Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Poradniki » Dom » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
  Beletrystyka
  Biologia
  Dom
  Dzieci
  Edukacja
  Filozofie
  Geografia
  Historia
  Inteligencja Umysł Pamięć
  Kobieta i mężczyzna
  Kosmetyka
  Miłość Szczęście
  Motywacja Osobowość
  Mózg Umysł
  Osobowość Samorealizacja
  Podróże Reportaż
  Polityka
  Popularnonaukowe
  Psychologia
  Rodzina
  Różne
  Socjologia
  Sport
  Stres
  Turystyka
  Zarządzanie czasem
  Zdrowie Dieta
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Słowniki
Serwery
Sieci komputerowe
Systemy operacyjne
Technika
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 WNT
Metody teorii grup w chemii

Metody teorii grup w chemii

35.00zł
28.35zł
Delicje i łakocie 44.90zł 35.02zł
Delicje i łakocie

Tytuł: Delicje i łakocie
Autor: Paulina Krajewska
ISBN: 978-83-283-1026-1
Ilość stron: 272
Data wydania: 11/2015
Oprawa: Twarda
Format: 164x239
Wydawnictwo: Septem
Cena: 44.90zł 35.02zł


Zanurz się w morzu pyszności.

• Batony, babeczki, chałwa i baklawa, czyli jak przygotować szybką przekąskę na poprawę humoru
• Kremy, naleśniki i desery na ciepło, czyli jak zaskoczyć gości i umilić sobie czas po ciężkim dniu
• Napoje rozgrzewające i orzeźwiające, czyli jak rozświetlić zimne dni i z fantazją przeżyć gorące

Desery, łakocie, pyszności sezonowe i całoroczne... Któż z nas jest w stanie oprzeć się oszałamiającym aromatom bananów w czekoladzie, przejść obojętnie obok marcepanu, ciepłych lodów czy orzeźwiającej owocowej lemoniady? Każdy deser smakuje jednak o niebo lepiej, jeśli przygotujesz go własnoręcznie, dodasz ulubionych przypraw i szczypty kulinarnego szaleństwa. Jeśli szukasz inspiracji albo gotowych, sprawdzonych, odlotowych przepisów — zajrzyj do książki Delicje i łakocie . Jej autorka to specjalistka od łakoci, odważna eksperymentatorka i hedonistka zarazem. Wśród jej niebanalnych propozycji znajdziesz grillowane ananasy z miętą, czekoladowe ciasto z płynnym środkiem i... bezalkoholowe piwo imbirowe!

Śmiało wkrocz do królestwa smakołyków! Paulina Krajewska, gospodyni Kulinarnego Bloga Roku 2011, pokaże Ci, jak zrobić pyszne batony, zdrowe koktajle, delikatne kremy i domowe pralinki (swoją drogą znacznie smaczniejsze niż te ze sklepu!). Żaden z podanych tu przepisów nie jest anonimowy, każdy ma swoją historię i miejsce w życiu autorki. I uwaga! Niemal przy wszystkich podana jest dodatkowo wersja light dla liczących kalorie, chociaż zwolennicy drakońskich diet raczej nie znajdą tu nic dla siebie.

Wszystkim życzymy niezapomnianych rozkoszy podniebienia.

Zapomnij o kaloriach i połasuj w kuchni.

Spis treści:

CZĘŚĆ I Małe łakocie
Kokosowe batony w czekoladzie (12)
Batony energetyczne (14)
Trufle owsiane (16)
Marcepan (18)
Ananasy grillowane z miodem i miętą (20)
Babeczki z ryżu preparowanego (22)
Batony ciastko-karmel-czekolada (24)
Białe krówki (26)
Biały krem czekoladowy (28)
Brigadeiro (30)
Budyń karmelowy (32)
Burfi (34)
Crema catalana - krem kataloński (36)
Creme brulée (38)
Creme caramel - krem karmelowy (40)
Creme pâtissiere - cukierniczy krem budyniowy (42)
Custard - krem angielski (44)
Pastylki z masłem orzechowym w czekoladzie (46)
Czekoladowo-karmelowo-orzechowy krem do wyjadania (48)
Daifuku z truskawkami i pastą z fasoli (50)
Deser z tapioką i mleczkiem kokosowym (52)
Dżem z buraków (54)
Dżem z pomidorów (56)
Eggnog (58)
Galaretka z mleka kokosowego w syropie cukrowym (60)
Galaretki w cytrynie (62)
Ganache czekoladowy (64)
Granola (66)
Nachosy z jabłek z masłem orzechowym i czekoladą (68)
Kisiel z jabłkami (70)
Kogel-mogel (72)
Kokosanki 2 składniki (74)
Kostki lodu (76)
Krem czekoladowy z daktyli (78)
Krem czekoladowy z kaszy jaglanej (80)
Krem czekoladowy z orzechów laskowych (82)
Speculoos - ciasteczkowy krem korzenny (84)
Krówki karmelki z solą (86)
Lemon curd (88)
Lizaki (90)
Lody z zielonej herbaty (92)
Lody z czerwonego wina (94)
Marshmallows - pianki (96)
Masło orzechowe (98)
Mus czekoladowo-miętowy a la doniczka (100)
Mitarashi dango (102)
Mleczne kostki w czekoladzie (104)
Mus czekoladowy bez jajek z białej czekolady (106)
Mus z mango (108)
Nugat z migdałami (110)
Orzechy w miodzie w słoiczku (112)
Czekoladowo-owsiane ciasteczka bez pieczenia (114)
Pieczona owsianka z masłem orzechowym (116)
Pietruszka pieczona z miodem i tymiankiem (118)
Pieczone kulki z batatów (120)
Honeycomb - plastry miodu (122)
Pralinki kawowe (124)
Pralinki matcha w białej czekoladzie (126)
Serek homogenizowany (128)
Sezamki (130)
Skórka owocowa (132)
Smażone batony (134)
Smażone bezy (136)
Smażone lody (138)
Leche frita - smażone mleko (140)
Sorbet truskawkowy (142)
Sos karmelowy (144)
Syllabub limonkowy (146)
Szyszki z ryżu preparowanego (148)
Trufle jagodowe w białej czekoladzie (150)
Marokańskie trufle marchewkowe (152)
Trufle z batatów z pastą z fasoli (154)
Trufle z białej czekolady (156)
Trufle z gorzkiej czekolady (158)
Turkish Delight/Lokum (160)
Zabaglione (162)
Zuppa Inglese (164)

CZĘŚĆ II Większe łakocie
Blok waniliowy (168)
Baklava (170)
Banany w cieście naleśnikowym (172)
Banany smażone w kokosie (174)
Banany zapiekane z czekoladą w cieście francuskim (176)
Blok czekoladowy (178)
Indyjska chałwa marchewkowa (180)
Hałwa (182)
Chałwa z ananasa (184)
Ciepłe lody (186)
Kobler czekoladowy (188)
Domki Baby-Jagi (190)
Eton mess z truskawkami - truskawkowy bałagan w Eton (192)
Gruszki w cieście francuskim z czekoladą i serem pleśniowym (194)
Japoński tost miodowy (196)
Molten dulce de leche lava cakes - karmelowe ciastka z płynnym środkiem (198)
Rocky roads - kocie łby (200)
Kokosowe babeczki z mleka skondensowanego (202)
Kruszonka z jabłkami (204)
Niebiański deser (206)
Panna cotta (208)
Pieczone dulce de leche - pieczony kajmak (210)
Pieczony custard z mleka skondensowanego (212)
Pischinger czekoladowy (214)
Pischinger kajmakowy (216)
Pływające wyspy (218)
Pudding ryżowy (220)
Salceson z galaretek (222)
Suflet czekoladowy (224)
Szarlotka w jabłku z pszczółkami (226)
Taiyaki (228)
Tarta bez pieczenia (230)
Tiramisu klasyczne (232)
Tort naleśnikowy (234)

CZĘŚĆ III Łakocie do picia
Biała czekolada z malinami na gorąco (238)
Bubble tea (240)
Gorzka czekolada na gorąco z marcepanem (242)
Grzaniec bezalkoholowy (244)
Jogurt naturalny (246)
Advocat - likier jajeczny (248)
Likier karmelowy (250)
Matcha tea latte - mleko z zieloną herbatą (252)
Milkshake kawowy (254)
Mleko skondensowane zagęszczone (256)
Mleko z imbirem (258)
Koktajl z natki pietruszki (260)
Piwo imbirowe (262)
Piwo w kuflu - galaretka (264)
Pumpkin spice latte - mleko dyniowe (266)
Sangria (268)
Smoothie jagodowe (270)


Najniższa cena z 30 dni przed obniżką 35,02zł

Delicje i łakocie
Tytuł książki: "Delicje i łakocie"
Autor: Paulina Krajewska
Wydawnictwo: Septem
Cena: 44.90zł 35.02zł
Klienci, którzy kupili „Delicje i łakocie”, kupili także:
<b>Rysunek architektoniczny w praktyce, czyli jak patrzeć ze zrozumieniem</b>, <font color="navy">Mirosław Orzechowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Naukowe PWN</font>
Rysunek architektoniczny w praktyce, czyli jak patrzeć ze zrozumieniem, Mirosław Orzechowski, Wydawnictwo Naukowe PWN

Koszty jakości dla inżynierów, Katarzyna Szczepańska, Wydawnictwo PLACET

Metoda Lean Enterprise. W poszukiwaniu innowacji, Jez Humble, Joanne Molesky, Barry O'Reilly, Wydawnictwo Onepress

Matura od 2005 roku - Informatyka, Jacek Durski, Krzysztof Słomczyński, Wydawnictwo Videograf

Język japoński dla średniozaawansowanych, Ewa Krassowska-Mackiewicz, Wydawnictwo PJWSTK

Sztuka samoobrony Na podstawie technik walki wręcz stosowanych przez żołnierzy elitarnych jednostek specjalnych, Martin J. Dougherty, Wydawnictwo Gola

Zarządzanie logistyczne, John J. Coyle, Edward J. Bardi, C. John Langley Jr., Wydawnictwo PWE
<b>Internet. Jak działa naprawdę? Ilustrowany przewodnik po protokołach, prywatności, cenzurze i zarządzaniu</b>, <font color="navy">Article 19 (Author), Mallory Knodel (Contributor), Ulrike Uhlig i in.</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Helion</font>
Internet. Jak działa naprawdę? Ilustrowany przewodnik po protokołach, prywatności, cenzurze i zarządzaniu, Article 19 (Author), Mallory Knodel (Contributor), Ulrike Uhlig i in., Wydawnictwo Helion

AngularJS, Brad Green, Shyam Seshadri, Wydawnictwo Helion

czwartek, 28 marca 2024   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami