Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Roboty przemysłowe Budowa i zastosowanie Wydanie 2

Roboty przemysłowe Budowa i zastosowanie Wydanie 2

59.00zł
53.10zł
Enzymy w technologii spożywczej 99.00zł
Enzymy w technologii spożywczej

Tytuł: Enzymy w technologii spożywczej
Tytuł oryginalny Enzymes in Food Technology
Autor: Rober J. Whitehurst
ISBN: 978-83-01-18779-8
Ilość stron: 480
Data wydania: 10/2016
Oprawa: Twarda
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł


Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów.

Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.

Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem „przetwórstwa żywności”.

Enzymy w technologii spożywczej
Tytuł książki: "Enzymy w technologii spożywczej"
Autor: Rober J. Whitehurst
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł
Klienci, którzy kupili „Enzymy w technologii spożywczej”, kupili także:

Krowy w labiryncie i inne eksploracje matematyczne, Ian Stewart, Wydawnictwo Prószyński

Piknik z Einsteinem Naukowy zawrót głowy, Ben Miller, Wydawnictwo Naukowe PWN

Bombonierka matematyczna Wielka księga zagadek, Zdzisław Pogoda, Krzysztof Ciesielski, Wydawnictwo Demart

Księga matematycznych tajemnic, Ian Stewart, Wydawnictwo Wydawnictwo Literackie

Biotechnologia żywności, Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold, Wydawnictwo WNT

Algorytmizacja i programowanie w MATLABIE, Kazimierz Banasiak, Wydawnictwo BTC

wtorek, 19 marca 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami