Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WKiŁ
Logistyka ogólna

Logistyka ogólna

65.00zł
48.75zł
Enzymy w technologii spożywczej 99.00zł 74.25zł
Enzymy w technologii spożywczej

Tytuł: Enzymy w technologii spożywczej
Tytuł oryginalny Enzymes in Food Technology
Autor: Rober J. Whitehurst
ISBN: 978-83-01-18779-8
Ilość stron: 480
Data wydania: 10/2016
Oprawa: Twarda
Format: 16.5x23.5cm
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł 74.25zł


Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów.

Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.

Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem „przetwórstwa żywności”.

Enzymy w technologii spożywczej
Tytuł książki: "Enzymy w technologii spożywczej"
Autor: Rober J. Whitehurst
Wydawnictwo: Naukowe PWN
Cena: 99.00zł 74.25zł
Klienci, którzy kupili „Enzymy w technologii spożywczej”, kupili także:
<b>Matematyka daj się uwieść</b>, <font color="navy">Christoph Drösser</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Matematyka daj się uwieść, Christoph Drösser, Wydawnictwo Naukowe PWN
<b>Krowy w labiryncie i inne eksploracje matematyczne</b>, <font color="navy">Ian Stewart</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Prószyński</font>
Krowy w labiryncie i inne eksploracje matematyczne, Ian Stewart, Wydawnictwo Prószyński
<b>Biotechnologia żywności</b>, <font color="navy">Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Biotechnologia żywności, Bednarski Włodzimierz, Reps Arnold, Wydawnictwo WNT
<b>Bombonierka matematyczna Wielka księga zagadek</b>, <font color="navy">Zdzisław Pogoda, Krzysztof Ciesielski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Demart</font>
Bombonierka matematyczna Wielka księga zagadek, Zdzisław Pogoda, Krzysztof Ciesielski, Wydawnictwo Demart
<b>Tabele składu i wartości odżywczej żywności Wydanie II</b>, <font color="navy">Hanna Kunachowicz , Irena Nadolna , Beata Przygoda , Krystyna Iwanow</font>, <font color="green"> Wydawnictwo PZWL</font>
Tabele składu i wartości odżywczej żywności Wydanie II, Hanna Kunachowicz , Irena Nadolna , Beata Przygoda , Krystyna Iwanow, Wydawnictwo PZWL
<b>Księga matematycznych tajemnic</b>, <font color="navy">Ian Stewart</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Wydawnictwo Literackie</font>
Księga matematycznych tajemnic, Ian Stewart, Wydawnictwo Wydawnictwo Literackie
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Naukowe PWN
 Kategoria:
 Układy cyfrowe
Mikrokontrolery LPC1100 Pierwsze kroki

Mikrokontrolery LPC1100 Pierwsze kroki

69.00zł
55.20zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Chłodnictwo Technologia w piekarni Klaus Losche Naukowe PWN
Cisza w sieci Praktyczny przewodnik po pasywnym rozpoznaniu i atakach pośrednich Michał Zalewski HELION
Kwalifikacje E.14 i EE.09. Podstawy programowania w języku JavaScript. Ćwiczenia praktyczne do nauki zawodu technik info Piotr Siewniak HELION
Podstawy fizyki Tom 3 Wydanie 2 David Halliday, Robert Resnick, Jearl Walker Naukowe PWN
Chemia organiczna Część IV J. Clayden, N. Greeves, S. Warren, P. Wothers WNT
AVR Układy peryferyjne Tomasz Francuz HELION
Bionika Wydanie 2 Ewaryst Tkacz, Przemysław Borys WNT
Więcej niż C++ Wprowadzenie do bibliotek Boost Bjorn Karlsson HELION
ArchiCAD 10 Karl Heinz Sperber HELION

piątek, 14 grudzień 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami