Zaawansowane wyszukiwanie
  Strona Główna » Sklep » Technika » Przemysł spożywczy » Moje Konto  |  Zawartość Koszyka  |  Do Kasy   
 Wybierz kategorię
Algorytmy Wzorce UML
Bazy danych
Bezpieczeństwo
Bioinformatyka
Biznes Ekonomia Firma
Chemia
DTP Design
E-biznes
Ekonometria
Elektronika Elektrotechnika
Energetyka
Fizyka
GIS
Grafika użytkowa
Hardware
Informatyczne systemy zarządzania
Informatyka w szkole
Internet
Języki programowania
Matematyka
Multimedia
Obsługa komputera
Office
Poradniki
Programowanie gier
Programy inżynierskie
Programy matematyczne
Serwery
Sieci Firewalle Protokoły
Słowniki
Systemy operacyjne
Technika
  Aranżacja wnętrz
  Automatyka Robotyka
  Budowa maszyn
  Budownictwo
  Budownictwo lądowe
  Geologia Hydrologia
  Materiały inżynierskie
  Motoryzacja
  Ochrona środowiska
  Ogrzewanie Klimatyzacja
  Przemysł spożywczy
  Rysunek techniczny
  Spawalnictwo
  Technika
  Technika pomiarowa
  Technika wojskowa
  Tworzywa sztuczne
  Zarządzanie jakością
Telekomunikacja
Tworzenie stron WWW

Zobacz pełny katalog »
 Wydawnictwo:
 PWN
Sztuczna inteligencja i logika Wydanie II

Sztuczna inteligencja i logika Wydanie II

69.00zł
51.75zł
Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności 26.00zł 22.10zł
Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności

Tytuł: Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności
Autor: Szłyk Edward, Cichosz Marcin, Filipiak-Szok Anna, Jastrzębska Aneta, K
ISBN: 978-83-231-3310-0
Ilość stron: 236
Data wydania: 11/2015
Oprawa: Miękka
Format: 158 x 228 mm
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe UMK
Cena: 26.00zł 22.10zł


Książka zawiera informacje dotyczące analizy różnych produktów żywnościowych i surowców stosowanych w produkcji środków spożywczych.

Poznanie podstawowych metod analizy oraz ich zastosowanie w późniejszej pracy zawodowej jest niezbędną umiejętnością absolwenta kierunku chemicznego o specjalności żywność lub technologia żywności. Cenne informacje znajdą tu także pracownicy laboratoriów przemysłu spożywczego lub placówek zajmujących się kontrolą jakości żywności.

Książka przeznaczona jest dla studentów stacjonarnych i zaocznych uniwersyteckich, rolniczych oraz przyrodniczych studiów chemicznych o specjalności chemia i analiza żywności.

Spis treści:

Część I. ANALIZA CHEMICZNA
Przepisy BHP  11
Sposoby przygotowania próbek stosowane w analizie żywności  13
Wymagane w opracowaniach parametry analizy statystycznej  23
Przygotowanie i mianowanie roztworów  25
Ćwiczenie nr 1
Oznaczanie suchej masy w produktach żywnościowych  33
Ćwiczenie nr 2
Oznaczanie wapnia w produktach mlecznych metodą objętościową  37
Ćwiczenie nr 3
Oznaczanie wybranych składników produktów mlecznych  41
Ćwiczenie nr 4
Oznaczanie ca2+ w wodach mineralnych  49
Ćwiczenie nr 5
Oznaczanie mg2+ w wodach mineralnych  55
Ćwiczenie nr 6
Oznaczanie witaminy e w żywności  61
Ćwiczenie nr 7
Oznaczanie witaminy c w żywności  67
Ćwiczenie nr 8
Wykorzystanie metod elektrochemicznych w analizie żywności  73
Ćwiczenie nr 9
Oznaczanie barwników w żywności  77
Ćwiczenie nr 10
Analiza produktów zbożowych  87
Ćwiczenie nr 11
Analiza przetworów owocowo-warzywnych  97
Ćwiczenie nr 12
Oznaczanie szczawianów rozpuszczalnych w wybranych grupach żywności  107
Ćwiczenie nr 13
Oznaczanie tiocyjanianów w warzywach  111
Ćwiczenie nr 14
Oznaczanie całkowitej zawartości związków fenolowych (tpc) w przyprawach i ziołach  117
Ćwiczenie nr 15
Oznaczanie ß-karotenu w marchwi  123
Ćwiczenie nr 16
Oznaczanie pektyn w surowcach i przetworach owocowo-warzywnych  127
Ćwiczenie nr 17
Wybrane analizy produktów mięsnych  131
Ćwiczenie nr 18
Wybrane analizy chemiczne miodów  141
Literatura  151

Część II. ELEMENTY ANALIZY MIKROBIOLOGICZNEJ ŻYWNOŚCI
Zasady pracy w laboratorium mikrobiologicznym  155
Podstawowe informacje  159
Podłoża mikrobiologiczne i techniki posiewów stosowane w mikrobiologii żywności  173
Ćwiczenie nr 1
Oznaczanie bakterii termofilnych tworzących przetrwalniki w produktach o wysokiej czystości  193
Ćwiczenie nr 2
Oznaczanie liczby drożdży i pleśni w ziarnach zbóż, mące pszennej, żytniej oraz w chlebie żytnim i pszennym  201
Ćwiczenie nr 3
Oznaczanie obecności i miana pałeczek Escherichia coli w mleku pasteryzowanym, śmietanie, jogurcie i lodach  209
Ćwiczenie nr 4
Oznaczanie liczby bakterii Bacillus cereus w produktach dla dzieci i sproszkowanych produktach mlecznych  217
Literatura  231
Noty o autorach  233

Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności
Tytuł książki: "Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności"
Autor: Szłyk Edward, Cichosz Marcin, Filipiak-Szok Anna, Jastrzębska Aneta, K
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe UMK
Cena: 26.00zł 22.10zł
Klienci, którzy kupili „Ćwiczenia laboratoryjne z analizy żywności”, kupili także:
<b>Wstęp do programowania sterowników PLC</b>, <font color="navy">Robert Sałat, Krzysztof Korpysz, Paweł Obstawski</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WKiŁ</font>
Wstęp do programowania sterowników PLC, Robert Sałat, Krzysztof Korpysz, Paweł Obstawski, Wydawnictwo WKiŁ
<b>Obliczanie konstrukcji budynków wznoszonych tradycyjnie Wydanie V</b>, <font color="navy">Jerzy Hoła, Piotr Pietraszek, Krzysztof Schabowicz</font>, <font color="green"> Wydawnictwo DWE</font>
Obliczanie konstrukcji budynków wznoszonych tradycyjnie Wydanie V, Jerzy Hoła, Piotr Pietraszek, Krzysztof Schabowicz, Wydawnictwo DWE
<b>Przygotowanie do wyceny Startup okiem praktyka</b>, <font color="navy">Grzegorz Sperczyński</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Onepress</font>
Przygotowanie do wyceny Startup okiem praktyka, Grzegorz Sperczyński, Wydawnictwo Onepress
<b>Prowadzenie działalności gospodarczej w Internecie od e-commerce do e-businessu</b>, <font color="navy">Włodzimierz Szpringer</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Difin</font>
Prowadzenie działalności gospodarczej w Internecie od e-commerce do e-businessu, Włodzimierz Szpringer, Wydawnictwo Difin
<b>Nasz inny Wszechświat. Poza kosmiczny horyzont i dalej</b>, <font color="navy">Paul Halpern</font>, <font color="green"> Wydawnictwo Prószyński</font>
Nasz inny Wszechświat. Poza kosmiczny horyzont i dalej, Paul Halpern, Wydawnictwo Prószyński
<b>Ubuntu Linux biblia</b>, <font color="navy">William von Hagen</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Ubuntu Linux biblia, William von Hagen, Wydawnictwo HELION
<b>Adobe DreamWeaver CS3/CS3 PL oficjalny podręcznik</b>, <font color="navy">Adobe Creative Team</font>, <font color="green"> Wydawnictwo HELION</font>
Adobe DreamWeaver CS3/CS3 PL oficjalny podręcznik, Adobe Creative Team, Wydawnictwo HELION
<b>Zbiór ćwiczeń Autodesk Inventor 2016 Kurs podstawowy</b>, <font color="navy">Fabian Stasiak</font>, <font color="green"> Wydawnictwo ExpertBooks</font>
Zbiór ćwiczeń Autodesk Inventor 2016 Kurs podstawowy, Fabian Stasiak, Wydawnictwo ExpertBooks
<b>Optymalizacja systemu UNIX</b>, <font color="navy">Amir H. Majidimehr</font>, <font color="green"> Wydawnictwo WNT</font>
Optymalizacja systemu UNIX, Amir H. Majidimehr, Wydawnictwo WNT
 Koszyk
0 przedmiotów
Producent
Tu można zobaczyć wszystkie książki z wydawnictwa:

Wydawnictwo Naukowe UMK
 Kategoria:
 Algorytmy
Algorytmy sterowania wielostadialnymi procesami deskryptorowymi

Algorytmy sterowania wielostadialnymi procesami deskryptorowymi

42.00zł
35.70zł
Informacje
Regulamin sklepu.
Koszty wysyłki.
Polityka prywatności.
Jak kupować?
Napisz do Nas.
 Wydawnictwa
 Poradniki
Encyklopedia popularna PWN + CD Edycja 2015 Praca zbiorowa Naukowe PWN
Blender Mistrzowskie animacje 3D Tony Mullen HELION
Podstawy fizyki Tom 5 Wydanie 2 David Halliday, Robert Resnick, Jearl Walker Naukowe PWN
Microsoft Project 2016 Krok po kroku Carl Chatfield, Timothy Johnson APN Promise
C++ Algorytmy i struktury danych Adam Drozdek HELION
Modelowanie danych Sharon Allen HELION
Podstawy fizyki Tom 2 Wydanie 2 David Halliday, Robert Resnick, Jearl Walker Naukowe PWN
Head First Ajax Edycja polska (Rusz głową) Rebecca Riordan HELION
Edgecam Wieloosiowe frezowanie CNC Przemysław Kochan HELION

sobota, 19 styczeń 2019   Mapa strony |  Nowości |  Dzisiejsze promocje |  Koszty wysyłki |  Kontakt z nami