Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Poradniki » Dom » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
  Beletrystyka
  Biologia
  Dom
  Dzieci
  Edukacja
  Filozofie
  Inteligencja Umysł Pamięć
  Kobieta i mężczyzna
  Kosmetyka
  Motywacja Osobowość
  Mózg
  Podróże Reportaż
  Polityka
  Popularnonaukowe
  Psychologia
  Rodzina
  Różne
  Socjologia
  Sport
  Stres
  Zarządzanie czasem
  Zdrowie Dieta
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 Prószyński i S-ka
Podróż do granic wszechświata

Podróż do granic wszechświata

45.00zł
36.00zł
Delicje i łakocie 44.90zł 13.47zł
Delicje i łakocie

Tytuł: Delicje i łakocie
Autor: Paulina Krajewska
ISBN: 978-83-283-1026-1
Ilość stron: 272
Data wydania: 11/2015
Oprawa: Twarda
Format: 164x239
Wydawnictwo: Septem
Cena: 44.90zł 13.47zł


Zanurz się w morzu pyszności.

• Batony, babeczki, chałwa i baklawa, czyli jak przygotować szybką przekąskę na poprawę humoru
• Kremy, naleśniki i desery na ciepło, czyli jak zaskoczyć gości i umilić sobie czas po ciężkim dniu
• Napoje rozgrzewające i orzeźwiające, czyli jak rozświetlić zimne dni i z fantazją przeżyć gorące

Desery, łakocie, pyszności sezonowe i całoroczne... Któż z nas jest w stanie oprzeć się oszałamiającym aromatom bananów w czekoladzie, przejść obojętnie obok marcepanu, ciepłych lodów czy orzeźwiającej owocowej lemoniady? Każdy deser smakuje jednak o niebo lepiej, jeśli przygotujesz go własnoręcznie, dodasz ulubionych przypraw i szczypty kulinarnego szaleństwa. Jeśli szukasz inspiracji albo gotowych, sprawdzonych, odlotowych przepisów — zajrzyj do książki Delicje i łakocie . Jej autorka to specjalistka od łakoci, odważna eksperymentatorka i hedonistka zarazem. Wśród jej niebanalnych propozycji znajdziesz grillowane ananasy z miętą, czekoladowe ciasto z płynnym środkiem i... bezalkoholowe piwo imbirowe!

Śmiało wkrocz do królestwa smakołyków! Paulina Krajewska, gospodyni Kulinarnego Bloga Roku 2011, pokaże Ci, jak zrobić pyszne batony, zdrowe koktajle, delikatne kremy i domowe pralinki (swoją drogą znacznie smaczniejsze niż te ze sklepu!). Żaden z podanych tu przepisów nie jest anonimowy, każdy ma swoją historię i miejsce w życiu autorki. I uwaga! Niemal przy wszystkich podana jest dodatkowo wersja light dla liczących kalorie, chociaż zwolennicy drakońskich diet raczej nie znajdą tu nic dla siebie.

Wszystkim życzymy niezapomnianych rozkoszy podniebienia.

Zapomnij o kaloriach i połasuj w kuchni.

Spis treści:

CZĘŚĆ I Małe łakocie
Kokosowe batony w czekoladzie (12)
Batony energetyczne (14)
Trufle owsiane (16)
Marcepan (18)
Ananasy grillowane z miodem i miętą (20)
Babeczki z ryżu preparowanego (22)
Batony ciastko-karmel-czekolada (24)
Białe krówki (26)
Biały krem czekoladowy (28)
Brigadeiro (30)
Budyń karmelowy (32)
Burfi (34)
Crema catalana - krem kataloński (36)
Creme brulée (38)
Creme caramel - krem karmelowy (40)
Creme pâtissiere - cukierniczy krem budyniowy (42)
Custard - krem angielski (44)
Pastylki z masłem orzechowym w czekoladzie (46)
Czekoladowo-karmelowo-orzechowy krem do wyjadania (48)
Daifuku z truskawkami i pastą z fasoli (50)
Deser z tapioką i mleczkiem kokosowym (52)
Dżem z buraków (54)
Dżem z pomidorów (56)
Eggnog (58)
Galaretka z mleka kokosowego w syropie cukrowym (60)
Galaretki w cytrynie (62)
Ganache czekoladowy (64)
Granola (66)
Nachosy z jabłek z masłem orzechowym i czekoladą (68)
Kisiel z jabłkami (70)
Kogel-mogel (72)
Kokosanki 2 składniki (74)
Kostki lodu (76)
Krem czekoladowy z daktyli (78)
Krem czekoladowy z kaszy jaglanej (80)
Krem czekoladowy z orzechów laskowych (82)
Speculoos - ciasteczkowy krem korzenny (84)
Krówki karmelki z solą (86)
Lemon curd (88)
Lizaki (90)
Lody z zielonej herbaty (92)
Lody z czerwonego wina (94)
Marshmallows - pianki (96)
Masło orzechowe (98)
Mus czekoladowo-miętowy a la doniczka (100)
Mitarashi dango (102)
Mleczne kostki w czekoladzie (104)
Mus czekoladowy bez jajek z białej czekolady (106)
Mus z mango (108)
Nugat z migdałami (110)
Orzechy w miodzie w słoiczku (112)
Czekoladowo-owsiane ciasteczka bez pieczenia (114)
Pieczona owsianka z masłem orzechowym (116)
Pietruszka pieczona z miodem i tymiankiem (118)
Pieczone kulki z batatów (120)
Honeycomb - plastry miodu (122)
Pralinki kawowe (124)
Pralinki matcha w białej czekoladzie (126)
Serek homogenizowany (128)
Sezamki (130)
Skórka owocowa (132)
Smażone batony (134)
Smażone bezy (136)
Smażone lody (138)
Leche frita - smażone mleko (140)
Sorbet truskawkowy (142)
Sos karmelowy (144)
Syllabub limonkowy (146)
Szyszki z ryżu preparowanego (148)
Trufle jagodowe w białej czekoladzie (150)
Marokańskie trufle marchewkowe (152)
Trufle z batatów z pastą z fasoli (154)
Trufle z białej czekolady (156)
Trufle z gorzkiej czekolady (158)
Turkish Delight/Lokum (160)
Zabaglione (162)
Zuppa Inglese (164)

CZĘŚĆ II Większe łakocie
Blok waniliowy (168)
Baklava (170)
Banany w cieście naleśnikowym (172)
Banany smażone w kokosie (174)
Banany zapiekane z czekoladą w cieście francuskim (176)
Blok czekoladowy (178)
Indyjska chałwa marchewkowa (180)
Hałwa (182)
Chałwa z ananasa (184)
Ciepłe lody (186)
Kobler czekoladowy (188)
Domki Baby-Jagi (190)
Eton mess z truskawkami - truskawkowy bałagan w Eton (192)
Gruszki w cieście francuskim z czekoladą i serem pleśniowym (194)
Japoński tost miodowy (196)
Molten dulce de leche lava cakes - karmelowe ciastka z płynnym środkiem (198)
Rocky roads - kocie łby (200)
Kokosowe babeczki z mleka skondensowanego (202)
Kruszonka z jabłkami (204)
Niebiański deser (206)
Panna cotta (208)
Pieczone dulce de leche - pieczony kajmak (210)
Pieczony custard z mleka skondensowanego (212)
Pischinger czekoladowy (214)
Pischinger kajmakowy (216)
Pływające wyspy (218)
Pudding ryżowy (220)
Salceson z galaretek (222)
Suflet czekoladowy (224)
Szarlotka w jabłku z pszczółkami (226)
Taiyaki (228)
Tarta bez pieczenia (230)
Tiramisu klasyczne (232)
Tort naleśnikowy (234)

CZĘŚĆ III Łakocie do picia
Biała czekolada z malinami na gorąco (238)
Bubble tea (240)
Gorzka czekolada na gorąco z marcepanem (242)
Grzaniec bezalkoholowy (244)
Jogurt naturalny (246)
Advocat - likier jajeczny (248)
Likier karmelowy (250)
Matcha tea latte - mleko z zieloną herbatą (252)
Milkshake kawowy (254)
Mleko skondensowane zagęszczone (256)
Mleko z imbirem (258)
Koktajl z natki pietruszki (260)
Piwo imbirowe (262)
Piwo w kuflu - galaretka (264)
Pumpkin spice latte - mleko dyniowe (266)
Sangria (268)
Smoothie jagodowe (270)

Delicje i łakocie
Tytuł książki: "Delicje i łakocie"
Autor: Paulina Krajewska
Wydawnictwo: Septem
Cena: 44.90zł 13.47zł
Klienci, którzy kupili „Delicje i łakocie”, kupili także:
<b>Excel 2013 PL Ćwiczenia praktyczne</b>, <font color="navy">Krzysztof Masłowski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Excel 2013 PL Ćwiczenia praktyczne, Krzysztof Masłowski, Wydawnictwo HELION
<b>CATIA V5 Podstawy budowy modeli autogenerujących</b>, <font color="navy">Wojciech Skarka</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
CATIA V5 Podstawy budowy modeli autogenerujących, Wojciech Skarka, Wydawnictwo HELION
<b>Perl mistrzostwo w programowaniu</b>, <font color="navy">Brian d'Foy</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Perl mistrzostwo w programowaniu, Brian d'Foy, Wydawnictwo HELION
<b>Stephena Hawkinga i Rogera Penrose'a spór o rzeczywistość</b>, <font color="navy">Wojciech P. Grygiel</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Copernicus Center Press</font>
Stephena Hawkinga i Rogera Penrose'a spór o rzeczywistość, Wojciech P. Grygiel, Wydawnictwo Copernicus Center Press
<b>Metodyczne aspekty modelowania matematycznego maszyn indukcyjnych</b>, <font color="navy">Tadeusz J. Sobczyk</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Metodyczne aspekty modelowania matematycznego maszyn indukcyjnych, Tadeusz J. Sobczyk, Wydawnictwo WNT
<b>Mimochodem o chodzeniu</b>, <font color="navy">Szymon Augustyniak</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Editio</font>
Mimochodem o chodzeniu, Szymon Augustyniak, Wydawnictwo Editio
<b>Fascynująca matematyka</b>, <font color="navy">Anne Rooney</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Bellona</font>
Fascynująca matematyka, Anne Rooney, Wydawnictwo Bellona
<b>HTML i CSS Zaprojektuj i zbuduj witrynę WWW</b>, <font color="navy">Jon Duckett</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
HTML i CSS Zaprojektuj i zbuduj witrynę WWW, Jon Duckett, Wydawnictwo HELION
<b>Złożoność obliczeniowa</b>, <font color="navy">Christos H. Papadimitriou</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Złożoność obliczeniowa, Christos H. Papadimitriou, Wydawnictwo HELION
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Septem
 Kategoria:
 Informatyczne systemy zarzadzania
Zrozumieć BPMN. Modelowanie procesów biznesowych. Wydanie 2 rozszerzone

Zrozumieć BPMN. Modelowanie procesów biznesowych. Wydanie 2 rozszerzone

39.90zł
28.33zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
AVR Układy peryferyjne Tomasz Francuz HELION
UML inżynieria oprogramowania wydanie II Perdita Stevens HELION
Sztuczna inteligencja Marek Jan Kasperski HELION
Podstawy fizyki Tom 1 Wydanie 2 David Halliday, Robert Resnick, Jearl Walker Naukowe PWN
Perełki programowania gier Vademecum profesjonalisty Tom 2 Dante Treglia HELION
C++. Leksykon kieszonkowy Kyle Loudon HELION
Kwalifikacja EE.08. Montaż i eksploatacja systemów komputerowych, urządzeń peryferyjnych i sieci. Część 1. Urządzenia te Tomasz Kowalski, Tomasz Orkisz HELION
ArchiCAD 10 Karl Heinz Sperber HELION
Wyrażenia regularne Jeffrey E. F. Friedl HELION

poniedziałek, 22 październik 2018   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami