman</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Podręcznik genialnych pomysłów Od inspiracji po realizację Smashing Magazine, Cameron Chapman, Wydawnictwo HELION
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo HELION
 Kategoria:
 Energetyka
Ogniwa słoneczne Wpływ środowiska naturalnego na ich pracę Wydanie 2

Ogniwa słoneczne Wpływ środowiska naturalnego na ich pracę Wydanie 2

55.00zł
41.80zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
SAP R/3 Przewodnik dla menadżerów Vivek Kale HELION
ArchiCAD 10 Karl Heinz Sperber HELION
Bionika Wydanie 2 Ewaryst Tkacz, Przemysław Borys WNT
Jak zdać egzamin zawodowy w technikum informatycznym? Kwalifikacje E.12, E.13, E.14 Tomasz Kowalski HELION
ArchiCad 8.1/9 Rafał Ślęk HELION
Enterprise JavaBeans 3.0 wydanie V Bill Burke, Richard Monson-Haefel HELION
Odzysk i zagospodarowanie niskotemperaturowego ciepła odpadowego ze spalin wylotowych Kazimierz Wójs Naukowe PWN
Programowanie strukturalne i obiektowe Podręcznik do nauki zawodu technik informatyk Wydanie II poprawione Tomasz Rudny HELION
ECDL Europejski Certyfikat Umiejętności Komputerowych Przewodnik Tom I Leszek Litwin HELION

poniedziałek, 20 sierpień 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami